Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απλά και ξεκούραστα...

Απλά και ξεκούραστα...
Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 - 03:51

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό ώστε να πάρει αυτό που χρειάζονταν και μετά να πάει… σβηστά! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Καβάλας στο ΣΕΦ με 85-60 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, στηριζόμενοι και πάλι στην πολύ καλή τους άμυνα. Ένα βήμα απέχουν πλέον από την κατάληψη της πρωτιάς, την Μ. Τετάρτη με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια.

Τρομερή εμφάνιση από τον Παπανικολάου με 22 πόντους, πολύ καλός ο Σλούκας με 16.

Έστω και με… νωχελικό, αρκετά λογικό βέβαια, ξεκίνημα οι Πειραιώτες έστρωσαν την άμυνά τους και κατάφεραν να επιβάλλουν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα οι Χάινς και Σπανούλης να βάλουν μπροστά την ομάδα με 10-3 στο 4’. Μέσα από την άμυνα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να βρουν ρυθμό, άνοιξαν το παιχνίδι και βγήκαν αρκετές φορές στο τρανζίσιον και στο… κάρφωμα. Με 6 σερί πόντους (2 καρφώματα) ο Παπανικολάου ανέβασε σε 20-7 με τον Χάινς να κλείνει ιδανικά κι αυτός με κάρφωμα το πρώτο δεκάλεπτο με 25-7.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στο 2ο δεκάλεπτο, λογικό και επόμενο ήταν, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβασαν ταχύτητα. Δεν βοηθούσε καθόλου και η Καβάλα βέβαια. Ο Πρίντεζης ξεκίνησε φουριόζος, έκανε το 35-10 και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι μικρότεροι με τον Σλούκα να βγαίνει μπροστά. Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού μαζί με τον Κέσελ ανέβασαν σε 45-14, ωστόσο ο Νταμιάνοβιτς σε εκείνο το σημείο «κτύπησε» στα πόδια τον Γλυνιαδάκη και κατάφερε να μειώσει για την Καβάλα σε 51-27, με τη λήξη του πρώτου 20άλεπτου.

Ο Παπανικολάου, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, άνοιξε τον χορό και στο 3ο δεκάλεπτο, με τον Γκετσεβίτσιους, μετά από κάποια άστοχα σουτ να τον ακολουθεί για το 62-34. Η άμυνα είχε χαλαρώσει κάπως, ενώ κτύπησε και ο Αντιτς που έπεσε άτσαλα στο παρκέ και ζαλίστηκε. Πρίντεζης και Παπανικολάου συνέχισαν να έχουν επαφή με το καλάθι της Καβάλας, με αποτέλεσμα να κλείσει το 30άλεπτο με 70-43.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν κάποια πράγματα. Αν και ο Ίβκοβιτς εκνευρίστηκε όταν η Καβάλα μείωσε σε 72-49 με την άμυνα του Ολυμπιακού να εμφανίζει προβλήματα. Οι «Αργοναύτες» παρά τη μεγάλη διαφορά, ήταν αρκετά σκληροί στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα ο Ντούντα να το επισημάνει στον Δημήτρη Πρίφτη τον τεχνικό της Καβάλας και να υπάρξει μία έντονη αποδοκιμασία από τον λιγοστό κόσμο που βρίσκονταν στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» με σβηστές τις μηχανές, διατηρούσαν άκοπα τη διαφορά, με τον Παπανικολάου και τον Σλούκα να διαμορφώνουν το τελικό 85-60 και τον Ολυμπιακό να παίρνει μία άνετη και ξεκούραστη νίκη.

Τα Δεκάλεπτα: 25-7, 51-27, 70-43, 85-60.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 4, Σπανούλης 3, Κέσελ 3 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 4, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 22 (2), Μάντζαρης 5 (1), Σλούκας 16 (2), Κατσίβελης.

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκεοργίεφ 3 (1), Αράπης, Αγγελόπουλος 10 (2), Νταμιάνοβιτς 14, Τέιλορ 12 (1), Στεφανίδης 6, Γεωργάκης 3, Κοστόβ 3 (1), Καραποστόλου 5 (1), Σίμτσακ 4.

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός ο Σχινάς...

Προκλητικός ο Σχινάς...

Ο Τόμι Σχινάς βρέθηκε στο ΟΑΚΑ προκαλώντας εκ νέου τον κόσμο του Θρύλου με την αντικειμενικότητά του.

Όπως στη Σαραγό...

Όπως στη Σαραγό...

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη υπέταξε τον ΠΑΟ στην Ισπανία...

Ψηφίστε Red Drops...

Ψηφίστε Red Drops...

Οι Red Drops συμμετέχουν στην τελική δοκιμασία επιλογής. Μπορείτε να μπείτε και να ψηφίσετε.