Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα τα πούμε στο ΣΕΦ...

Θα τα πούμε στο ΣΕΦ...
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 - 14:17

Το τελικό 74-70 μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ αφήνει ερωτήματα και σκέψεις για το «αν γίνονταν αυτό, αν είχε παίξει ο άλλος...» για κάποια διαφορετική κατάληξη στο ματς, ωστόσο για τους Πειραιώτες η τελική γεύση είναι κάπως. γλυκόπικρη.

Ο Ολυμπιακός αφενός ήταν κακός, ο ΠΑΟ από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν είναι η ομαδάρα που περιγράφουν άπαντες και με το -4, όπως καταλαβαίνει εύλογα κανείς τα πάντα γίνονται στο ΣΕΦ για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΝΕΥΡΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Χάινς στην «5άδα» αντί του Παπαδόπουλου, ελέω Μπατίστ, μπήκαν αρκετά νευρικά στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετά από 4:30 λεπτά αγώνα, βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 7-2 με μοναδικό καλάθι του Σπανούλη (από ντράιβ). Ενώ έπαιζαν καλή άμυνα, ήταν εμφανές ότι δεν είχαν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση. Για του λόγου το αληθές, στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου είχε προλάβει να σουτάρουν 5 τρίποντα.

Ο Ίβκοβιτς ανακάτεψε τη τράπουλα, ο Κέσελ που πέρασε στο παρκέ μείωσε από κοντά σε 10-6, αλλά δύο καλάθια του Γιασικεβίτσιους και οι βολές του Βουγιούκα (τα φάουλ ξεκίνησαν από νωρίς) επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προηγούνται με 14-6 (στο 8΄).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΝΟΗ ΑΠΟ ΛΟΥΚΑΣ
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εύλογα είχε παράπονα, πόσο μάλλον βλέποντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να κάνει δύο γρήγορα φάουλ στον Βουγιούκα και μία λάθος πάσα, ενώ ζητούσε καλύτερα άμυνα στο χάι ποστ. Ο Λούκας τουλάχιστον προσέδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα. Είτε τραβώντας πάνω του παίκτη και πασάροντας στον Πρίντεζη (για το 16-8) είτε για το τρίποντο στην εκπνοή της πρώτης περιόδου για το 16-11.

ΜΕ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΑΛΛΑ…
Ο Πρίντεζης, στην εκκίνηση του 2ου δεκαλέπτου πήρε προσπάθειες πάνω, πήρε επιθέσεις πηγαίνοντας στο ντράιβ με αποτέλεσμα να μειώσει σε 18-17, ωστόσο ο Γιασικεβίτσιους είχε τις λύσεις (24-17 στο 13΄) παρά τις φωνές του Ντούντα για μεγαλύτερη πίεση πάνω του. Ούτε ο Γκετσεβίτσιους τα πήγε καλά πάνω στον συμπατριώτη του, ενώ ο Διαμαντίδης άρχισε να παίρνει επιθέσεις διαμορφώνοντας σε 28-19. Ο Ίβκοβιτς έβαλε τον Γλυνιαδάκη στη θέση του Παπαδόπουλου και τον. Σπανούλη που κάθονταν στον πάγκο στο πρώτο 5άλεπτο της 2ης περιόδου, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να μην έχουν σωστό προσανατολισμό στην επίθεση.

