Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαχητής και εκτελεστής!

Μαχητής και εκτελεστής!
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012 - 20:15

Ο Θρύλος πάτησε την Εφές 83-65 στο ΣΕΦ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για τους «8»!

Μετά από το ματς στην Πόλη κόντρα στη Γαλατά η ομάδα ήθελε να δείξει ότι ξεπέρασε την τσάμπα ήττα, αλλά και παράλληλα να δείξει ότι δηλώνει δυνατή για τη συνέχεια του Top 16.

Ο Θρύλος ήταν μαχητής και εκτελεστής! Πήρε παλικαρίσια την πρώτη του νίκη στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε με 83-65 της Εφές για την 3η αγωνιστική της φάση των 16 στην Ευρωλίγκα, ωστόσο τα μηνύματα που έβγαλε ήταν καθόλα αισιόδοξα. Κάτι που είχε επισημάνει και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς την παραμονή του αγώνα. Με εξαίρεση το 3ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μαχητής στην άμυνά του, όταν την βελτίωσε τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι το οποίο όμως κρίθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό και στην αποτελεσματικότητα των Πειραιωτών από τα 6.75μ. Έξι τρίποντα στο δ΄δεκάλεπτο (9/19 σύνολο) ήταν αρκετά ώστε να δώσουν αέρα στο σκορ και στην ψυχολογία των «ερυθρόλευκων».

Παίκτης της βραδιάς; Ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ και πάλι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 18 πόντους. Τρομερός ο Ντόρσεϊ (10 πόντους) ενώ λύσεις στα κρίσιμα σημεία έδωσε και ο Γκετσεβίτσιους (6 πόντους).

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν αρκετά αποφασιστικά την αναμέτρηση, είπαμε, περιθώρια λάθους και νέων απωλειών δεν υπήρχαν και ξεκινώντας από την πιεστική τους άμυνα, κατάφεραν με 7-4, χάρη στις πρωτοβουλίες του Σπανούλη αλλά και στη συνέχεια με 12-4 με τον Τζόι Ντόρσεϊ να προσδίδει δύναμη αλλά και σκορ στη ρακέτα της Εφές. Ήταν δεδομένο, κάποια στιγμή η Εφές θα αντιδρούσε, έχει ποιότητα, οπότε κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μην αφήνοντας τον Ολυμπιακό να ξεφύγει. Το συγκρότημα του Σαρίτσα, πάτησε στη ρακέτα του Ολυμπιακού, με του Λαφαγιέτ και Σαβάνοβιτς κατάφεραν και διαμόρφωσαν σε 17-10, ωστόσο η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν η πρέπουσα, ο Ολυμπιακός έτρεξε και είχε σωστές επιλογές στην επίθεση, κλείνοντας το α΄ δεκάλεπτο με 20-12.

Ο Ολυμπιακός είναι σκληρή ομάδα, βασίζεται στην άμυνα, οπότε εύλογα και κάποια γρήγορα φάουλ. Παρά τις συνεχείς αλλαγές βέβαια, δεν έχασε τη χημεία του. Ίσα-ίσα ο Χάινς συνέχισε τη καλή δουλειά, το ίδιο έπραξαν και οι Πρίντεζης-Σπανούλης με όμορφες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν το σκορ σε 32-20. Οι «ερυθρόλευκοι» με ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα, άφηναν τον Λαφαγιέτ εγκλωβισμένο στα κορμιά ενώ Άντιτς και Γλυνιαδάκης έκαναν καλή δουλειά απέναντι στον Μπάρατς.

Στα τελευταία δύο λεπτά πριν το ημίχρονο βέβαια, η Εφές βρήκε λύσεις, εκμεταλλεύτηκε την παροδική επιθετική δυστοκία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να μειώσει στους 6 (36-30) σημειώνοντας ένα 0-8 σερί. Τη λύση βέβαια έδωσε από τα 6.75μ. ο Σλούκας με το ημίχρονο εν τέλει να κλείνει με 41-36.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν μπήκαν καλά στο παρκέ για το δεύτερο μέρος. Μπήκαν κάπως νωχελικοί στην άμυνα και αυτό τους κόστισε στο να μειώσει η Εφές σε 45-42, χάνοντας γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Λο και Παπανικολάου αύξησαν και πάλι τη διαφορά στους 8 (51-43) κι ας μην ήταν και οι καλύτερες δυνατές επιλογές (στην εκπνοή επίθεση τρίποντο ο Παπ), οι Πειραιώτες γενικότερα προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεσή τους στην άμυνα ώστε να αποτρέψουν το εύκολο καλάθι, ωστόσο δεν επέφερε αποτέλεσμα καθώς οι Λαφαγιέτ και Μπάρατς μείωσαν σε 53-52, για να κλείσει το γ΄ δεκάλεπτο με 53-53.

Το καλύτερο βέβαια ο Ολυμπιακός το κράταγε για το τέλος ή καλύτερα, ο Κώστας Σλούκας το κρατούσε σαν φυλαχτό στα χέρια του. Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού με 8 προσωπικούς του πόντους διαμόρφωσε το σκορ από 56-53 σε 64-53. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εκ νέου αποτελεσματικός και η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος του. Ο Σπανούλης συνέχισε τον χορό των τριπόντων, ο Γκετσεβίτσιους δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο κι αυτός, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί και το σκορ να γίνει 70-58. Η Εφές φαίνονταν να έχει παραδώσει τα όπλα, δεν της έβγαινε το παιχνίδι της, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν διατεθειμένος να μην την αφήσει σε ησυχία. Ο Αντιτς κι αυτός από τα 6.75μ. αύξησε έκανε το 77-58 ωστόσο με κάρφωμα ο Ντόρσεϊ ξεσήκωσε το κοινό (81-63) που φώναζε ρυθμικά το όνομα του. Κώστα Σλούκα.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 41-36, 53-53, 83-65.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 8(2), Σπανούλης 18(2), Ντόρσι 10, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 6(2), Γλυνιαδάκης 4, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Λο 4, Σλούκας 15(2).

Αναντολού Εφές (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί 4, Ακιόλ 3(1), Μπατίστα 11, Βούγιασιτς 12, Σαβάνοβιτς 4, Γκιουλέρ 2, Λαφαγιέτ 11, Μπάρατς 14.

Διαβάστε επίσης

Περίπατος ενόψει Εφές

Περίπατος ενόψει Εφές

Άνετη επικράτηση για τον Θρύλο στο Περιστέρι με 87-55, με το μυαλό να είναι ήδη στο ματς με τους Τούρκους.

«Σημαντικό ματς»

«Σημαντικό ματς»

Την προσοχή στην άμυνα επισήμανε ο Τζόι Ντόρσεϊ για τον αγώνα με την Εφές.

Μουγκάθηκε...

Μουγκάθηκε...

Άφωνος ο Τούρκος εκφωνητής με την τρίποντη βόμβα του Σλούκα.