Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάμε με τσαμπουκά...

Πάμε με τσαμπουκά...
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011 - 01:44

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έφτασε για τα… «μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς και στον Ολυμπιακό η κυριακάτικη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ (19:00/ ΝΕΤ-Live από το gavros.gr) απέναντι στον ΠΑΟ, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, έχει πολλά ζητούμενα και αρκετές προεκτάσεις…

Στο Μεγάλο Λιμάνι, όπως έχουν επισημάνει και οι πρωταγωνιστές, προεξέχοντος του Ντούσαν Ίβκοβιτς, το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν έχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση από τα υπόλοιπα κρίσιμα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Πειραιώτες ή από αυτά που ακολουθούν. Άπαντες φυσικά αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες μίας τέτοιας αναμέτρησης, ωστόσο όπως τονίζουν χαρακτηριστικά είναι μία αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός, το νεανικό σύνολο του Ίβκοβιτς, δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά πολλά να κερδίσει.

Ακούγεται οξύμωρο, καθώς μιλάμε για ένα ντέρμπι «αιωνίων», ωστόσο δεν κρίνει κάτι, κάποιον τίτλο, παρά μόνο –ενδεχομένως και κάτω υπό προϋποθέσεις-το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς. Αντίθετα, όπως επεσήμανε και ο Σέρβος τεχνικός, οι «ερυθρόλευκοι», οι νέοι και οι άπειροι της ομάδας, θα κερδίσουν σε εμπειρίες και παραστάσεις. Ανεβαίνουν λοιπόν απελευθερωμένοι στο ΟΑΚΑ, ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη.

Η ομάδα έπρεπε να παρουσιαστεί και… είναι έτοιμη για την αποστολή της, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να αγωνιστεί δίχως άγχος και πίεση, αποστασιοποιημένη από τα όσα εξωαγωνιστικά θέματα και συνθήκες δημιουργηθούν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε επικεντρώσει μάλιστα την προετοιμασία της ομάδας στην τακτική, μην περιλαμβάνοντας κάτι ιδιαίτερο από πλευράς ψυχολογίας, θέλοντας να δει από τους παίκτες του, να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ και να παίζουν απερίσπαστοι το παιχνίδι τους.

Άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν αντιληφθεί τη σημασία, πολύ περισσότερο τις ιδιαιτερότητες μιας αναμέτρησης όπως αυτής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι παλαιότεροι μάλιστα έχουν φροντίσει να μιλήσουν στους νέους παίκτες της ομάδας, για την ατμόσφαιρα και το εχθρικό κλίμα που θα αντιμετωπίσουν.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα μαζέψει τους παίκτες του το πρωί της Κυριακής στο ΣΕΦ για το καθιερωμένο χαλάρωμα και τις τελευταίες οδηγίες και εν συνέχεια η ομάδα θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο στην παραλιακή. Οι «ερυθρόλευκοι» θα γευματίσουν όλοι μαζί, θα ξεκουραστούν για λίγες ώρες και θα προσπαθήσουν να αποφορτιστούν από την πίεση που προσδίδει ένα ντέρμπι και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης

Αρχίζει η χρονιά...

Αρχίζει η χρονιά...

Διαβάστε ρόστερ, έδρα και όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την ομάδα του "ΓΑΥΡΟΥ".

"Απάντησαν" στον Μελάγιες!

Δείτε βίντεο από το 3ΟΝ3 των δικών μας ανθρώπων, που... απαντούν στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μελάγιες μέσα στο παρκέ!