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έβαλε στο «5» τον Άντιτς στο «5», ο 29χρονος μείωσε σε 31-23, ύστερα από ωραία συνεργασία με τους Σπανούλη-Πρίντεζη. Έλειπε αυτό από τον Ολυμπιακό. Η καλή κυκλοφορία στη μπάλα. Μοιραία ήρθαν και τα λάθη, ο Μπατίστ έφτασε στο εύκολο καλάθι για το 34-24, ωστόσο ο Αμερικανός του ΠΑΟ κτύπησε τη μπάλα δυνατά στο παρκέ, ύστερα από δικό τους λάθος και. πήρε βάση των νέων αυστηρών κανονισμών- τεχνική ποινή. Ο Ολυμπιακός δεν την εκμεταλλεύτηκε, ο Βουγιούκας συνέχισε να πηγαίνει στη γραμμή των βολών και μοιραία το ημίχρονο έκλεισε με 41-30.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
Οι Πειραιώτες φάνηκε να ξεκινάνε πιο συγκεντρωμένα στο δεύτερο μέρος, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε -επιτέλους- κάποιες επιθέσεις πάνω του με επιτυχία, μείωσε σε 44-38 για τον Ολυμπιακός, ωστόσο τα. κακά μαντάτα δεν άργησαν να έρθουν για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τρία φάουλ ο Σπανούλης, τέσσερα ο Παπαδόπουλος στο 24΄. Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπό του Πρίντεζη την επιθετική αιχμή που χρειάζονταν και μερικώς. ευτύχησε να το δει. Ο έλληνας φόργουορντ με απανωτές προσπάθειες διαμόρφωσε το σκορ από 45-38 σε 47-44. Γιατί μερικώς; Γιατί ο Σάτο στον αντίποδα είχε τις λύσεις για την ομάδα του για το 53-48 (28΄). Ο Λούκας στην εκπνοή πήρε την τελευταία προσπάθεια, δικαιώθηκε, ωστόσο με 1.4 να απομένει (η επίθεση είχε λήξει) οι διαιτητές και δεν το μέτρησαν και. έληξαν πρόωρα το δεκάλεπτο.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ…
Στα τελευταία δέκα λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να περάσει τη μπάλα στη ρακέτα, κατάφερε μεν να πάρει κάποιους πόντους με τους Χάινς και Άντιτς (64-57), ωστόσο η κακές του αμυντικές αντιδράσεις και τα απανωτά λάθη επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν και πάλι στο σκορ με 70-59 και να δυσκολέψει αρκετά η κατάσταση για τους Πειραιώτες που έπρεπε να προσέξουν και τη διαφορά. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ τον Πρίντεζη στα τρία τελευταία λεπτά αφού τον είχε ξεχάσει, ο Σπανούλης με προσωπική του ενέργεια μείωσε σε 72-65, ωστόσο δύο χαμένα ριμπάουντ από τους Πειραιώτες έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να κάνει το 74-65 και να σφραγίσει ουσιαστικά τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πήγε να καλύψει τη διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα, καθώς μην λησμονεί κανείς πως υπάρχει και ρεβάνς στο ΣΕΦ στο δεύτερο γύρο. Παπαδόπουλος και Γκετσεβίτσιους μείωσαν σε 74-70, ο Πελεκάνος κέρδισε το επιθετικό φάουλ από τον Διαμαντίδη ωστόσο ο χρόνος πλέον δεν ήταν αρκετός για κάτι καλύτερο. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, ακολούθησε ο Σπανούλης με 14.

Τα επιμέρους σκορ στα 4 δεκάλεπτα ήταν: 1ο: 16-11, 2ο: 25-19, 3ο: 16-20, 4ο: 17-20

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 3, Λόγκαν 4, Σάτο 10, Διαμαντίδης 15, Βουγιούκας 10, Νικ Καλάθης 10, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 7, Γιασικεβίτσιους 8.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 7, Άντιτς 9, Σπανούλης 14, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 2, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Κατσίβελης.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Γκόντας.

Διαβάστε επίσης

Αρχίζει η χρονιά...

Αρχίζει η χρονιά...

Διαβάστε ρόστερ, έδρα και όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την ομάδα του "ΓΑΥΡΟΥ".

"Απάντησαν" στον Μελάγιες!

Δείτε βίντεο από το 3ΟΝ3 των δικών μας ανθρώπων, που... απαντούν στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μελάγιες μέσα στο παρκέ!