Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύριε Συμεωνίδη, τι λέτε;

Κύριε Συμεωνίδη, τι λέτε;
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 - 17:51

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα λεγόμενα του Στέλιου Συμεωνίδη -του εκ των τριών επικεφαλών της ΚΕΔ- κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Σπύρου Γκόντα που χρέωσε με τεχνική ποινή τον Πάσαλιτς του Αρη, στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα, στο ματς με τον ΚΑΟΔ, με αποτέλεσμα οι Δραμινοί να πάρουν τη νίκη.

Τι είπε ο Στέλιος Συμεωνίδης; «Σαν πράξη μπορεί να έγινε, αλλά στην εξέλιξη του παιχνιδιού, στα 2 δευτερόλεπτα, δεν έπρεπε να δοθεί. Δεν έπρεπε να δώσει τεχνική ποινή σε μια ομάδα που δεν είχε καταλάβει καν ότι είχε κερδίσει δύο βολές, δεν έπρεπε να κατοχυρώσει τη νίκη σε μια ομάδα».

Σύμφωνα δηλαδή με τον Στέλιο Συμεωνίδη ότι «δεν έπρεπε να δοθεί στα 2’’» εύλογα κατανοεί κανείς ότι ο εκ των τριών «κεφαλών» της Διαιτησίας στο μπάσκετ συμφωνεί και με το «non call». Είναι σα να λέει… καλά έκανε και τότε ο Πηλοϊδης και δεν σφύριξε το περιβόητο φάουλ του Διαμαντίδη στον Πεν.

Είναι σα να επικροτεί το φάουλ του Γιασικεβίτσιους στον Παπαλουκά (στον 1ο τελικό του 2009) από τον Σχινά στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Για να καταλάβουμε δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Συμεωνίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν θα πρέπει να σφυρίζεται η καταφανέστατη παράβαση… Ούτε όταν ο Διαμαντίδης πέρσι στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ, είχε πατήσει… δύο μέτρα έξω την πλάγια γραμμή, μπροστά στα μάτια του κ. Γκόντα!

Ο Στέλιος Συμεωνίδης βέβαια παρέλειψε να μας πει και για την διαιτησία του Χαράλαμπου Καρακατσούνη στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο. Ήταν καλή η διαιτησία του κ. Καρακατσούνη κατά τον Στέλιο Συμεωνίδη;

Του εν λόγω ρέφερι δε, ο οποίος φημίζεται για τις «εξαιρετικές» του αποφάσεις όταν σφυρίζει τον Παναθηναϊκό. Όλοι τον θυμούνται στον 4ο τελικό στο ΟΑΚΑ του 2010-11 (στην παράταση, 101-94 στο ΟΑΚΑ), αποτελώντας μία εκ των κυρίαρχων αιτιών, ώστε οι Αγγελόπουλοι να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, αηδιασμένοι από την διαιτησία και το «σύστημα».

Διαβάστε επίσης

Όλα μέσα...

Όλα μέσα...

Ούτε σε εκδήλωση δεν χάνει τρίποντο ο Παπανικολάου, ο οποίος βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι.