Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σοβαρεύτηκαν και το πήραν...

Σοβαρεύτηκαν και το πήραν...
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 - 01:15

Παραλίγο να βγάλει τα... μάτια του ο Ολυμπιακός με τα ίδια του τα χέρια στον αγώνα με τον Ηλυσιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως τελικά το... έσωσε στο τέλος. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» στην τελευταία περίοδο γύρισαν το εις βάρος τους σκορ και έτσι νίκησαν με 77-73, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν αφήσει τον Ηλυσιακό να κάνει παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά στον αγώνα… Νωθροί, θαρρεί κανείς και έκαναν αγγαρεία, επέτρεψαν στον Ηλυσιακό να κάνει το παιχνίδι του. Να τρέξει το παρκέ, να αξιοποιήσει τους ψηλούς στη ρακέτα και σε συνδυασμό με κάποια τυχερά καλάθια που… μεταφράστηκαν σε γκολ-φάουλ, να επιφέρουν εκνευρισμό στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες αν και κατάφεραν να προηγηθούν με 12-7, στην άμυνα είχαν πολλά κενά, ελλείψει της μηδαμινής προσήλωσής τους, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός με τους Νάνα (Ενγκουαϊερ), Χατζή και Γαλιώτο να περάσουν μπροστά με 12-13. Από εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ακόμα πιο κακός, μην έχοντας καθαρές επιλογές στην επίθεση (πολλά άστοχα τρίποντα) και καθόλου καλή αντίδραση στο πίσω γήπεδο.

Ο Ηλυσιακός έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο με 17-26, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβαλαν μυαλό. Δεν επέδειξαν κάποια βελτίωση, δεν έβγαλαν πάθος στο παιχνίδι τους. Ο Πρίντεζης-δίχως υπερβολή- προσπάθησε και μάζευε τα ασυμμάζευτα, ενώ καλή δουλειά έκανε και ο Χάινς. Οι φιλοξενούμενοι πάντως, έχοντας βρει ρυθμό απλά έκαναν τη δουλειά τους, ενώ κακά τα ψέματα (και δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε άλλοθι) πήγαν αρκετά στη γραμμή των βολών (15 έναντι 7 του Ολυμπιακού). Ο Αγγέλου διαμαρτυρήθηκε, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξερράγει και η… τεχνική ποινή (κάτι που επεδίωξε ο Σέρβος μήπως και ξυπνήσουν οι παίκτες του) ήρθε.

Δεν… ξύπνησαν, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε κάτι στο παιχνίδι του ώστε να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο Ηλυσιακός μάλιστα κατάφερε να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στους 17 πόντους (27-44 στο 19΄) με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με 31-46.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν άλλαξε πολλά στο σχήμα του με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Μόνον ένα… Πέρασε στο παρκέ τον Βασίλη Σπανούλη και από κει πλέον ξεκίναγαν τα πάντα. Δύο ασίστ και δύο τρίποντα από τον αρχηγό και ο Ολυμπιακός μείωσε αρχικά στους 10 (40-50) ενώ ο Πρίντεζης στη συνέχεια έκανε με γκολ φάουλ το 45-53. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν είχε πατήσει το γκάζι όσο χρειάζονταν για να περάσει μπροστά στο σκορ,. Συν τοις άλλοις, ο Ηλυσιακός έβρισκε τρόπους, είτε με τον Νάνα είτε με τον Γαλιώτο να παίρνει πόντους στην επίθεση. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με 53-60, με τον Ολυμπιακό να έχει πλησιάσει μέχρι τους πέντε πόντους αλλά να μην έχει προσπεράσει…

Τελευταία δέκα λεπτά και όλα γι όλα από τον Ολυμπιακό. Ποιος θα ξεκίναγε την αντεπίθεση. Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Ολυμπιακός σταθερά ροκάνισε τη διαφορά, μείωσε με τον Χάινς σε 59-62 και 61-64 με τον Γιώργο Πρίντεζη από ασίστ του Σπανούλη, ενώ οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά, ύστερα από τεχνική ποινή που πήρε δικαίως ο πάγκος του Ηλυσιακού. Ο Παπανικολάου έβαλε και τις τέσσερις βολές, ωστόσο ο Σπανούλης με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 72-67.

Το ματς δεν είχε τελειώσει κι αυτό γιατί Χατζής και Τόμπσον μείωσαν σε 74-73, ωστόσο η ψυχραιμία των Πειραιωτών στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσαν μία καθόλα αγχωτική νίκη με 77-73.


Τα Δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73.

Διαβάστε επίσης

Ο Ράσιτς στον Ολυμπιακό

Ο Ράσιτς στον Ολυμπιακό

Πήρε φόρα ο Θρύλος και μετά τον Ντόρσεϊ συμφώνησε και με τον Ράσιτς που έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα.

Εικόνες από ΣΕΦ

Εικόνες από ΣΕΦ

Δείτε στο gavros.gr φωτογραφίες από την αναμέτρηση του Θρύλου με τον Ηλυσιακό.