Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ράφτης κορυφαίων

Ο ράφτης κορυφαίων
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 - 14:04

Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά, το Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον «αρχιτέκτονα» της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού, θα προσέξει ότι εκτός από την μπασκετική μαεστρία του, ξεχωρίζει και για κάτι άλλο. Παρουσιάζεται πάντα με ένα κομψό κοστούμι στις επίσημες εμφανίσεις του, όπως και όλοι οι άνθρωποι της τεχνικής ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο λόγος είναι απλός και... ονομάζεται Γιώργος Παπαδόγαμβρος. Είναι ο νέος Έλληνας σχεδιαστής ανδρικών ρούχων από την Κηφισιά, ο οποίος έχει σχεδιάσει και ετοιμάσει τα κοστούμια της τεχνικής ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος, άλλωστε, ράβει τα κοστούμια πολλών μεγάλων ονομάτων του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και της τέχνης, αφού στο ατελιέ του επί της Κυριαζή 9, στην Κηφισιά βρίσκουν αυτό που ψάχνουν άνδρες όλων των ηλικιών, οι οποίοι προτιμούν την παράδοση του ανδρικού κοστουμιού που ράβεται στα μέτρα σου.

Με τιμές που ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν τα 1.600 ευρώ ή και παραπάνω για κοστούμια από τα καλύτερα υφάσματα της παγκόσμιας αγοράς, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος προσφέρει value for money, την οποία εκτιμούν όλο και περισσότεροι, ειδικά σε καιρό κρίσης.

Η ιεροτελεστία ετοιμασίας ενός κοστουμιού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς ο Παπαδόγαμβρος περνάει ώρες με κάθε πελάτη για να καταλάβει το στιλ του, να διαλέξει το ύφασμα και να ετοιμάσει το πατρόν με το οποίο θα ράψει ένα ξεχωριστό κοστούμι για τον καθένα. «Όποιος ράψει ένα κοστούμι δεν επιστρέφει στο έτοιμο», λέει και εξηγεί ότι η επιτυχία του βασίζεται στο ότι ξέρει ότι η εμφάνιση ενός άνδρα είναι επιτυχημένη, όταν ο ίδιος αισθάνεται άνετα με αυτήν. Από τα χέρια του ράβονται επίσης άνθρωποι των επιχειρήσεων , όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εφοπλιστές, επιχειρηματίες καθώς και άνθρωποι από το χώρο της τέχνης.

Με παππού και πατέρα ράφτη, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος μεγάλωσε μέσα σε τόπια με υφάσματα και ψαλίδια, καθώς αποτελεί την τρίτη γενιά μιας οικογενειακής παράδοσης που γράφει ιστορία στο ανδρικό ρούχο επί δεκαετίες.

Σπούδασε μόδα στο Μιλάνο και το 1998 επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει στο κέντρο της Κηφισιάς το δικό του κατάστημα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα διακριτικό σημείο συνάντησης ανθρώπων από το χώρο των επιχειρήσεων, της τέχνης και του αθλητισμού. Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος εισάγει υφάσματα ο ίδιος ώστε να προσφέρει στους πελάτες του υλικό πρώτης ποιότητας με την υπογραφή οίκων όπως Ermenegildo Zegna, Vitale Barbelis Canonico, Loro Piana, Scabal και πολλές άλλες.

Κινείται με τη φιλοσοφία ότι το κοστούμι για τον άνδρα δεν είναι μόνο ένα “ρούχο”, αλλά μια δήλωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Καθοδηγεί τον κάθε πελάτη στην επιλογή του κατάλληλου υφάσματος, το οποίο θα ταιριάζει στην προσωπικότητά του, στο σωματότυπό του και στην κάθε περίσταση.

Στη συνέχεια επεξεργάζεται ένα ειδικό πατρόν με βάση το σώμα κάθε πελάτη και “χτίζει” το κοστούμι σταδιακά, μέχρι να ταιριάξει απολύτως. Χωρίς ζάρες, χωρίς ψεγάδια και με τρόπο που προσαρμόζεταιι στις ιδιαιτερότητες του καθενός. Άλλωστε η τέχνη του καλού ράφτη, όπως συνηθίζει να λέει, είναι να κρύψει ελαττώματα και να αναδείξει προτερήματα.

Το “χτίσιμο” της εικόνας ολοκληρώνεται με την επιλογή κατάλληλων πουκαμίσων και αξεσουάρ από την μεγάλη συλλογή η οποία ανανεώνεται διαρκώς.

Διαβάστε επίσης

Η υποδοχή της Turkish Airlines

Η υποδοχή της Turkish Airlines

Η έκπληξη της επίσημης χορηγού της Ευρωλίγκας στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τροπαίου.

73-38 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

73-38 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Πριν από 16 χρόνια ο Ολυμπιακός...«πάτησε» τον Παναθηναϊκό με 73-38 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος.

Εικόνες από τον Βόσπορο

Εικόνες από τον Βόσπορο

Ωραίες στιγμές της αποστολής του Ολυμπιακού, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.