Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

100 κιλά καρύδια!

100 κιλά καρύδια!
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 - 16:40

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας με σκορ 68-64 και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι έχουν μεγάλα καρύδια, ψυχή και Πειραιώτικο τσαμπουκά!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Ντόρσεϊ στην βασική πεντάδα. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον Θρύλο με τα δύο τρίποντα των Σπανούλη και Μάντζαρη (6-0). Στον ίδιο ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» με ένα λέι απ του Πέρο Άντιτς και 8-0. Στο φανταστικό ξεκίνημα όμως του Ολυμπιακού απάντησε η Μπαρτσελόνα φέρνοντας το ματς με τον Εντόνγκ και τον Χουέρτας στο 10-6. Ο αρχηγός του Θρύλου έδειχνε να μην καταλαβαίνει και με ένα ακόμα τρίποντο έδωσε εφτά πόντους αέρα στην ομάδα του με 13-6. Ο Εντόνγκ έβαλε το καλάθι και φάουλ, αλλά ο Πρίντεζης απάντησε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (17-9). Ο Σάδα με φόλοου κάρφωμα έκλεισε το δεκάλεπτο (17-11).

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τον Ολυμπιακό, με το Κώστα Σλούκα να κάνει το μπάσιμο και να πηγαίνει το ματς και πάλι στους οχτώ (19-11). Η Μπαρτσελόνα με δυνατή άμυνα μείωσε σε 19-16 δια χειρός Ουάλας, όμως ο Κώστας Παπανικολάου με ένα ακόμα τρίποντο έδωσε προβάδισμα 22-16 στους Πειραιώτες. Κάπου εκεί οι Καταλανοί ανέβασαν απόδοση ελέω Κάρλος Ναβάρο και προηγήθηκαν (27-26) με σερί 9-2, όμως Σπανούλης και Ντόρσεϊ έκαναν το 31-27 για τον Ολυμπιακό. Από συνεργασία των δύο «ερυθρόλευκων» και άλλεϊ ουπ κάρφωμα του Αμερικάνου, έστειλαν τον Θρύλο στα αποδυτήρια με 33-29.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους Πειραιώτες με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάινς στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το πάρτι στην περιφέρεια με τον Kill Bill και τον «υπαρχηγό» του να βάζουν δύο τρίποντα και να φέρνουν το σκορ στο 39-33, με το δίποντο του Σάδα να έχει προηγηθεί του σουτ του Πρίντεζη. Η Μπάρτσα πέρασε την μπάλα στην ρακέτα με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Βάσκεθ, ο οποίος έφερε το σκορ στο 43-41 όντας κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια κατεβάζοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Πάλι όμως ο «Πριντ» έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Θρύλο (45-41).

Οι Καταλανοί μειώσαν στους δύο, αλλά ο Παπανικολάου ξαναπλήγωσε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με τρίποντη βόμβα (48-43). Η συνέχεια βρήκε τον Λο από την μια να βάζει καλάθι και να μην έχει καθαρό μυαλό στην άμυνα, οδηγώντας στις βολές τον Ναβάρο, με τον Ισπανό να κάνει το 50-45. Ο Λόρμπεκ με άλλο ένα καλάθι στην ρακέτα έκανε το 50-47 και ο Ολυμπιακός πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιτελικού προηγούμενος με τρεις πόντους διαφορά.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Θρύλο. Δύο βολές από τον Σπανούλη, κλέψιμο από τον Ντόρσεϊ στην άμυνα και λέι απ από τον Άντιτς στον αιφνιδιασμό έδωσαν στον Ολυμπιακό εφτά πόντους προβάδισμα( 54-47). Οι Καταλανοί δεν παρέδωσαν τα όπλα και πάλι με τον «Λα Μπόμπα» κάνανε το 56-52. Στην επόμενη φάση δεν δίνεται φάουλ στον Σπανούλη, ενώ αντίθετα χρεώνεται με επιθετικό ο Άντιτς. Η Μπαρτσελόνα πίεσε ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό, μειώνοντας στους δύο (56-54). Στην συνέχεια το κάρφωμα του Ντόρσεϊ έδωσε διαφορά ασφαλείας στον Θρύλο (58-54), αλλά ο Ναβάρο με ντράιβ ξαναέφερε το ματς στο καλάθι. Η ψυχή του Γιώργου Πρίντεζη δεν είχε μιλήσει ακόμα και με τρίποντο τεσσεράμιση λεπτά πριν την λήξη πήγε το ματς στους +5 (61-56).

Δύο από τις τέσσερις βολές από Παπανικολάου και Μάντζαρη και το όνειρο ήταν πολύ κοντά για τον Ολυμπιακό. Μία βολή από τον Λόρμπεκ και στην αμέσως επόμενη επίθεση χαμένο τρίποντο από τον Μάντζαρη. Ο Μάικλ βγαίνει στον αιφνιδιασμό και ο Ντόρσεϊ του κάνει φάουλ στέλνοντας τον στις βολές. Και οι δύο μέσα από τον Αμερικανό και λάθος του Λο που τον οδηγεί στο πέμπτο του φάουλ. Ανύπαρκτο φάουλ στον Ναβάρο και το παιχνίδι στους δύο από τις βολες του. Οι «γκρι» όμως δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Σπανούλη, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 66-61. Πάλι αχρείαστο φάουλ στον Εντόνγκ, με τον Σενεγαλέζο να βάζει και τις δύο βολές.

Στην επίθεση του Ολυμπιακού 50 δεύτερα πριν την λήξη οι διαιτητές και πάλι «ανακαλύπτουν» φάουλ στον Ντόρσεϊ αλλά ο Εντόνγκ έβαλε μόνο την μία (66-64). Η μπάλα στον Θρύλο, ο Ντόρσεϊ βάζει το καλάθι και παίρνει και το φάουλ από τον Χουέρτας. Χάνει την βολή αλλά και πάλι ο Λαμόνικα κάνει τα δικά του δίνοντας φάουλ από το πουθενά. Τίποτα όμως δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πέρασε στον τελικό της Ευρωλίγκας με το 68-64 να λάμπει στον φωτεινό πίνακα της Σινάν Ερντέμ Αρίνα.

Τα Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47,68-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ , Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4 (1), Σλούκας 2, Λο 4.

Μπαρτσελόνα(Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας 3, Ίνγκλς, Εντόνγκ 10, Λόρμπεκ 9, Έιντσον, Μάικλ 4.

Διαβάστε επίσης

Εικόνες από τον Βόσπορο

Εικόνες από τον Βόσπορο

Ωραίες στιγμές της αποστολής του Ολυμπιακού, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«NIKOS BOUDOURIS SUMMER CAMP»

«NIKOS BOUDOURIS SUMMER CAMP»

Το καλοκαιρινό του καμπ ανακοίνωσε ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, Νίκος Μπουντούρης.