Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να τοι οι πρώτοι...

Να τοι οι πρώτοι...
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 - 22:02

Την νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την δεύτερη θέση του ομίλου, πέτυχε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 75-53 της Εφές για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες «έπνιξαν» τους Τούρκους στο ΣΕΦ και με άμυνα για σεμινάριο απλά έδειξαν ποιοι είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης. Με τον Σπανούλη να μένει στον πάγκο στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού το ματς είχε κριθεί από την τρίτη ήδη περίοδο, ο Θρύλος απλά ήταν ουσιαστικός στην επίθεση και φανταστικός στα μετόπισθεν. Το μοναδικό αρνητικό σε αυτή την εκπληκτική εμφάνιση ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν κάλυψε τους 26 πόντους που είχε ηττηθεί στην Τουρκία.

Ο Θρύλος ξεκίνησε με τους Μάνταρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στο ματς και με τέσσερις πόντους του Φάρμαρ έκαναν το 4-0. Ο Σπανούλης απάντησε με τρίποντο, αλλά ο Ερντέν έκανε το 6-3. Οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα σερί με τον Πριντ και τον αρχηγό για το 8-6. Η Εφές όμως με μπροστάρη τον πρώην «ερυθρόλευκο», Τζαμόν Γκόρντον, έφτασε την διαφορά στους +5(15-10) για την ομάδα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και πότε ο Παπανικολάου και πότε ο Πρίντεζης βοήθησαν για να γίνει το 19-19, ενάμισι λεπτό πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας και μία βολή του Μπάρατς έκλεισαν την περίοδο στο 23-20 υπέρ των γηπεδούχων.

ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΗ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τρίποντο του Αντιτς έφτασε στους +6 (26-20) το προβάδισμα του. Το επιμέρους 17-2 του Θρύλου έδωσε για πρώτη φορά διάφορα στους 11 (32-21), Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν πραγματικά για σεμινάριο, με τους Τούρκους να έχουν αποσυντονιστεί και να χάνουν το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ο Πέρο Αντιτς παρέα με τον Στράτο Περπέρογλου βοήθησαν τα μέγιστα σε αυτό το κομμάτια και ουσιαστικά μπλόκαραν τα αντίπαλα ατού.

Ο Σπανούλης με τρεις συνεχόμενες πόντους αύξησε το σερί του Θρύλου και έκανε το 35-21. Από την άλλη οι Τούρκοι απείλησαν μόνο με βολές και εν τέλει οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με 35-26.

Και μόνο ότι η Εφές σκόραρε έξι πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, έδειχνε τις προθέσεις που είχαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αναφορικά με το παιχνίδι.

ΤΟΥΣ «ΕΠΝΙΞΕ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με την πεντάδα της έναρξης του αγώνα. Η Εφές ξανά άρχισε με φόρα και πήγε γρήγορα την διαφορά στους τέσσερις (37-33). Τρίποντο για τον Παπανικολάου για το 40-33 και αργότερα με ξεσπάσματα του Λο, το ματς έφτασε και πάλι σε διψήφιο αριθμό για τον Ολυμπιακό (48-35).

Ο Θρύλος έσφιξε ακόμα περισσότερο την άμυνα του και οι Τούρκοι πραγματικά είχαν την γη κάτω από τα πόδια τους και έφτασε εύκολα στο +21 (58-37), με τον Παπανικολάου να χτυπάει από κάθε πλευρά. Το 59-40 από τον Πέρο Αντιτς έγινε 59-42 από το παιδικό φάουλ του Σκοπιανού σε νεκρό χρόνο στον Γκόρντον.

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ +26

Τέσσερις γρήγοροι πόντοι του Ολυμπιακού με την έναρξη της τελευταίας περιόδου εκτόξευσαν ξανά την διαφορά στο +21 (63-42). Μία βόμβα του Περπέρογλου από τα 6,75 μ ( πέμπτος συνεχόμενος πόντος του) και ένα λέι απ του Λο πήγαν και πάλι το ματς στους 23, με τον Θρύλο να κυνηγάει την διαφορά της Κωνσταντινούπολης.

Η Εφές είχε πετάξει λευκή πετσέτα στο παρκέ του ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει. Η υπερπροσπάθεια στην άμυνα, δεν έφερε και την προαπαιτούμενη συγκέντρωση στην επίθεση. Δύο βολές από τον Γκόρντον, όμως ο Χάινς με καλάθι και φάουλ έφερε το ματς στους +24. Ο κόσμος φώναζε για να παροτρύνει τους πρωταθλητές, ο Σαβάνοβιτς όμως έκανε το 73-51, με 70 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Χάινς πέτυχε μία βολή, οι Τούρκοι έχασαν την επίθεση και αλλά ο Αντιτς στην συνέχεια έβαλε και ο ίδιος από την πλευρά του την μία βολή.

Ο Σαβάνοβιτς ξανά για το 75-53, με τον Θρύλο ουσιαστικά να χάνει την μεγάλη ευκαιρία να πάρει και την διαφορά από την Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 59-42,75-53

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 10, Άντιτς 5, Σπανούλης 14, Περπέρογλου 9, Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 2, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης.

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 6, Βούγιασιτς 8, Μπατούκ, Ερντέν 8 , Τουντσερί, Σιπ, Γκονλούμ 6, Σαβάνοβιτς 5, Γκόρντον 15, Κούτσο 2, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 1.

Διαβάστε επίσης

«Σοβαρά με Κολοσσό»

«Σοβαρά με Κολοσσό»

Προηγείται το παιχνίδι στο Βενετόκλειο για τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος συνέστησε προσοχή.

Και τώρα Ζαλγκίρις...

Και τώρα Ζαλγκίρις...

Ο Θρύλος επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με 88-72 στο Βενετόκλειο. Τα βλέμματα όλων πια στο Κάουνας.

Διαστημικός Θρύλος!

Διαστημικός Θρύλος!

Σαν σε προπόνηση ο Ολυμπιακός «διέλυσε» την Καβάλα του προκλητικού Γκαγκαλούδη με 113-62, στο ΣΕΦ.

Metta World Peace

Metta World Peace

Στις 19 Νοεμβρίου του 2004 παίκτες και προπονητές στο Auburn Hill Palace ένιωθαν ότι παλεύουν για τη ζωή τους.