Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θυσιάζει τις διακοπές

Θυσιάζει τις διακοπές
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 - 20:26

Οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται σε τοπ επίπεδο περιμένουν με ανυπομονησία κάποιες μέρες το καλοκαίρι για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Αθλητές που έχουν υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα στην κυριολεξία κάνουν διακοπές το πολύ ένα μήνα. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι επαγγελματίας, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Ο «Kill BIll» θα αγωνιστεί κανονικά στην εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αλλά για να συμβεί αυτό θυσίασε τις καλοκαιρινές του διακοπές καθώς και την ξεκούραση της οικογένειάς του.

Ο Σπανούλης ταλαιπωρείται πολλούς μήνες τώρα από το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών με τις ενοχλήσεις να μην τον έχουν εγκαταλείψει. Ο 28χρονος γκαρντ διέκοψε την προηγούμενη εβδομάδα (μόλις την τέταρτη μέρα) τις διακοπές του και επέστρεψε στην Αθήνα για να ξεκινήσει θεραπείες και εκγύμναση. Στο μυαλό του παίκτη τριγύριζε η απουσία του από τα γήπεδα της Λιθουανίας ώστε να ξεκουραστεί και να φτιάξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ούτε ταξίδι του μέλιτος

Ο Σπανούλης όμως λειτουργεί σαν ρομπότ και όχι σαν αθλητής. Αποφάσισε να εντείνει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, να αυξήσει το ρυθμό των ασκήσεων που κάνει και να δώσει κανονικά το παρόν στο Ευρωμπάσκετ. Η απόφασή που πήρε έχει θυσίες και η σημαντικότερη από όλες είναι ξεκούρασή του, αλλά όπως εκμυστηρεύτηκε σε ανθρώπους από το περιβάλλον του «φτιάχνομαι να παίζω με την εθνική ομάδα και θα μου κάνει καλό για την επόμενη χρονιά».

Ο Σπανούλης που την Παρασκευή παντρεύεται δε θα πάει το καθιερωμένο ταξίδι του μέλιτος. Ένα ταξίδι που αποτελεί εμπειρία ζωής για κάθε ζευγάρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραμονή στην Αθήνα, φυσικοθεραπείες, βάρη και ασκήσεις που θα τον βοηθήσουν να βρει ξανά τα πατήματά του χωρίς την παραμικρή ενόχληση στους προσαγωγούς του.

Καθαρή η μαγνητική

Η συμπεριφορά του Βασίλη Σπανούλη και ο τρόπος σκέψης του καταδεικνύουν πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Ο Λαρισαίος αποφάσισε να κάνει πράγματα που κανένας άλλος στη θέση του δε θα σκεφτόταν καν, παίζει ανελλιπώς από το 2004 σε όλες τις διοργανώσεις και ενώ θα μπορούσε να ξεκουραστεί το φετινό καλοκαίρι αυτός επέλεξε να βοηθήσει την εθνική ομάδα. Ο διεθνής γκαρντ έκανε μαγνητική τομογραφία η οποία ευτυχώς έδειξε ότι δεν έχει κοπεί ο μυς, ωστόσο υπάρχει οίδημα το οποίο θα πρέπει να ιαθεί γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

Έιντσον τέλος

Έιντσον τέλος

Ο Τσακ Έιντσον που έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι και απασχόλησε τον Ολυμπιακό έκλεισε στην Μπαρτσελόνα.

Αυτοκαταστροφή

Αυτοκαταστροφή

Ο Μπουρούσης φέρεται σε διάλογο που δημοσιεύτηκε να βρίζει τους Αγγελόπουλους και να έχει πάρει «φάρμακο» πριν από ματς...