Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα σας θέλουμε!

Τώρα σας θέλουμε!
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012 - 21:47

Ο Ολυμπιακός αν και δεν ξεκίνησε καλά επιβλήθηκε σχετικά εύκολα της ΑΕΝΚ με 94-43 στον προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Οι Πειραιώτες έπαιξαν αρκετά καλά και με όπλο τους τον πλουραρισμό στο σκοράρισμα πήραν άνετα την πρόκριση στον ημιτελικό.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα των πρωταθλητών Ελλάδος και Ευρώπης ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Μάντζαρης με 12 πόντους.

ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός, μπήκε υποψιασμένος στο ματς, η Κηφισιά είχε αποκλείσει Απόλλων Πατρών και Άρη, οπότε δεν έφτασε στα προημιτελικά τυχαία… Οι Πειραιώτες βέβαια έπαιξαν το παιχνίδι τους. Αρχικά δεν είχαν λύσεις στο inside game της ΑΕΝΚ (4-9) ωστόσο, έτρεξαν, βγήκαν στον αιφνιδιασμό και με τους Παπανικολάου, Ντόρσεϊ να τελειώνουν ιδανικά πήραν προβάδισμα με 4-11. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο 5άλπετο άλλαξε τα 4/5 της αρχικής του πεντάδας, ο Ολυμπιακός έβγαλε κάποια τρίποντα πλην όμως άστοχα, με την ΑΕΝΚ να έχει τον τρόπο, με κάποια σουτ από κοντά και να βρίσκεται σχετικά κοντά στο σκορ (9-15 ενάμιση πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου). Αντιτς και Περπέρογλου, εκμεταλλεύτηκαν τις βολές, το ίδιο και η ΑΕΝΚ με το 1ο δεκάλεπτο να κλείνει εν τέλει με 13-18.

ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Ο Ολυμπιακός με την εκκίνηση του 2ου δεκαλέπτου, αύξησε την πίεσή του στην άμυνα, ενώ κτύπησε στη ρακέτα της ΑΕΝΚ με τους Αντιτς και Χάινς και στη συνέχεια με τον Μαυροειδή, ο οποίος μοίρασε ασίστ πίσω από τη πλάτη και στη συνέχεια κέρδισε γκολ-φάουλ. Η διαφορά δεν άργησε να ανέβει (13-25) με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κερδίσει και τη μάχη στα ριμπάουντ. Η Νέα Κηφισιά βέβαια δεν τα παράτησε, έπαιξε σκληρά στην άμυνα, ενώ γύριζε ωραία τη μπάλα στην επίθεση. Μείωσε σε 20-28 με τους Πειραιώτες όμως γρήγορα να επαναφέρουν τη τάξη για το 22-39 με τους Γκετσεβίτσιους και Σπανούλη για να κλείσουν το α΄ μέρος με 27-43.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, παρουσιάστηκαν καταιγιστικοί με το που πάτησαν το πόδι τους για το δεύτερο ημίχρονο και ούτε λίγο ούτε πολύ, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 2-14, εκτοξεύοντας το σκορ στο 29-57. Υπαίτιοι επιθετικά; Ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου και ο Χάινς, ενώ στο επιθετικό παιχνίδι μπήκε και ο Σπανούλης…. Το 32-63, μετά από 27 λεπτά αγώνα, ήταν απλά η πραγματική εικόνα στην δυναμική των δύο ομάδων, πλην όμως, αναγνωρίζεται η προσπάθεια της Κηφισιάς που είχε μία αξιοπρεπέστατη και αρκετά καλή εικόνα μέσα στο ΣΕΦ. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 38-69 με τον Πρίντεζη να μας θυμίζει πως ο Θρύλος κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΧΑ

Το τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν καθαρά διαδικαστικό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν από τη πλευρά τους να βγάλουν το παιχνίδι τους, ωστόσο, για τους «ερυθρόλευκους», που δεν το παράτησαν, βγήκε στο έπακρο. Όμορφες φάσεις και αρκετοί αιφνιδιασμοί από τους Πειραιώτες με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει… 39-80 με νέο επιμέρους σκορ 1-11 για να κλείσει εν τέλει με τελικό σκορ, 43-94.

Ο Ολυμπιακός, έκανε το χρέος του, μην ξεφεύγοντας όμως από τα «πρέπει» που είχε θέσει ο κόουτς Μπαρτζώκας. Πέρασε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας και έκανε μία καλή προπόνηση ενόψει της Κάχα Λαμποράλ.

Τα Δεκάλεπτα: 13-18, 27-43, 38-69, 43-94.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας, Μοσχοβίτης 8, Κακαριάς, Διαμαντόπουλος 2, Πολυδώρου, Καράμπουλας 7, Μενουδάκος 1, Σιούτης 8 (2), Ψαθάς 9, Μουρίκης 2, Πετροδημόπουλος 4, Τζιάλας 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Παπανικολάου 10 (1), Αντιτς 11, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 7 (1), Ντόρσεϊ (8), Σλούκας 2, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 12 (2), Κατσίβελης 5 (1), Γκετσεβίτσιους 7 (1), Πρίντεζης 17 (1)

Διαβάστε επίσης

Η αγνή εποχή του Σπλιτ

Η αγνή εποχή του Σπλιτ

Η Γιουγκοπλάστικα καθόρισε το αθλητικό πλατωνικό ιδεατό, όπως τόνισε ο αμυντικός της ομάδας πόλο της Μονπελιέ, Ζέλικο Κόβατσιτς.

Επιβλητικό μπάσκετ

Επιβλητικό μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Ζαλγκίρις Κάουνας με 86-75 στον μικρό τελικό του Γκομέλσκι Καπ.