Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Νικήστε» τον Παναθηναϊκό...

«Νικήστε» τον Παναθηναϊκό...
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 - 21:10

Σχετικά εύκολη νίκη του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στη Φενέρ με 82-71 για τη φάση του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα. Και τώρα πλέον οι «ερυθρόλευκοι» επικεντρώνονται στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα της Α1 στο ΣΕΦ!

ΚΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, «ΟΑΣΗ» Ο ΛΟ

Ο Θρύλος ξεκίνησε με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι. Οι Τούρκοι με τον Αντερσεν από τα 6,75μ άνοιξαν το σκορ, αλλά ο Σερμαντίνι μείωσε σε 3-2 και ο Παπανικολάου έκανε το 4-3.

Από ένα καλάθι των Μπογκντάνοβιτς και Πρίντεζη για το 6-5, αλλά ο Μακάλεμπ δίνει προβάδισμα 8-6 εκνέου στους Τούρκους, οι οποίοι προηγήθηκαν στην συνέχεια και 12-8. Ο Λο μείωσε με δίποντο έπειτα από αιφνιδιασμό, όμως ο Μακάλεμπ τιμώρησε την αδράνεια του Θρύλου για το 15-10. Ο Ολυμπιακός πλησίασε με δίποντο του Πρίντεζη σε 15-14. Η Φενέρ πάντως σε ένα από τα καλύτερα της πρώτα δεκάλεπτα στην διοργάνωση έκανε το 19-14. Ο Λο από την στιγμή που ξεκίνησε βασικός είχε τονωμένη την αυτοπεποίθηση του από τα 6,75μ μείωσε στους δύο (19-17).

Ο Ολυμπιακός είχε ξυπνήσει για τα καλά και άλλους τέσσερις πόντους προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 21-19. Η Φενέρ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 24-23.

ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΕ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟ

Το τρίποντο του Πρίντεζη ήταν το κατάλληλο για σουτ για να μπει με το… δεξί ο Ολυμπιακός στην περίοδο. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν αλλά ο Περπέρογλου μετά από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 28-27. Η Φενέρ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά πότε ο Χάινς με κάρφωμα, πότε ο Λο με λέι απ πήγαν το ματς στο 33-29. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα με περίσσιο πάθος πήρε το δεύτερο του καλάθι με φάουλ (το πρώτο ήταν τρίποντο αλλά χάθηκε η βολή) διέυρυνε το σερί της ομάδας του για το 36-29.

Η Φενέρ αργότερα μείωσε σε 38-33, αλλά ο Χάινς και πάλι έκανε αισθητή την παρουσία του και με ένα παλικαρίσιο καλάθι ανέβασε την διαφορά στους εφτά (40-33). Η ηρεμία του Ολυμπιακού όμως διαταράχθηκε από την αποβολή του Λο, σε μία φάση όπου ο Σάτο του έριξε καθαρή μπουνιά και ο Αμερικανός του Θρύλου απλά αντέδρασε ρίχνοντας τον κάτω.

Το διαιτητικό τρίο αποφάσισε να αποβληθούν και οι δύο (!) και ο Θρύλος συνέχισε δίχως καθαρόαιμο πλέι μέικερ, αφού και ο Κατσίβελης ήταν εκτός λόγο τραυματισμού.

Με τα νεύρα τεντωμένα ο Ολυμπιακός εντέλει μπήκε στα αποδυτήρια 43-37 χάρη σε τρίποντο του Σπανούλη, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει δύο ελεύθερες βολές.

ΒΓΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ

Δίχως τον Λο στο παρκέ, ο Θρύλος μπήκε όσο πιο γερά μπορούσε στο ματς. Η διαφορά λοιπόν έφτασε για πρώτη φορά στους +10 για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου (51-41). Ο Σερμαντίνι με προσωπική προσπάθεια πήγε στου το ματς στο 53-41.

Οι Τούρκοι είχαν… αποσυντονιστεί από τους οχτώ χιλιάδες οπαδούς του Θρύλου, και με τέσσερις σερί βολές του Σλούκα προηγήθηκε με 57-41. Ο Σπανούλης μπορεί να έχανε τις βολές, όμως πυροβόλησε από την περιφέρεια για το 60-43.

Ο Ολυμπιακός είχε αφήσει τους Τούρκους στους εννιά πόντους ένα λεπτό πριν λήξει η τρίτη περίοδος και εντέλει μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με 19 πόντους μπροστά (68-49).

