Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όλα τέλεια στον Ολυμπιακό»

«Όλα τέλεια στον Ολυμπιακό»
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 - 17:48

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, αν και μόλις 24 ετών, γνωρίζει καλά τα μονοπάτια της Ευρωλίγκας και του πρωταθλητισμού, αφού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λιέτουβος Ρίτας. Άλλο Λιέτουβος όμως και άλλο Ολυμπιακός.

Τεράστιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ομάδες, διαφορές τις οποίες ο «Γκέτσε» δείχνει ότι έχει αντιληφθεί από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στον Πειραιά. Ένας από τους κορυφαίους σουτέρ της Ευρώπης φοράει τα ερυθρόλευκα και σας αποκαλύπτεται στον «ΓΑΥΡΟ».

Ερώτηση: Είσαι ικανοποιημένος ύστερα από ενάμιση μήνα στην ομάδα;
Απάντηση: Όλα κυλάνε όπως τα περίμενα. Τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα τις πρώτες μέρες έχω και τώρα, μη σου πω και ακόμη περισσότερο. Στον Ολυμπιακό όλα λειτουργούν τέλεια και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλα όσα βιώνω.

E: Τι μπάσκετ θα βλέπουμε φέτος από τον Ολυμπιακό;
Α: Βασική μας αρχή είναι η άμυνα, πολλή πίεση στην άμυνα, ώστε να προσπαθούμε είτε να κλέβουμε μπάλες και να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό είτε να κάνουμε τη ζωή του αντιπάλου δύσκολη. Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι αν δεν παίξουμε άμυνα δύσκολα θα πετύχουμε τους στόχους μας. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση μάς αρέσει να παίζουμε γρήγορο, ελκυστικό μπάσκετ αλλά θα χρειαστούμε λίγη πίστωση χρόνου, μιας και είμαστε νέα ομάδα.

E: Εκτός από το να σουτάρεις καλά, τι άλλο θα προσφέρεις στην ομάδα;
Α: Ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου θα το κάνω, θα προσπαθήσω τουλάχιστον. Θέλω να βρίσκομαι στο παρκέ, οπότε θα κάνω ό,τι ακριβώς μου ζητηθεί, δεν θέλω να κάθομαι στο πάγκο και να βλέπω τους άλλους να παίζουν. Γνωρίζω ότι έχω κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, αλλά έχω τη διάθεση να τις βελτιώσω και νομίζω με τη βοήθεια των προπονητών μου θα τα καταφέρω. Όταν έχεις τον Ίβκοβιτς προπονητή, είσαι καταδικασμένος να βελτιωθείς.

E: Αλήθεια, ποιο είναι το ρεκόρ σου στα τρίποντα;
Α: Στο σχολείο σκόραρα 17 τρίποντα, όταν ήμουν 16 χρονών. Ήταν σχολικοί αγώνες, αλλά το επίπεδο είναι υψηλό στη Λιθουανία. Την επόμενη μέρα, όλα τα κορίτσια ήταν δίπλα μου (γελάει...).

E: Τι σου αρέσει στον κόουτς Ίβκοβιτς;
Α: Είναι δίκαιος και σου εξηγεί τι θέλει με επιχειρήματα. Υπάρχουν στιγμές που θα φωνάξει, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό κάθε σπουδαίου προπονητή. Ο Ντούντα είναι δάσκαλος, δεν είναι ένας απλός προπονητής. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να παίρνει το 100% από τους παίκτες του και αυτό τον κάνει ακόμη σπουδαιότερο.

Ε: Ξέρεις, στον Ολυμπιακό υπάρχει μία κατάρα με τους Λιθουανούς. Οι Ζουκάουσκας, Ματσιγιάσουσκας, Σεϊμπούτις τραυματίστηκαν. Ο Καρνισόβας και ο Κλέιζα έπαιξαν, αλλά δεν πανηγύρισαν πρωτάθλημα. Σε άγχωσα μήπως;
Α: Θα είμαι ο πρώτος που θα την αλλάξω λοιπόν. Να ένα έξτρα κίνητρο για μένα, αν και δεν πιστεύω στη μοίρα παρά μόνο στη δουλειά και την προπόνηση.

E: Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας;
Α: Το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει χρόνια να το κατακτήσει και θα ήθελα πολύ να το καταφέρουμε φέτος. Από εκεί και πέρα, σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε θέλουμε τη νίκη. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι δύσκολη, αλλά αν πάμε στο Final 4 όλα είναι πιθανά.

