Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με... 100 και ποιος τον πιάνει!

Με... 100 και ποιος τον πιάνει!
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012 - 11:41

Ο Ολυμπιακός αν και δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, διέλυσε τον Άρη με 100–65 στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν περίπατο μέχρι τέλους. Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Κώστας Παπανικολάου (16π.), ενώ σε απόδοση τον ακολούθησε ο Τζος Πάουελ (14π.).

Επόμενος αντίπαλος των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας είναι η Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ,ΜΕΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Θρύλος μπήκε γερά όπως συνηθίζει στο τελευταίο διάστημα στα παιχνίδια του και προηγήθηκε 7-2 με πρωταγωνιστή τον Τζος Πάουελ. Ο Αμερικανός πέτυχε δύο πόντους και έκανε ένα κόψιμο στα πρώτα λεπτά του ματς, αλλά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν σε 9-9 και 11-11 αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε υπνωτισμένος στην πορεία και με δυσκολία ήταν μπροστά στο σκορ με 18-17, με τρεισήμισι λεπτά να απομένουν για την λήξη της περιόδου. Οι Πειραιώτες έμειναν στάσιμοι στην άμυνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να τελειώσει 28-24 για τους γηπεδούχους.

ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ

Η κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν 31-30 και 33-32. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας δεν είχαν καθαρό μυαλό και σκοράρανε με το... σταγονόμετρο. Αντίθετα ο Αρης δεν έδειχνε πως αστειεύεται και πήγε στο +4 (37-33), με δίποντο του πρώην «ερυθρόλευκου», Μιχάλη Πελεκάνου. Δύο τρίποντες βόμβες των Άντιτς και Γκετσεβίτσιους έδωσαν προβάδισμα δύο πόντων στους Πειραιώτες (39-37).

Ακόμα δύο βολές του Σκοπιανού του Θρύλου και ένα κλέψιμο του Γκετσεβίτσιους που συνδυάστηκαν με λέι απ στον αιφνιδιασμό έφεραν το ματς στο +6 για τον Ολυμπιακό. Ο Αρης πλησίασε με καλάθι και φάουλ του Μποχωρίδη, αλλά ο Παπανικολάου με τρίποντο στην λήξη της περιόδου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 46-40.

«ΑΜΥΝΑ» ΑΤΣΑΛΙ ΚΑΙ… ΤΕΡΜΑ Ο ΑΡΗΣ

Ο Θρύλος «έσφιξε» στο τρίτο δεκάλεπτο την άμυνα του και ανάγκασε τον Αρη σε συνεχόμενα λάθη. Παράλληλα οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη να πασάρει και τους υπόλοιπους να σκοράρουν έφτασαν πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου στο +12 ( 58-46). Δράστης της διαφοράς αυτής ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος συνέχισε στο ίδιο τέμπο κάνοντας αργότερα το 63-51 με καλάθι και φάουλ.

Ο Τζος Πάουελ λίγο πριν πάει στον πάγκο για τις καθιερωμένες ανάσες του, έκανε το fade away σουτ και πήγε το ματς στους 15 πόντους (65-51). Ο Άρης από την πλευρά του έμοιαζε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Θρύλου με το 73-51 να είναι λογικό από κάθε άποψη.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η τελευταία περίοδος βρήκε τον Άρη να προσπαθεί να μειώσει την απόσταση από τον Θρύλο, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκούρασε στον πάγκο τα βαριά του χαρτιά. Ο Δημήτρης Μαυροειδής πέτυχε έξι πόντους σε χρόνο dt και το 81-58 των Πειραιωτών έδειχνε πως το μυαλό πλέον πήγαινε αναπόφευκτα στο ματς της Πέμπτης με την Τσεντεβίτα.

Ο έτερος Δημήτρης των «ερυθρόλευκων», ο Κατσίβελης, με πέντε συνεχόμενους πόντους (αφού είχε προηγηθεί ένα δίποντο του Πέρο Αντιτς) πήγε την διαφορά στους 30 πόντους (88-58). Ο μικρός των Πειραιωτών ήταν ορεξάτος και βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού του Θρύλου με το ένα καλάθι να διαδέχεται το άλλο. Ο Μαυροειδής έκανε το 100-65 με καλάθι και φάουλ, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκέλεπτα: 28-24, 46-40, 73-51, 100-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς, Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 2, Σλούκας 7 (1), Μαυροειδής 11, Πάουελ 14, Γκετσεβίτσιους 14 (2), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Κατσίβελης 6.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 12 (2), Χαντ 1, Πελεκάνος 16 (2), Βεζένκοβ, Ασημακόπουλος 5, Καραποστόλου, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 8 (1), Σαρικόπουλος 10, Βεργίνης 9 (1), Τσακαλέρης.

Διαβάστε επίσης

«Θα κάτσω στο πέταλο»

«Θα κάτσω στο πέταλο»

Ο Τζος Πάουελ μίλησε για την εμπειρία που έζησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους οπαδούς του Θρύλου...

Όλοι ΣΕΦ!

Όλοι ΣΕΦ!

Τον Άρη αντιμετωπίζει ο Θρύλος το απόγευμα στο ΣΕΦ και ο κόσμος θα κάνει το καθήκον του!