Το… πάρτυ του Θρύλου συνεχίστηκε και γρήγορα μετά από δίποντο του Σερμαντίνι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 23 πόντους (72-49). Ο ελαφρύς τραυματισμός του Χάινς, αποσυντόνισε λίγο την χημεία των «ερυθρόλευκων», με τους Τούρκους να μειώνουν σε 73-54.

ΧΑΛΑΡΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΛΗΞΕΙ

Το ματς δεν άλλαζε και οι δύο ομάδες είχαν αποδεχτεί το αποτέλεσμα και μόνο ο Μακάλεμπ πάλευε από τη Φενέρ. Άπαντες από το στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας έμοιαζαν λες και είχαν στο μυαλό τους τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και σιγά σιγά οι Τούρκοι κατέβασαν την διαφορά στους 15 πόντους (75-60). Ο Σπανούλης έσπασε τα δυόμιση λεπτά αφλογιστίας της ομάδας του με δύσκολο ντράιβ για το 77-61, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς και πάλι μείωσε στους 15 (77-62).

Ένα τρίποντο του πολύ θετικού Περπέρογλου έκανε το 80-62, για να επιστρέψουν και πάλι λόγο της χαλαρότητας του Ολυμπιακού και με σερί 8-0 ροκάνισαν κιάλλο την διαφορά και το ματς πήγε στο 80-70.

Ο Θρύλος με άλλο ένα ντράιβ του Σπανούλη ανέβασε την διαφορά στο 82-70 για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Μπο Μακάλεμπ με μία βολή.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12 (1), Άντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 5 (1).

Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): Μακάλεμπ 20 (2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5, Άντερσεν 18 (2), Σαβάς, Μπατίστ, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 20 (2).

Το live του αγώνα

4ο δεκάλεπτο

10 λεπτό

Τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 82-71 με σχετική ευκολία, αφού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά είχε τον έλεγχο του ματς, παρά μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης που οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν!

8ο λεπτό

Μεώνουν οι Τούρκοι σε 80-66 με τον Πάουελ όμως που είναι στο παρκέ να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αφού είναι φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

6ο λεπτό

Έχει χαλαρώσει ο Ολυμπιακός και οι Τούρκοι έχουν μειώσει σε 75-60, χωρίς όμως να φαίνεται η Φενέρ και επικίνδυνη για να μπορέσει να γυρίσει στο ματς.

4ο λεπτό

75-56 μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός, με τον Πάουελ να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής, αφού ο Σερμαντίνι έφτασε τα 4 φάουλ.

2ο λεπτό

Στους +20 ο Θρύλος με σκορ 72-52, με τον Σερμαντίνι να τα πηγαίνει αρκετά καλά και σε αυτό το δεκάλεπτο του αγώνα.

* Εκτός αγώνα και ο Χάινς ο οποίος δέχτηκε αγκωνιά από τον Μακάλεμπ και του άνοιξε η μύτη!

Ξεκίνησε η 4η και τελευταία περίοδος του αγώνα και στην πεντάδα του Θρύλου βρίσκονται οι Σπανούλης, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου, Χάινς και Άντιτς.


3ο δεκάλεπτο

4ο λεπτό

Στο +19 τελείωσε ο Ολυμπιακός το 3ο δεκάλεπτο! Με αρκετά καλή άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» οδεύουν προς τη νίκη, αφού στην τρίτη περίοδο του ματς δέχτηκαν μόλις 12 πόντους ενώ σημείωσαν συνολικά 25 πόντους!

8ο λεπτό

Λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τη διαφορά στα μεγαλύτερά της επίπεδα στο ματς και πιο συγκεκριμένα στο +20 με 63-43!

6ο λεπτό

60-43 στο +17 ο Θρύλος με τρίποντο του Σπανούλη και με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά καλή άμυνα τους Τούρκους και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μέσα σε έξι λεπτά η Φενέρ έχει πετύχει μόλις έξι πόντους!

4ο λεπτό

Με ένα ξέσπασμα του Παπανικολάου με τρίποντη βόμβα και με ωραία ασίστ στον Σερμαντίνι από τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός εκτοξεύει τη διαφορά στο +12 με σκορ 53-41!

2ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το δεκάλεπτο με καλάθι και φάουλ του Σλούκα και στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του με 7 πόντους με σκορ 48-41.

Άρχισε η 3η περίοδος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να έχει στην πεντάδα του τους Σλούκα, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι.

2ο δεκάλεπτο

10 λεπτό

** Ο Ολυμπιακός θα παίξει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Λο, αφού αποβλήθηκε στη φάση με τον Σάτο, με τον παίκτη του Θρύλου μέχρι το ημίχρονο να είναι ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» αλλά και του αγώνα με 12 πόντους! Έχοντας μάλιστα 4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 1/2 βολές!

* Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο πως ο Πεκιέρ σκοράρει εκτός χρόνου και οι διαιτητές αφού είδαν σε επανάληψη τη φάση αποφάσισαν να μη μετρήσουν το καλάθι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 43-37.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τους Τούρκους να σκοράρουν στην τελευταία τους επίθεση και οι διαιτητές να ζητούν να δουν σε επανάληψη το βίντεο για να πάρουν την απόφασή τους.

8ο λεπτό

Συνεχίζει να προηγείται στο ματς ο Ολυμπιακός με 40-35, έχοντας όμως αυτή τη στιγμή μετά την αποβολή του Λο μόλις ένα πλέι μέικερ στην ομάδα και αυτός είναι ο Σλούκας, αφού ο Μάντζαρης είναι τραυματίας και ο Κατσίβελης εκτός αποστολής.

6ο λεπτό

** Οι διαιτητές του αγώνα αποφασίζουν να αποβληθούν και οι δύο παίκτες των ομάδων. Λο και Σάτο αποχωρούν από το παρκέ του ΣΕΦ!

* Ο Σάτο χτυπάει εν ψυχρώ τον Λο σε διεκδίκηση της μπάλας σε επίθεση των Τούρκων και ο παίκτης του Ολυμπιακού αντέδρασε με τους διαιτητές να μην τιμωρούν τον παίκτη της Φενέρ! Οι οποίοι όμως ζητούν στο τάιμ άουτ που υπάρχει να δουν το βίντεο σε επανάληψη.

Μειώνουν οι Τούρκοι σε 36-31 με τον Ολυμπιακό όμως να εμφανίζεται τελείως διαφορετικός στη 2η περίοδο του αγώνα απ' ότι στο πρώτο δεκάλεπτο.

4ο λεπτό

Προηγείται ο Ολυμπιακός με 33-29 με τον Περπέρογλου να σημειώνει τους πρώτους του πόντους στο ματς και να διατηρεί τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ της αναμέτρησης και ο Χάινς να ξεσηκώνει το ΣΕΦ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα μπροστά από την άμυνα των Τούρκων.

2ο λεπτό

Μπήκε δυναμικά ο Θρύλος στο 2ο δεκάλεπτο του ματς, με τον Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στον αγώνα και να προηγείται η ομάδα του Πειραιά με 26-24. Ο Πρίντεζης είναι και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα μέχρι τώρα με 11 πόντους!

Άρχισε και η δεύτερη περίοδος του αγώνα των «ερυθρόλευκων» και η πεντάδα του Θρύλου αποτελείται από τους Σλούκα, Σπανούλη, Περπέρογλου Πρίντεζη, Χάινς.

1ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό

Τέλος του πρώτου δεκαλέπτου του αγώνα του Θρύλου με τη Φενέρ, βρίσκεται πίσω με έναν πόντο με σκορ 24-23, αλλά στα τελευταία λεπτά έφτιαξε την άμυνά του και μπόρεσε να περιορίσει σε κάποια σημεία τους Τούρκους.

8ο λεπτό

Με σωστές άμυνες και γρήγορο μπάσκετ ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τη διαφορά και προηγείται με 21-19 με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν καλές συνεργασίες στην επίθεσή τους.

6ο λεπτό

Χωρίς να έχει βρει ως τώρα ο Ολυμπιακός το μακρινό σουτ στην επίθεση, δεν μπορεί να πάρει κεφάλι στο σκορ και οι Τούρκοι προηγούνται με 19-14 στον αγώνα.

4o λεπτό

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μην έχει καλή άμυνα και η Φενέρ βάζει τα καλάθια που θέλει και προηγείται με 12-8 στο ΣΕΦ! Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού μέχρι τώρα είναι ο Σερμαντίνι με 4 πόντους.

2ο λεπτό

Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πάρουν... κεφάλι στο σκορ, αφού οι Τούρκοι βρίσκουν κενούς διαδρόμους στην άμυνα του Ολυμπιακού και σημειώνουν κάποια εύκολα καλάθια.

Το ματς ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός έχει στη βασική του πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σερμαντίνι.

Διαβάστε επίσης

«Κάνετε μαγειρέματα»

«Κάνετε μαγειρέματα»

Έντονα παράπονα για την κλήρωση, αλλά και τη διαιτησία στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ από τον Σταυρόπουλο.

Κοντά στον Μάντζαρη!

Κοντά στον Μάντζαρη!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, επισκέφτηκε τον 22χρονο γκαρντ του Θρύλου.