Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ Θρύλος, υπέταξε τη Φενέρ

Σούπερ Θρύλος, υπέταξε τη Φενέρ
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011 - 02:52

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, στην πρεμιέρα του στο «2 Nations Cup», καθώς επικράτησε της Φενέρ με 88-78. Τρομερή εμφάνιση από τον Χάινς ο οποίος σκόραρε 24 πόντους, σούπερ ο Λούκας με 15, εξαιρετικός Παπαδόπουλος με 13 πόντους, ουσιαστικός με 10.

Την Κυριακή οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη Εφές στις 16:30.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ματς με τους Λούκας, Γκετσεβίτσιους, Κέσελ, Χάουαρντ και Παπαδόπουλο και από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανής η πρόθεση των «ερυθρολεύκων» να τρέξουν στο παρκέ με κάθε ευκαιρία και να περάσουν τη μπάλα στον Λάζο. Ο Ολυμπιακός με εμπνεύσεις του Λούκας και 8 γρήγορους πόντους του Αμερικανού κατέφερε να προηγηθεί με 5-6 και 12-13, με τον 31χρονο σέντερ να αξιοποιεί κάποιες μπάλες που του πέρασαν οι συμπαίκτες του και να προσθέτει 5 πόντους.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΧΑΪΝΣ
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προχώρησε από νωρίς σε αρκετές αλλαγές. Πέρασε τους Σπανούλη και Παπανικολάου, δεν δίστασε από νωρίς να βάλει και τον Σλούκα στο ματς. Αυτός βέβαια που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Χάινς, ο οποίος τις πρώτες απαντήσεις τις έδωσε στην άμυνα, απέναντι στους ψηλούς της Φενέρ. Αυτό βέβαια που άρεσε και μάλιστα πολύ, ήταν τα τελειώματα που έχει ο Χάινς. Πολύ καλή τεχνική και με τα δύο χέρια. Ο Αμερικανός μάλιστα, ο οποίος. κατέβασε και τη μπάλα, με το «καλημέρα» πέτυχε 9 πόντους στο α΄ δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε για τους Πειραιώτες με 18-23.

ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΖΟΥ
Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι στο β΄ δεκάλεπτο. Ένα γρήγορο 5-0 ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (18-28) με τον Σπανούλη μάλιστα να κάνει δίδυμο στο «ασό-δυο» με τον Σλούκα και τον Άντιτς να δίνει τους πρώτους πόντους στον Ολυμπιακό. Ο Ντούντα πέρασε τον Παπαδόπουλο εκ νέου στο παρκέ, έκανε δίδυμο με τον Άντιτς ο οποίος έπαιζε αρκετά έξω από τη ρακέτα ανοίγοντας χώρους. Συν 8 πόντοι (13 συνολικά) από τον Λάζαρο, ο οποίος έδειξε τις καλές του κινήσεις με πλάτη και τελείωμα με «χουκ», έφεραν σαν αποτέλεσμα τον Ολυμπιακό να κάνει το 27-40 και το 33-42 1:30 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Ο Ντούντα πέρασε και τον Μάντζαρη, πήρε αρκετό χρόνο ο μικρός, ο οποίος έδειξε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα. Γενικότερα οι Πειραιώτες, ανά διάστημα έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, έβγαλαν ωραίες φάσεις και έδειξαν ότι ο Ντούντα έχει στη διάθεσή του ένα ευέλικτο ρόστερ που του επιτρέπει να δοκιμάσει αρκετές «πεντάδες» και να έχει η ομάδα διάρκεια.

ΣΥΝΗΛΘΕ ΓΡΗΓΟΡΑ
Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Η Φενέρ κατάφερε και βγήκε στο εύκολο καλάθι, χάρη στην άμυνά της με αποτέλεσμα να μειώσει γρήγορα σε 46-47. Οι Πειραιώτες συνήλθαν γρήγορα, εναρμονίστηκαν στα δεδομένα του ματς και. εν αρχή όλων, χάρη στην άμυνά τους και στη γρήγορα πάσα, κατάφεραν και έτρεξαν ένα 10-0 σερί, παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα με 46-57, με τους Λούκας και Σπανούλη να βοηθάνε στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός είχε βρει τον ρυθμό του, παρά τις αλλαγές στα σχήματα, οι Πειραιώτες κατάφερναν να φτάνουν στο εύκολο καλάθι, στο οποίο βοήθησε σημαντικά ο Πρίντεζης (10 πόντους) με ωραίες κινήσεις μέσα στη ρακέτα. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με 60-73.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι ξεκίνησαν σχετικά νωθρά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, με αποτέλεσμα η Φενέρ να μειώσει επικίνδυνα. Χάινς και Σπανούλης έχοντας πολύ καλή συνεργασία, έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απαντήσεις στην επίθεση. Ακόμα και όταν η Φενέρ μείωσε σε 73-78, ο Γκετσεβίτσιους μίλησε από τα 6.75μ. για το 73-81 και στη συνέχεια το 73-85.

* Εκτός αποστολής έμεινε ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα μικρό οστικό οίδημα στο δεξί του χέρι. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε εκτός 12άδας και τους Αντρέα Γλυνιαδάκη και Δημήτρη Κατσίβελη.

* Τον αγώνα παρακολούθησε από τις κερκίδες του «Αμπντί Ιμπεχτσί» ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία μαζί με τη γυναίκα του. Από πλευράς διοίκησης των παρών έδωσαν και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος.

Τα Δεκάλεπτα: 18-23, 38-44, 60-73, 78-88.

Φενέρ 78
(Σπάχια): Τζέρελς 10, Ονάν 5, Έρογλου 2, Βίντμαρ 10, Πεκέρ 2, Γκιστ 10, Σαβάς 4, Ντεμιρέλ, Μπογκντάνοβιτς 17, Πρέλτζιτς 18.

Ολυμπιακός 88
(Ιβκοβιτς): Χάινς 24, Λούκας 15, Άντιτς 5, Σπανούλης 6, Χάουαρντ 2, Κέσελ, Παπαδόπουλος 13, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 3.

Διαβάστε επίσης

Πάντα δίπλα στην ομάδα

Πάντα δίπλα στην ομάδα

Από κοντά παρακολούθησε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρ ο Γιώργος Αγγελόπουλος, παρέα με τον Γιώργο Σκινδήλια...