Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΞεχΑΡΜΑΝΙασε!

ΞεχΑΡΜΑΝΙασε!
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 - 01:57

ΜΙΛΑΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Πυροβολώντας από παντού ο Ολυμπιακός έδειξε σε όλους το ποιος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης και επικράτησε άνετα της Αρμάνι στο Μιλάνο με 84-71. Κορυφαίος από το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα- αν και ελάχιστοι υστέρησαν- ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους (5/8 τρ), ενώ ηγεμονική εμφάνιση και στις δύο ρακέτες είχε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Από την άλλη ο Παπανικολάου «σκότωνε» από την περιφέρεια τελειώνοντας το ματς με πόντους 17 πόντους (5/6 τρ.)

ΜΠΗΚΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την πεντάδα που συνηθίζει στην μετά Ντόρσεϊ εποχή. Για τους Πειραιώτες μπήκαν οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μαυροειδής. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν 2-0, αλλά ο Μαυροειδής ισοφάρισε. Ο Χέρστον απάντησε, ο Σπανούλης όμως με τρίποντο έκανε το 5-4. Οι «ερυθρόλευκοι» στόχευαν συνέχεια το λόου ποστ με το 9-6 και στην συνέχεια ο Παπ μετά από άλει ουπ του Σπανούλη και κάρφωμα έκανε το 11-6. Οι γηπεδούχοι πάντως αντέδρασαν και μείωσαν αργότερα σε 13-12. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι με χέρι στο σκοράρισμα, μέχρι ο Θρύλος να προσπεράσει με 24-17, με τέσσερις διαδοχικές βολές του Άντιτς.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι Ιταλοί στο δεύτερο δεκάλεπτο με καλάθι και φάουλ του Μπουρούση και τρίποντο του Κουκ μείωσαν στον πόντο (24-23). Ο Αντιτς «χτύπησε» από τα 6,75μ, αλλά ξανά ο πρώην «ερυθρόλευκος» με τρεις βολές έκανε το 27-26. Οι Πειραιώτες πέρασαν γρήγορα τα πέντε φάουλ στην με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι σε κάθε ευκαιρία να εκτελούν βολές.

Ο αρχηγός του Θρύλου με τον Παπανικολάου στέλνουν την διαφορά στους τέσσερις (32-28), ενώ ο μικρός δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό εφτά πόντων (37-30). Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας δεν έμειναν εκεί και ο Πρίντεζης με ένα ακόμη σουτ από τα 6,75μ πήγε το παιχνίδι στο 40-30. Η πίεση των Ιταλών ανέβηκε, αλλά τουλάχιστον ο Ολυμπιακός τελείωσε το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους (41-36).

ΗΔΗ ΑΡΧΙΖΑΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παπ να εκτελεί και πάλι από τα 6,75μ.Η Αρμάνι ήταν κοιμισμένη στην αρχή και ο Θρύλος προηγήθηκε με δέκα πόντους (48-38). Φαινόταν από τις κινήσεις τους στο παρκέ πως οι Πειραιώτες ήθελαν το ματς και πέντε λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου είχαν διαφορά εννιά πόντων, με άμυνα που «έσπαζε» κόκκαλα.

Παίκτες έπεφταν στο παρκέ σε κάθε ευκαιρία για να σώσουν χαμένες μπαλιές και η δίψα για διάκριση ήταν αυτή που κυριαρχούσε. Ο Ολυμπιακός έμεινε σταθερά στους δέκα πόντους μπροστά (57-47) και είχε βραχυκυκλώσει τους Ιταλούς.

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να έχουν την πρωτοπορία στο σκορ(59-50). Ο Ολυμπιακός επιτέλους έπαιζε σκληρή άμυνα και το παιχνίδι έμοιαζε πως δεν γίνεται να χαθεί με τίποτε. Οι απανωτές βόμβες από τα 6,75μ των «ερυθρόλευκων» δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο και ο Παπανικολάου με το τέταρτο του τρίποντο έστειλε το ματς στο 67-55, με το χρονόμετρο να δείχνει έξι λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Άλλο ένα τρίποντο από τον Σπανούλη (70-55), με τον αρχηγό να είναι πραγματικά ασταμάτητος. Ο Red Bill το πήρε προσωπικά και η διαφορά δεν ξεκόλλησε από τους +10. Οι Ιταλοί πέταξαν λευκή πετσέτα και ο Σπανούλης εκτελούσε όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Ο Θρύλος εδειξε στη ομάδα του Μιλάνου τι εστί Πειραιάς και ως το τέλος απλά συντηρούσε την διαφορά.

Επόμενος αντίπαλος για τον πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας είναι η Κάχα Λαμποράλ στην Βιτόρια, με την παράδοση να είναι με το μέρος των Πειραιωτών.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Σκαριόλο): Tζιακέτι, Χέρστον 15, Φώτσης, Κουκ 11, Τζιότι 1, Μπουρούσης 16, Μέλι 2, Λάνγκφορντ 17, Τζεντίλε 3, Χέντριξ 4, Μπαζίλε 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 8, Λο 6, Άντιτς 7, Σπανούλης 23, Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής 13, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 3.

Διαβάστε επίσης

Η θεωρία του Γιούιν

Η θεωρία του Γιούιν

Πριν από έξι μήνες ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ, μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κόσμου.

Ξεκούραστος για Μιλάνο...

Ξεκούραστος για Μιλάνο...

Ο Θρύλος επικράτησε του ΚΑΟΔ με 103-67 στο ΣΕΦ και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς με την Αρμάνι.

«Μία εύκολη νίκη»

«Μία εύκολη νίκη»

Ο Πέρο Άντιτς κυμάνθηκε σε μέτρια στάνταρ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τσεντεβίτα.