Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγγίζει το θαύμα η Φινλανδία

Αγγίζει το θαύμα η Φινλανδία
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 - 02:19

Δυο από τις ομάδες που κανείς δεν είχε σε υπόληψη στην αρχή της διοργάνωσης, ήταν οι θριαμβεύτριες στην δεύτερη αγωνιστική της Β’ φάσης στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αναλυτικά οι αγώνες του ΣΤ’ ομίλου, η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί και η επόμενη (και τελευταία) αγωνιστική.

Γεωργία-Φινλανδία 73-87

Ψυχωμένοι Σκανδιναβοί, με στόχο την οκτάδα

Για μερικούς μπορεί η άσημη Φινλανδία να μπήκε από το …παράθυρο στην δεύτερη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Το σίγουρο είναι ότι οι Σκανδιναβοί είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως, κάτι που απέδειξαν στη νίκη επί της Γεωργίας (87-73). Το συγκρότημα του Χένρικ Ντέτμαν είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αποτέλεσμα της ομαδικότητας που την διακρίνει.

Η Φινλανδία έδειξε από την αρχή του αγώνα τις προθέσεις της, απέναντι στην Γεωργία που δείχνει διαφορετική ομάδα από την στιγμή που τραυματίστηκαν ο σταρ των Ατλάντα Χοκς, Ζάζα Πατσούλια, και ο Γκιόργκι Τσιντσάτζε. Η πρώτη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στους Φινλανδούς, οι οποίοι έφτασαν γρήγορα τη διαφορά στους εννιά (22-13). Στην δεύτερη περίοδο η Γεωργία ανέβασε ρυθμούς, πίεσε στην άμυνα και με προσωπικές ενέργειες του Σερμαντίνι έφερε το παιχνίδι στους τρεις (36-33).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο πλουραλισμός στην επίθεση της Φινλανδίας δεν άφησε κανένα περιθώριο για την Γεωργία, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους δύο (50-48). Για την Φινλανδία οι Κοϊβίστο (14π.,4/9τρ.)-Μουούρινεν (11π. ,9ρ.)-Χαφ (10π).-Κοτί (12π.,7ρ., 3κλ.) -Κόπονεν (12π.,3ασ.)- Ράνικο (10π.,6ασ.) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για την Γεωργία που ετοιμάζεται για την επιστροφή στην πατρίδα, ο Σανικίτζε σημείωσε 16 πόντους.

ΠΓΔΜ-Σλοβενία 68-59

Ένας Αμερικάνος όλα τα Σκόπια

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ΠΓΔΜ στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σλοβενίας (68-59). Με τον συνήθη ύποπτο Μπο ΜακΚάλεμπ να είναι σε μεγάλα κέφια και τον Γκόραν Ντράγκιτς να είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος από την ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, οι Σκοπιανοί πανηγύρισαν την έκτη τους νίκη στην διοργάνωση και θα διεκδικήσουν απέναντι στη Ρωσία την πρώτη θέση του ομίλου, η οποία θα τους φέρει απέναντι στην Τουρκία, την Σερβία ή, την Γερμανία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή χάσουν από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, θα βρεθούν απέναντι στην οικοδέσποινα Λιθουανία.

Οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν άψογα τον αγώνα (7-0), για να απαντήσουν οι Σλοβένοι με τον ίδιο τρόπο. Κάπου εκεί πήρε μπρος η καλαθομηχανή που λέγεται ΜακΚάλεμπ και με την βοήθεια του Βλάντο Ιλιέφσκι έφεραν την ομάδα τους να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 20-16.

Η Σλοβενία αντέδρασε και πέρασε μπροστά στο με 22-20, όμως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που προηγήθηκαν οι παίκτες του Μάλκοβιτς σε όλο το παιχνίδι. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ πήρε βοήθειες από τον Ιλιέφσκι και τον Στογιανόφσκι και οι Σκοπιανοί έκαναν πλάκα απέναντι στη λίγη Σλοβενία, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και στους 17 (61-44), έξι λεπτά πριν την λήξη του ματς. Πλέον η Σλοβενία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει μόνο νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Φινλανδία για να προκριθεί.

Πρώτος σκόρερ για την ΠΓΔΜ ο πλέι μέικερ της Σιένα, Μπο ΜακΚάλεμΠ με 19 πόντους (3/4διπ,2/3τρίπ., 4ρ., 4ασ., 3κλ.), ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν ο μόνος διασωθέντας (20π.,6/9διπ,2/4τρίπ.) από την αποκαρδιωτική Σλοβενία.

Αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστική: Γεωργία – Φινλανδία 73-87 , Σκόπια – Σλοβενία 68-59, Ελλάδα – Ρωσία.

Βαθμολογία: Σκόπια 6,Ρωσία 4,Σλοβενία 3,Ελλάδα 3,Γεωργία 3,Φινλανδία 2.

Επόμενη Αγωνιστική(12/9): Σλοβενία - Φινλανδία, Ελλάδα - Γεωργία, Ρωσία - Σκόπια

Διαβάστε επίσης

Και τώρα... μοντάρισμα

Και τώρα... μοντάρισμα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας με μπόλικα φιλικά και τον Σπανούλη!

«Αντίο Πατριάρχη μας»!

«Αντίο Πατριάρχη μας»!

Πλήθος μπασκετικού κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Φαίδωνα Ματθαίου ο οποίος κηδεύτηκε τη Δευτέρα στο Α΄νεκροταφείο.

Μία μέρα παράταση

Μία μέρα παράταση

Μία μέρα λοιπόν ακόμα υπομονή, ώστε να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του 21χρονου γκαρντ, με τον Ολυμπιακό.