Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι έχει να πει ο Ομπράντοβιτς;

Τι έχει να πει ο Ομπράντοβιτς;
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 - 03:30

Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με το Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο προπονητής του ΠΑΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη διαιτησία και πιο συγκεκριμένα για ένα αντιαθλητικό.

Δεν μας έχει πει όμως για τις επτά φάσεις που ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να «φωνάζει» και να διαμαρτύρεται. Φαίνεται όμως ότι τον πείραξε τον Σέρβο κόουτς η ήττα από τον Θρύλο.

Αναλυτικά οι φάσεις που ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί είναι οι εξής:

8’20’’ (61-42) Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Τσαρτσαρής σουτάρει τρίποντο, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως το δεξί του πόδι πατάει τη γραμμή και θα έπρεπε να μετρήσει για δύο πόντους και όχι για τρεις.

4’27 (67-55) Περπέρογλου και Σάτο σπρώχνουν τον Ντόρσεϊ που έχει πάρει το ριμπάουντ και βγαίνει εκτός παρκέ με την μπάλα στα χέρια. Και οι διαιτητές αντί να δώσουν φάουλ υπέρ του Ντόρσεϊ, δίνουν πλάγια την μπάλα στον ΠΑΟ και μάλιστα στην επαναφορά ο Γιασικεβίτσιους σημειώνει τρίποντο και μειώνει σε 67-58.

1’47’’ (70-65) Ο Άντιτς ευστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης. Την ίδια στιγμή ο Ντόρσεϊ έχει πάρει θέση για το ριμπάουντ και ο Σάτο με κίνηση πάλης τον... γκρεμίζει στο παρκέ. Φυσικά οι διαιτητές δεν έδωσαν ποτέ φάουλ, ενώ κανονικά θα έπρεπε εκτός από το τρίποντο του Άντιτς να δοθεί η μπάλα στον Ολυμπιακό για φάουλ υπέρ του Αμερικανού.

1’37’’ (73-67) Ο Μάντζαρης επαναφέρει την μπάλα και ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Περπέρογλου, την βγάζει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής του αγώνα, Σχινάς, πήγε στη γραμματεία και αποφάσισε να μείνει το χρονόμετρο όπως ήταν, δηλαδή στο 1’37’’, αλλά μειώνει τον χρόνο επίθεση του Ολυμπιακού από τα 24 δευτερόλεπτα σε 22! Πως γίνεται το χρονόμετρο του αγώνα να μένει ίδιο και η επίθεση του Ολυμπιακού να μειώνεται, μόνο ο ρέφερι το γνωρίζει αυτό.

1’27’’ (74-67) Δίνουν οι διαιτητές ανύπαρκτο φάουλ του Σπανούλη επάνω στον Μπατίστ και φυσικά ο Αμερικανός πάει στη γραμμή των ελευθέρων βολών και μειώνει σε 74-69.

1’22’’ (74-69) Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Χάινς, βρίσκεται στη γραμμή των ελευθέρων βολών και αστοχεί στη δεύτερη. Ο Άντιτς πηδάει για το επιθετικό ριμπάουντ και ενώ έχει πιάσει την μπάλα, ο Μπατίστ τον... γκρεμίζει του κάνει φάουλ μαζί με τον Σάτο, τελικά οι διαιτητές άφησαν τη φάση με συνέπεια ο ΠΑΟ να πάρει την μπάλα και να φύγει στην επίθεση. Εάν δινόταν φάουλ όπως έπρεπε, τότε ο Άντιτς θα εκτελούσε δύο βολές.

1’’ (78-75) Ο Μπατίστ στην τελευταία φάση του αγώνα, ευστόχησε σε σουτ που έκανε. Ο διαιτητής του ματς Σχινάς, ενώ είναι δίπλα στη φάση και φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο του αγώνα ότι κοιτάει χαμηλά, δηλαδή έχει δει ότι ο Μπατίστ πατάει τη γραμμή του τρίποντου, εκείνος σηκώνει τα χέρια για να μετρήσει το καλάθι για τρεις πόντους, ενώ ο συνάδελφός του Γκόντας έχει δείξει από την αρχή της φάσεις ότι μετράει για δύο.

Διαβάστε επίσης