Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήττα στη Βιτόρια

Ήττα στη Βιτόρια
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 - 17:28

ΒΙΤΟΡΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και μετά από ένα σερί 16 νικηφόρων παιχνιδιών και 7 στην Ευρωλίγκα γνώρισε την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ με 82-74, για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας αν και πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και βασικά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Ματσέι Λάμπε.

Η ήττα από την Κάχα δεν λέει κάτι πάντως για τον Θρύλο, αφού υπάρχουν άλλα 13 ματς για το τέλος της φάσης του Top 16, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι μάθημα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΒΙΤΟΡΙΑ

Ο Θρύλος ξεκίνησε με την κλασική πεντάδα που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας το τελευταίο διάστημα. Οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου και Πρίντεζης ήταν οι πέντε που μπήκαν στο ματς για τους «ερυθρόλευκους» που βρέθηκαν πίσω με 6-2 από σουτ του Μπραντ Όλεσον. Ο Παπανικολάου μείωσε σε 6-4, αλλά η Κάχα έτρεξε ένα σερί 6-0 για πάρει αέρα εφτά πόντων (11-4) στην αναμέτρηση.

Οι Πειραιώτες ήταν νωθροί στα πρώτα λεπτά τους στο παρκέ, κάτι που έφερε τους Βάσκους στο 13-4. Εκεί «χτύπησε» ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο και φάουλ για να αφυπνίσει τους… κοιμισμένους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, ενώ αργότερα με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε στους δύο (15-13) για τον Ολυμπιακό. Ο Θρύλος δεν σταμάτησε και τρέχοντας συνολικά ένα 11-4 πήγε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μπροστά με 24-19.

ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΕΡΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Ο Πέρο Άντιτς με το… καλημέρα στην δεύτερη περίοδο έκανε το 27-19 με σουτ από τα οχτώ μέτρα. Ο Χάινς έπαιξε δύο φανταστικές άμυνες και ο Λο με καλάθι και φάουλ πήγε την διαφορά στους +11 (30-19) για τον Θρύλο. Η Κάχα μείωσε σε 30-22, αλλά ο Πέρο και πάλι με ένα αψυχολόγητο τρίποντο (αφού υπήρχαν ακόμη οχτώ δευτερόλεπτα) «πυροβόλησε» για το 33-22.

Οι Βάσκοι με βολές κυρίως έφτασαν στους πέντε, αλλά ξανά ο Θρύλος με σουτ από τα 6,75μ του Περπέρογλου και δύο βολές του Σπανούλη πήγε σε διψήφιο αριθμό την διαφορά (40-30) για τον Ολυμπιακό. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από την Κάχα για το 40-35, αλλά ο Πέρο Αντιτς με κλέψιμο και ασίστ στον Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό ανέβασε την τιμή του σκορ στο 44-39. Εν τέλει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται 44-40.

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παρκέ, όμως οι Βάσκοι «χτυπώντας» τον Πάουελ ( ο οποίος ήταν ωσεί παρών) προηγήθηκαν 47-46. Ο Θρύλος ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ με 49-48 χωρίς όμως να κρατήσει το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι με τον κόσμο της «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» στο πλευρό τους πήραν διαφορά οχτώ πόντων από το πουθενά ( 61-53).

Το «μπλακ άουτ» για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε, με τους Βάσκους να έχουν το πάνω χέρι στο ματς. Οι Πειραιώτες δεν είχαν λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ η άμυνα τους έμπαζε και είχαν να καλύψουν εννιά πόντους διαφορά από την Κάχα (64-55). Μάλιστα οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν, ενώ οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στο πλευρό τους μπήκαν στην τελευταία περίοδο με 12 πόντους προβάδισμα.

ΤΟΝ «ΠΛΗΓΩΣΕ» Ο ΛΑΜΠΕ

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Βάσκοι με τον Λάμπε να κάνει ότι θέλει την ρακέτα του Θρύλου δεν ένιωθαν την… ανάσα των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες ήταν νευρικοί στην επίθεση, ενώ στην άμυνα οι γηπεδούχοι έκαναν το καλύτερο τους ματς στην Ευρωλίγκα. Το 74-64 από τον Λάμπε με δύο βολές, αλλά και το πέμπτο φάουλ του Χάινς στον Πολωνό σέντερ έριξε τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο.

Οι Βάσκοι συνέχισαν σε αυτόν τον ρυθμό, όμως ο Θρύλος κατέβασε την διαφορά στους οχτώ (80-72) ενώ ένα φάουλ στον Παπανικολάου σε σουτ τριών πόντων έφερε πιο κοντά τον Ολυμπιακό στο σκορ 37 δεύτερα πριν λήξει το ματς. Ο Παπ μείωσε σε 80-74, όμως με άλλες δύο βολές η Κάχα ουσιαστικά τελείωσε τις όποιες ελπίδες είχαν οι Πειραιώτες για την ανατροπή.

Επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα θα είναι η Μπεσίκτας στο ΣΕΦ, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Κίμκι με 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 40-44, 67-55, 82-74

Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ, Νοτσιόνι 11, Μπιέλιτσα Μ, Σαν Εμετέριο 6 (2), Πλάις 5, Ερτέλ 13 (1), Όλεσον 15 (1), Λάμπε 25, Μπιέλιτσα Ν 5 (1), Κοζέρ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 5, Άντιτς 13 (3), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 7 (1), Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 10 (2), Μάντζαρης.

Διαβάστε επίσης

«Δικό» του και το 2013!

«Δικό» του και το 2013!

Διαβάστε τα κατορθώματα του αρχηγού των πρωταθλητών Ευρώπης στο 2012. Όλα τα στατιστικά του στα 63 ματς.

Και επίσημα Τρινκιέρι

Και επίσημα Τρινκιέρι

Ο Αντρέα Τρινκέρι θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής, με βοηθούς τους Λιμνιάτη, Παπανικολάου και Καντζούρη.