Ε: Τι θα πεις στον Γιασικεβίτσιους, αν πάρεις το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό;
Α: Ότι διάλεξε τη λάθος ομάδα. Ας αφήσει και εμάς τους νεότερους να κατακτήσουμε κάτι, αυτός έχει πάρει πολλούς τίτλους.

E: Πώς είναι ο Βασίλης Σπανούλης σαν συμπαίκτης;
Α: Καταπληκτικός παίκτης και άνθρωπος. Για τα όσα κάνει στο παρκέ δεν χρειάζεται να πω πολλά, αφού όλος ο κόσμος γνωρίζει τις ικανότητές του. Ο Σπανούλης είναι και φοβερό παιδί. Εκτός παρκέ μάς μιλάει συνέχεια, μας εξηγεί. Καταπληκτικός χαρακτήρας.

E: Παρακολούθησες το Ευρωμπάσκετ. Η Λιθουανία τερμάτισε 5η, πιστεύεις ότι είχες θέση στη δωδεκάδα τελικά;
Α: Ήταν απόφαση του κόουτς και πρέπει να την αποδεχτώ. Σίγουρα στεναχωρήθηκα όταν το έμαθα, αλλά πλέον έχω πεισμώσει. Θέλω να βελτιωθώ και να παίξω στην εθνική ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά.

E: Έχεις ακούσει για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ;
Α: Μου έχουν πει αρκετά πράγματα και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να βιώσω τη συγκεκριμένη εμπειρία. Έχω παίξει με τη Λιέτουβος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι διαφορετικά. Από την πρώτη μέρα στην Ελλάδα μου λένε για την κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Σίγουρα περιμένω πώς και πώς τα ντέρμπι τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

E: Ο τελικός πάει στο τελευταίο σουτ και σου λένε ότι αν το πάρεις εσύ έχεις μόλις 10% πιθανότητες να ευστοχήσεις, θα σουτάρεις;
Α: Σίγουρα. Ακόμη και 1% να μου έδιναν πάλι θα έπαιρνα το νικητήριο σουτ.

«Δεν φοβάμαι τίποτα»
Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ένα παιδί ήπιων τόνων, που θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του στο παρκέ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ας γνωρίσουμε τον Λιθουανό λίγο καλύτερα ως άνθρωπο και όχι ως μπασκετμπολίστα.

E: Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;
Α: Gladiator (σ.σ. «Ο μονομάχος»).

E: Αγαπημένο νούμερο.
Α: Το 13. Αυτό φοράω από μικρό παιδί. Βλέπεις θήτευσα στο σχολείο του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις. Αυτός ήταν το πρότυπό μου. Αυτό το νούμερο είχε αυτός, αυτό διάλεξα κι εγώ.

Ε: Υπάρχει κάτι που φοβάσαι;
Α: Δεν φοβάμαι τίποτα.

E: Αν κερδίσεις το τζακπότ στο Λόττο ποια θα είναι η πρώτη σου αγορά;
Α: Θα τα επενδύσω σε αγορά κάποιου σπιτιού. Δεν θα τα ξοδέψω ανόητα.

E: Με ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα έβγαινες για μπίρες;
Α: Με όλους, είναι φοβερά παιδιά και έχουν πλάκα. Περνάμε καλά.

E: Αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα. Σε ποιον θα το πεις;
Α: Στον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλης), είναι ο αρχηγός μας και ξέρει πώς να με βοηθήσει.

E: Πας σε ένα μέρος για έναν μήνα και πρέπει να πάρεις τρία πράγματα μαζί σου. Ποια είναι αυτά;
Α: Μμμ... δύσκολη ερώτηση. Θα έπαιρνα ένα μαχαίρι για να το χρησιμοποιήσω για να βρω φαγητό και να επιβιώσω. Θα έπαιρνα μία μπάλα του μπάσκετ, επειδή δεν μπορώ να περάσω ούτε μία μέρα χωρίς να την πιάσω και μία κοπέλα. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι γιατί... Για να μιλάμε, εννοείται (γελάει...)

Διαβάστε επίσης

Αστεία πράγματα...

Αστεία πράγματα...

Με κόσμο θέλει να παίξει ο Άρης απέναντι στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, δεν μπορούν αλλά... αυτό ζητάνε!

Στην Ούνικς ο Γκριρ

Στην Ούνικς ο Γκριρ

Επίσημα παίκτης της Ούνικς Καζάν θα είναι για την επικείμενη σεζόν ο Λιν Γκριρ