Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» στο Final 4!

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» στο Final 4!
Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012 - 01:06

Η εκπληκτική πορεία της ομάδας μπάσκετ της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» συνεχίζεται στο δημοσιογραφικό πρωτάθλημα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν στο Final 4 της διοργάνωσης! Οι ΓΑΥΡΟΙ στα προημιτελικά του πρωταθλήματος πέρασαν το Goal με 2-1 στις νίκες με το τελευταίο ματς τη Δευτέρα που πέρασε να είναι αυτό που έδωσε το εισιτήριο για το Final 4.

Με μπροστάρη τον ηγέτη της ομάδας Κωνσταντίνο Μελάγιες, ο «ΓΑΥΡΟΣ» έδειξε ψυχή και πάθος για τη νίκη και αυτό φάνηκε μέσα στο παρκέ παίρνοντας τη νίκη με σκορ 58-51 και μάλιστα στην έδρα του Goal στο κλειστό του Αμαρουσίου. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο «ΓΑΥΡΟΣ» ήταν μπροστά στο σκορ και σε καμία περίπτωση δεν έχασε το προβάδισμα, ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 11 πόντους υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Όπως είναι φυσικό στην τέταρτη και τελευταία περίοδος παίχτηκε ένα πραγματικό ντέρμπι, αφού και το Goal πλέον τα έπαιξε όλα για όλα και έφτασε τον «ΓΑΥΡΟ» στους δύο πόντους. Εκεί όμως «μίλησε» το... κρύο αίμα του Μελάγιες και με τρίποντο πήγε και πάλι τη διαφορά στους πέντε με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 58-51.

Και οι εννέα παίκτες του «ΓΑΥΡΟΥ» που ήταν στο γήπεδο έδωσαν από κάτι για να έρθει αυτή η νίκη και παράλληλα μεγάλη πρόκριση. Ο Παντελής Περιβολάρης οργάνωσε την ομάδα ως «μαέστρος», ενώ είχε και κάποιους καθοριστικούς πόντους. Ο Κώστας Παπαγρηγόρης μπήκε «ζεστός» στον αγώνα σημειώνοντας δύο τρίποντα και έτσι χτίστηκε από νωρίς μία καλή διαφορά για τον «ΓΑΥΡΟ».

Ο Δημήτρης Μαργωμένος βοήθησε στην άμυνα και την οργάνωση. Η ατάκα του Νίκου Κώτση παίκτη-προπονητή στο τέλος του αγώνα «πρέπει να έχω κάνει ρεκόρ στα ριμπάουντ», τα λέει όλα, όσον αφορά για το τι έδωσε ο συγκεκριμένος στο ματς! Ο Βασίλης Μπέτζελος μπορεί να μην αγωνίστηκε αλλά οι φωνές του από τον πάγκο ακούγονται ακόμα στα αυτιά συμπαικτών του και αντιπάλων, ενώ και οι ατάκες του περί... αρκούδας θα μείνουν σίγουρα στην ιστορία.

Ο Νίκος Σταματέλος μπήκε δυνατά στον αγώνα και βοήθησε στην άμυνα, κάνοντας και σωστά φάουλ. Ο Παναγιώτης Ιατράκης έπαιξε πολύ... ξύλο με τους αντίπαλους ψηλούς και όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα, βγήκε νικητής, δεν μπορούσε άλλωστε να γίνει και αλλιώς όταν βλέπεις τον ίδιο στον πάγκο να σου λέει «δεν το χάνουμε». Ο Παύλος Σαχτούρης, τίμιος γίγαντας, έβαλε 4 σημαντικούς πόντους ενώ «μάζεψε» και αρκετά ριμπάουντ.

Για τον Κωνσταντίνο Μελάγιες τι να πει κανείς; Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους! 28 πόντους με 5 τρίποντα «εκτέλεσε» το Goal και είναι μακράν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Κανείς δεν θα ξεχάσει άλλωστε, συμπαίκτες και αντίπαλοι, μία διείσδυσή του που έχει περάσει μέσα από τρεις και αφήνει την μπάλα «γλυκά» στο καλάθι. Ενώ μάλλον... τρόμαξαν οι αντίπαλοι όταν τον είδαν σε μία διακοπή του αγώνα για να μην «κρυώσει» να έχει πάρει μία μπάλα και να σουτάρει μπροστά από τον πάγκο τους έχοντας 3/3 τρίποντα!

Final 4, λοιπόν, ο «ΓΑΥΡΟΣ» και το ταξίδι συνεχίζεται...

GOAL - ΓΑΥΡΟΣ 51-58
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-19, 12-13, 10-9, 19-17

GOAL (Μπραουδάκης): Λαούδης 19 (3), Παπανδρέου 2, Γκιουλένογλου, Κιούσης, Γουλής, Τσουβέλας, Καζαντζόγλου, Ασπρούλιας 21, Τρουμούσης 9, Μανωλιουδάκης, Τρίγκας.

ΓΑΥΡΟΣ (Κώτσης): Περιβολάρης 5, Παπαγρηγόρης 8 (2), Μαργωμένος, Κώτσης 7, Μπέτζελος, Σταματέλος, Ιατράκης 6, Σαχτούρης 4, Μελάγιες 28 (5).

Διαβάστε επίσης

I feel devotion!

I feel devotion!

Δείτε το επίσημο βίντεο της Ευρωλίγκας για το Final 4.

Ο δρόμος προς τη Σινάν Ερντέμ

Ο δρόμος προς τη Σινάν Ερντέμ

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας έδωσε στην δημοσιότητα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κόσμος να βρεθεί στο γήπεδο.

Ο δρόμος για την Πόλη!

Ο δρόμος για την Πόλη!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο-αφιέρωμα που ετοίμασε η Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό στον δρόμο για την Πόλη...