Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην Πυλαία το τελειώνει

Στην Πυλαία το τελειώνει
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 - 19:42

Εύκολα και ξεκούραστα, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα στα προημιτελικά των πλέι οφ της Α1. Επικράτησε στο ΣΕΦ με 81-53 του ΠΑΟΚ και στην Πυλαία το Σάββατο, αναζητεί μία ακόμα νίκη ώστε να κάνει το 2-0 στη σειρά και να πάει στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον πανιώνιο ή το Ρέθυμνο.

Πρώτος σκόρερ ο Αντιτς με 18 πόντους, 12 από τον Σπανούλη, 10 ο Πρίντεζης σε ένα μεστό και σε πολλές περιπτώσεις θεαματικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Οι Πειραιώτες λοιπόν, πάτησαν αρκετά αποφασιστικά στο παρκέ, κύριο μέλημά τους η άμυνα ωστόσο στην επίθεση ο αρχηγός έβαλε μπροστά την ομάδα. Ένα προσωπικό 4-0 από τον Σπανούλη και στη συνέχεια. μοίρασμα. Πρίντεζης και Παπανικολάου από τα 6,75μ. ανέβασαν σε 14-0 ενώ ο Παππάς κατάφερε εν μέσω επιφωνημάτων (γκολ) και μείωσε σε 17-2. Ο Ολυμπιακός έπαιζε δαιμονισμένα κυρίως στην άμυνα, ο Σπανούλης βούταγε και έκλεβε μπάλες και άλει ουπ σε Ντόρσεϊ και Πρίντεζη για το 21-3. Ο Μαρκόπουλος προσπαθούσε να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο Ντούντα προχώρησε σε αλλαγές ωστόσο η χημεία δεν άλλαξε. Χάινς και μάλιστα με σουτ, Μάντζαρης με ντράιβ ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, η οποία έκλεισε στους 28 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο (34-6).

ΜΕ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα, δεν σταμάτησε να ακολουθεί το αγωνιστικό του πλάνο παρά τη μεγάλη διαφορά. Ο Αντιτς μάλιστα ηγήθηκε στην επίθεση, με τα γνωστά του τρίποντα, ενώ ο Κέσελ βρήκε διάδρομο για το κάρφωμα μιας και το σουτ δεν του έβγαινε. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στο +33 (39-6) στο 13΄με τον ΠΑΟΚ στο άλλο μισό, να βρίσκει κάποιες λύσεις με τον Καλλέ κοντά στο καλάθι. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες συνεργασίες με πεντάδα τους Σλούκα, Λο, Κέσελ, Αντιτς και Χάινς και να βρεθούν στο παρκέ γενικότερα. Δεν τα πήγαν άσχημα, ο σκοπιανός φόργουορντ μάλιστα είχε πάρει φωτιά από τα 6,75μ. (4/4 τριπ) με αποτέλεσμα να διαμορφώσει το σκορ σε 47-14. Το πρώτο μισό έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τρίποντο του Σλούκα στην εκπνοή (10/16 τριπ. στο 20άλεπτο) για το 57-21, με τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

ΔΟΚΙΜΕΣ

Με τη γνώριμη πεντάδα του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος του ματς, με τους Σπανούλη και Πρίντεζη και ανεβάζουν τη διαφορά στους 40 πόντους (61-21) και το ΠΑΟΚ απλά να προσπαθεί να τη ρίξει. Ο Αλέξιτς μείωσε σε 64-31 ωστόσο αυτό που είχε σημασία για τον Ντούντα ήταν να αξιοποιήσει το ρόστερ του και στο 25΄ο Βασιλόπουλος πέρασε στο παρκέ και λόγο αργότερα ο Γκετσεβίτσιους προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Οι Πειραιώτες συντηρούσαν απλά το σκορ σε υψηλά επίπεδα και προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια συστήματα στο παρκέ. Ο Κέσελ με κάρφωμα έκανε το 70-35 ενώ το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 72-37.

ΚΑΚΟ 10ΛΕΠΤΟ

Η εικόνα στο τέταρτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό είχε. λάθη και άστοχες επιθέσεις. Άστοχα σουτ προϊόν βέβαια της μειωμένης διάθεσης (με τη διαφορά να είναι μεγάλη) ή της υπερβολικής ομαδικότητας. Ο Βασιλόπουλος πέτυχε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού κάνοντας το 74-43, ενώ ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο λίγο αργότερα έκανε το 77-48, σε ένα κάκιστο ποιοτικά δεκάλεπτο. Στο τελευταίο λεπτό οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, αύξησαν τη διαφορά και σφράγισαν τη νίκη τους με 81-53.

- Εκτός αποστολής έμειναν οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Μιχάλης Πελεκάνος και Αντρέας Γλυνιαδάκης.

Τα Δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37, 81-53.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 4, Άντιτς 18 (4), Σπανούλης 12 (3), Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 4, Σλούκας 5 (1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 4, Στίγκερς 3 (1), Αράπης 2, Αλεξιτς 6 (1), Ντούβνιακ 1, Ντικούδης 10, Πέτγουεϊ, Παππάς 6, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 7, Καλαμπάκας 7 (1), Τσακαλέρης 4.

Διαβάστε επίσης

Να περάσει ο επόμενος

Να περάσει ο επόμενος

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και νίκησε με 68-61 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Με τον Πανιώνιο οι «ερυθρόλευκοι» στα ημιτελικά.

Το σήκωσε στη Ρώμη

Το σήκωσε στη Ρώμη

Πριν 15 χρόνια ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 73-58 στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Με Boeing του χορηγού

Με Boeing του χορηγού

Με Boeing 737-800 της χορηγού εταιρείας της διοργάνωσης θα μεταβεί στην Πόλη ο Ολυμπιακός…

Το πάρτι στο Τελ Αβίβ

Το πάρτι στο Τελ Αβίβ

Σαν σήμερα το 1994 ο Θρύλος νίκησε τον ΠΑΟ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα στο «Γιαντ Ελιάου»...