Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτος μάγκας και στη Ρόδο!

Πρώτος μάγκας και στη Ρόδο!
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 - 10:46

Όταν σοβαρεύτηκε, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα! Ο Ολυμπιακός θύμισε… Ολυμπιακό στο 2ο μέρος της αναμέτρησης στο «Βενετόκλειο» απέναντι στον Κολοσσό, έπαιξε το μπάσκετ που μπορεί, κυριαρχίας και επιβολής ρυθμού και το τελικό 78-64 μάλλον δεν είναι και το πλέον ενδεικτικό, καθώς στο τέλος οι άμυνες άνοιξαν και οι «θαλασσί» κατάφεραν να μειώσουν.

Ο Ολυμπιακός πέρασε λοιπόν και από τη Ρόδο, μόνο με «αυτοκτονία» θα χάσει τη πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ωστόσο μέσω της προσπάθειας, συνεχίζει τη δουλειά, καθώς περιθώρια υπάρχουν ακόμα πολλά.

ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Το παιχνίδι στο «Βενετόκλειο» αναμένονταν από το ξεκίνημα να έχει έναν καλό ρυθμό, με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες αναζητούν τον αιφνιδιασμό. Ο Κολοσσός βέβαια ήταν αυτός που φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς με τον Χαρίση να έχει λύσεις στη ρακέτα του Ολυμπιακού (4-2) ωστόσο οι συνεργασίες του Σπανούλη με τον Ντόρσεϊ και η υπεροχή που είχε ο Ολυμπιακός στα επιθετικά ριμπάουντ, έδωσαν το προβάδισμα με το 6-8. Οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα, εύλογο λοιπόν και το χαμηλό σκορ. Ο Παπανικολάου λίγο πριν το τέλος τους 1ου δεκαλέπτου συντήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του με 9-11, ωστόσο με τη λήξη της πρώτης περιόδου ο Κολοσσός ισοφάρισε σε 11-11.

ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η… ποιότητα δεν ανέβηκε επίπεδα στα πρώτα λεπτά του 2ου δεκαλέπτου, με τον Σπανούλη απλά να δίνει εκ νέου το προβάδισμα με 13-15, ωστόσο τον Κολοσσό να έχει τις λύσεις, να φεύγει αρκετά συχνά στο τρανζίσιον και να φέρνει το ματς στα ίσα με 16-16. Οι επιλογές των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν και οι ιδανικές. Με 1/8 τρίποντα μάλιστα, η μπάλα πέρασε στους ψηλούς. Ο Χάινς έκανε αρχικά το 16-19 ενώ στη συνέχεια ο Αντιτς διαμόρφωσε το 21-23. Οι «θαλασσί» βέβαια είχαν τις λύσεις, ιδίως με τους Λιακόπουλο και Χάτεν, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το πρώτο 20άλεπτο με 26-24.

ΟΤΑΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ
Ο Ολυμπιακός επιβάλλονταν να ανεβάσει την απόδοσή του. Δεν το έπραξε με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όπου στους 5 σερί πόντους του Πρίντεζη (28-29), ο Κολοσσός είχε τις λύσεις με τους Μπόικιν και Χάτεν (32-29). Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Λο να παίρνει τα ηνία στην οργάνωση της ομάδας και να ανεβάζει τον ρυθμό, ξεκίνησε την αντεπίθεσή τους. βελτίωσε εν πρώτης την άμυνά του, κόβοντας τους αιφνιδιασμούς του Κολοσσού και στη συνέχεια είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Λο και Ντόρσεϊ έτρεξαν ένα σερί 0-8 διαμορφώνοντας το σκορ σε 32-37 και το… νερό είχε μπει στο αυλάκι. Μάντζαρης και Σλούκας στη συνέχεια, διατήρησαν τον Ολυμπιακό σε ανάλογους ρυθμούς, ο πλουραλισμός στην επίθεση είχε επέλθει και μάλιστα οι δυο τους ανέβασαν τη διαφορά στους 11 πόντους (35-46) για να κλείσει το 30άλεπτο με 35-48… Χαρακτηριστικό της εικόνας των δύο ομάδων είναι το επιμέρους σκορ: 9 πόντους ο Κολοσσός, 24 ο Ολυμπιακός σε 10 λεπτά.

ΜΕ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΓΚΑΖΙ

Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ταχύτητα στη τελευταία περίοδο, μπήκαν εξίσου δυνατά και στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (38-57). Οι Ροδίτες το μόνο που επιζητούσαν πλέον από το ματς, ήταν απλά να μειώσουν κάπως τη διαφορά και εν μέρει το κατάφεραν. Οι άμυνες είχαν ανοίξει, Μπόικιν και Χάτεν (από 16 πόντους) βγήκαν στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν το σκορ σε 59-67. Σπανούλης και Πρίντεζης που πήραν χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά, ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, σφραγίζοντας το τελικό 64-78.

Τα Δεκάλεπτα: 11-11, 26-24, 35-48, 64-78.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 9 (1), Χάτεν 16 (2), Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 5 (1), Μπόικιν 16 (3τριπ), Χαρίσης 7, Χόπσον 5, Κομποδιέτας, Αυγένικος.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 7, Λο 10 (1), Άντιτς 6, Σπανούλης 10 (2), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 3 (1). Σλούκας 11 (1).

Διαβάστε επίσης

Οι διαιτητές με ΠΑΟΚ

Οι διαιτητές με ΠΑΟΚ

Ανακοινώθηκαν οι «γκρι» που θα σφυρίξουν τον ημιτελικό κυπέλλου του Θρύλου το Σάββατο στο ΣΕΦ.

Ο νόμος στα χέρια του Άντιτς!

Ο νόμος στα χέρια του Άντιτς!

Τέλος στα συκοφαντικά δημοσιεύματα βάζει ο Αντιτς που απέστειλε εξώδικο επιστολή στο περιοδικό που πρόσβαλε την υπόστασή του.