Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσκύνησε η πρώτη!

Προσκύνησε η πρώτη!
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 - 14:50

Νίκη στην πρεμιέρα για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα επί της Κάχα Λαμποράλ με 85-81. Για τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους ενώ ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους.

Οι Βάσκοι αναθάρρησαν με το ξεκίνημά τους, ελέω τριπόντου και λάθους του Ολυμπιακού αλλά μάλλον θα το μετάνιωσαν. Πολύ απλά γιατί Μάντζαρης και Σπανούλης ξεσήκωσαν εαυτούς και ΣΕ με δύο άλει ουπ στον Ντόρσεϊ για το γρήγορο 8-3. Η Κάχα Λαμποράλ πλησίασε βέβαια, μιλάμε για ποιοτική ομάδα ωστόσο το καλό πάσινγκ γκέιμ έβγαλε σε θέση… βολής τον αρχηγό και τον Παπανικολάου στα 6.75μ. για το 14-9. Οι Βάσκοι παρά τις καλές άμυνες του Ολυμπιακού είχαν τις λύσεις, πάτησαν ρακέτα, ωστόσο με ψυχραιμία και πλουραλισμό ο Ολυμπιακός κράταγε το προβάδισμα για το 18-15, 2΄πριν τη λήξη. Οι επαφές οδήγησαν αρκετά την Κάχα Λαμποράλ στις βολές, πέτυχε και ορισμένα δύσκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να πάρει ακόμα και προβάδισμα μέσα σε ένα λεπτό με 18-19. Είχαν σφίξει την άμυνά τους οι Βάσκοι, πήγαν στο ντράιβ στην επίθεση και συνέπεια όλων αυτών ήτα να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με 18-23. 10-0 σερί στα τελευταία δύο λεπτά (από 18-13).

Η Κάχα Λαμποράλ, έχοντας βρει ρυθμό, με το καλημέρα στο 2ο δεκάλεπτο έκανε το 20-28, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξεκινώντας από την άμυνά του, κάλυψε γρήγορα τη διαφορά με τους Σλούκα και Πρίντεζη για το 28-28. Οι Πειραιώτες είχαν ανακτήσει τον ρυθμό τους και ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Γρήγορα μάλιστα, με τον Περπέρογλου να παίρνει επιθέσεις πάνω του, ανέκτησε το προβάδισμα με 34-29 ενώ δεν μπλόκαρε, ακόμα κι όταν πλησίασε ξανά η Κάχα Λαμποράλ σε 38-37. Ο Σπανούλης, που έκανε και πάλι τα πάντα, με απανωτά κτυπήματα, αύξησε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 45-37. Πολύ καλή ήταν η παρουσία σε αυτό το δεκάλεπτο και του Δημήτρη Μαυροειδή ο οποίος στην άμυνα ήταν ογκόλιθος.

Οι Πειραιώτες βέβαια δεν ξεκίνησαν καλά στο 2ο ημίχρονο,. Αφενός έγιναν γρήγορα τα 3 φάουλ σε Ντόρσεϊ και Χάινς στη συνέχεια, ωστόσο είχαν χάσει και την αυτοσυγκέντρωσή τους. Η Κάχα Λαμποράλ, εκμεταλλεύτηκε αρκετά τον Λάμπε, ο οποίος είχε το σουτ και από χάι ποστ, με αποτέλεσμα να φέρει το μαρς στα ίσα με 54-54 και να προηγηθεί στο 7΄ 57-61. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε δράση ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος με 8 απανωτούς δικού τους πόντους έκανε το 65-64, ωστόσο ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός αναζητούσε τον απόλυτη προσήλωσή του, ιδίως στην άμυνα. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 65-66.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν στο 4ο δεκάλεπτο πιο συγκεντρωμένα, με τον Περπέρογλου αρχικά και στη συνέχεια τον Σπανούλη να δίνουν τις λύσεις για το 71-68. Η άμυνα όμως ήθελε δουλειά… Έγινε δια χειρός Χάινς, με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα μικρό ξέσπασμα και να αποκολλείται με 77-72, 4΄πριν τη λήξη του ματς. Στα τελευταία λεπτά έπεσαν κορμιά, ο Ολυμπιακός έβγαλε πάθος και δύναμη στην άμυνα, ενώ ο Σπανούλης είχε τη λύση στην επίθεση. Ασίστ στον Αντιτς, ο οποίος λίγο πιο πριν είχε ευστοχήσει σε τρίποντο για το 82-73, 2΄λεπτά πριν τη λήξη. Ο Σλούκας ευστόχησε στα 30’’ σε τρίποντο ύστερα από ασίστ του Σπανούλη για το 85-79 για να ολοκληρωθεί εν τέλει το ματς, μέσα από τη διαδικασία των βολών με 85-81.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 48-37,65-66, 85-81.

Διαβάστε επίσης

Σούπερ Περπέρογλου!

Σούπερ Περπέρογλου!

«Καθάρισε» την Κάχα και συνεχίζει. Μεγάλο ματς ο Στράτος, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους…