Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περίπατος στη Δράμα

Περίπατος στη Δράμα
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 - 01:24

Τα οφέλη που προσδοκούσε να πάρει στη Δράμα, ενόψει των κρίσιμων αγώνων που έπονται, τα γράπωσε ο Ολυμπιακός και πέρα από τη νίκη με 73-55 επί του ΚΑΟΔ, κουβαλάει στις αποσκευές του κάποια άκρως θετικά στοιχεία για τη συνέχεια και δη για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παρκέ του «Δ. Κραχτίδης», παρουσιάστηκαν αρκετά προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, παρά την μεγάλη ενέργεια που έβγαζε ο Χαντ, ωστόσο στα πρώτα λεπτά εμφανίστηκε... νευρικός και άστοχος στην επίθεση. Ο ΚΑΟΔ πήρε προβάδισμα με 6-4, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντόρσεϊ πήραν μπροστά επιθετικά. Ο Αμερικανός έδωσε τη σπίθα που χρειάζονταν η ομάδα, και σε συνδυασμό με το πάθος του Πρίντεζη και τις εμπνεύσεις του Σπανούλη η διαφορά ανέβηκε απότομα στους 10, με 8-18, για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 10-18.

Οι Πειραιώτες, με τον Ντούντα να φωνάζει συνεχώς αλλά και να ανακατεύει την τράπουλα, δεν κατέβασαν ταχύτητα στο 2ο δεκάλεπτο διατηρώντας το προβάδισμά τους... Άντιτς και Σλούκας πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Άντιτς μάλιστα φαίνονταν αρκετά παθιασμένος κάνοντας το 13-26, με τον ΚΑΟΔ να μοιάζει την ίδια ώρα εγκλωβισμένος στην άμυνα του Ολυμπιακού. Τσέρανιτς και Χαραλαμπίδης κατάφεραν βέβαια να βρουν επαφή με το καλάθι, έκαναν το 20-34 ωστόσο φυσικά δεν ήταν αρκετό για κάτι καλύτερο. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Κέσελ, ο οποίος πέτυχε απανωτούς πόντους είχε και ένα ωραίο κάρφωμα, ενώ βοήθησε σημαντικά και ο Παπαδόπουλος, με τον Ολυμπιακό εν τέλει να ανεβάζει αρκετά τη διαφορά και να κλείνει το πρώτο μέρος με 26-43.

Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να ξεκινάει με την ίδια πεντάδα (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ), ο Ολυμπιακός σταθεροποίησε μια διαφορά στους 16 πόντους (31-47 στο 23΄) με τους Πειραιώτες να μην αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην άμυνά τους. Πρίντεζης και Σπανούλης βρήκαν πόντους στο τρανζίσιον για το 36-51 (στο 25΄) ωστόσο ο Ολυμπιακός θέλησε να παίξει αρκετά και στο σετ παιχνίδι. Παρά τις αλλαγές στα σχήματα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απώλεσαν από τη χημεία τους, ανέβασαν μάλιστα τη διαφορά άνω των 20 πόντων (36-57), λίγο πριν την εκπνοή της 3ης περιόδου.

Προσηλωμένοι στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» με τον Κέσελ να συνεχίζει να έχει επαφή με το καλάθι ανέβασαν στους 23 πόντους τη διαφορά (41-64), ενώ στη συνέχεια ο Ντούντα έδωσε αρκετό χρόνο στον Παπαδόπουλο (δεν ήταν καλός) δοκιμάζοντας παράλληλα κάποια σχήματα όπως Κέσελ-Παπανικολάου-Πελεκάνο μαζί. Ο ΚΑΟΔ μείωσε σε 50-67, ωστόσο Παπανικολάου και Παπαδόπουλος ανέβασαν σε 52-73 λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα.

Τα Δεκάλεπτα: 10-18, 26-43, 37-57, 55-73.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 2, Καρύδας, Χαραλαμπίδης 10 (1), Αθηναίου 8 (2), Μίτσελ 6, Χούμας, Τσέρανιτς 9, Ζάρας 8 (1), Μπάβτσιτς 2, Κακαρούδης 5.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 9, Σπανούλης 9 (1), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 13 (3), Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος 4, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Σλούκας 8 (2).

Διαβάστε επίσης