Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμφανώς βελτιωμένος, αλλά...

Εμφανώς βελτιωμένος, αλλά...
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011 - 01:39

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 67-62 από την Εφές Αναντόλου, δεύτερη ήττα από το συγκρότημα του Σαρίτσα μέσα σε τρεις ημέρες, ωστόσο αυτό στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, είναι στην αντίδραση των «ερυθρολεύκων» στο διάστημα 31-39 όπου και κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 2-12 και να επιστρέψουν από τους -13 στο καλάθι.

Τι χαρακτήρισε το παιχνίδι του Ολυμπιακού; Λάθη, πολλά λάθη από τους Πειραιώτες, 20 για την ακρίβεια (έναντι 13 της Εφές) και 15 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, πράγμα που έδωσε την δυνατότητα στην παρέα του Βούγιασιτς για δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση.

Στην άμυνα ο Ολυμπιακός ήταν καλός, δυνατός. Σωστή λειτουργία, με καλές αλληλοκαλύψεις. Στην επίθεση αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και αυτό το αποτυπώνει και το τελικό σκορ. Όσο μάλιστα δεν παίρνει τίποτα από παίκτες που περιμένει επιθετικά πράγματα απλό αυτούς, ενδεχομένως να έχει πρόβλημα. Ο Μάρκο Κέσελ ας πούμε, είναι το πλέον τρανό παράδειγμα. 1/10 σουτ συνολικά για τον Σέρβο φόργουορντ και πραγματικά αναζητείται ο εαυτός του… 0/7 τρίποντα σούταρε και έμεινε γενικά στους 2 πόντους.

Στον αντίποδα βέβαια, ο Κάιλ Χάινς, σταθερά σημείωσε και πάλι μία πολύ καλή εμφάνιση, ενώ Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζης είχαν και αυτή μία πάρα πολύ καλή παρουσία, αν και ο Λιθουανός έχασε κι αυτός πολλά σουτ από το τρίποντο. Γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν σε 6/26 και θα πρέπει να το κοιτάξουν κάπως αυτό το στατιστικό.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Στην εικόνα του ματς τώρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασιστικά στο ματς, κατάφερε να προηγηθεί με 6-15, ωστόσο οι Τούρκοι είχαν τις λύσεις, ισορρόπησαν το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 28 με 54-50. Κάπου εκεί η αντίδραση των Πειραιωτών δεν ήταν αυτή που έπρεπε, Βούγιασιτς και Μπατίστα έκαναν τη ζημιά με αποτέλεσμα η Εφές να ξεφύγει με 13 πόντους (64-51). Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε, με όπλο την αμυντική λειτουργία της ομάδας, κράτησε για 7 λεπτά τους Τούρκους χωρίς καλάθι και με μείωσε το σκορ σε 64-64, ωστόσο ο Βούγιασιτς ήταν αυτός που έδωσε στο τέλος τη νίκη στην ομάδα του.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν και πέμπτο δεκάλεπτο στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι αναπληρωματικοί και όσοι δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα σαράντα λεπτά με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να χρησιμοποιεί πολύ τους Μάντζαρη και Γλυνιαδάκη που δεν είχαν αγωνιστεί. Στο έξτρα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός επικράτησε 20-23 με κορυφαίο τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Εφές 67
(Σαρίτσα): Μπαλμπάι 2, Τουντσερί 2, Ιλιέφσκι, Βούγιασιτς 16(2), Κίνσεϊ 3, Σαβάνοβιτς 2, Ακιόλ, Γκιουλέρ 9, Σιρίν, Μπατίστα 18, Ιλιασόβα 7(1), Κούγκο 8

Ολυμπιακός 62
(Ίβκοβιτς): Χάινς 15(5ρ.), Λούκας 5(1), Σπανούλης 4, Χάουαρντ, Κέσελι 2(0/7 3π. – 4ρ. – 3ασ.), Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 12(2/7), Πρίντεζης 8(6ρ. – 3ασ.), Παπανικολάου 3(1), Σλούκας 3(1), Κατσίβελης 2

Τα Δεκάλεπτα: 18-19, 38-34, 57-50, 67-62

* Ένα σφίξιμο στη γάμπα, το οποίο δεν είναι ανησυχητικό, κράτησε τον Πέρο Άντιτς εκτός, από τη φιλική αναμέτρηση.

* O Kεϊλίν Λούκας δεν αγωνίστηκε στην τέταρτη περίοδο γιατί ένιωσε μικροενοχλήσεις στη φτέρνα του δεξιού του ποδιού.

Διαβάστε επίσης

Είχε ενέργεια και ψυχή

Είχε ενέργεια και ψυχή

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπεσίκτας με 87-80, με πολύ καλή εμφάνιση και άμυνα που... δαγκώνει!

Αστεία πράγματα...

Αστεία πράγματα...

Με κόσμο θέλει να παίξει ο Άρης απέναντι στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, δεν μπορούν αλλά... αυτό ζητάνε!