Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΟΚ λειτουργεί υπέρ ΠΑΟ;

Η ΕΟΚ λειτουργεί υπέρ ΠΑΟ;
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013 - 22:55

Αν αυτή τη στιγμή στις μικρές ηλικίες του ελληνικού μπάσκετ υπάρχουν ταλέντα τότε οι Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο στη σχετική λίστα. Τα αδέρφια τα οποία κατάγονται από τη Νιγηρία, αλλά είναι γεννημένα στην Αθήνα αγωνίζονται στην Α2 με τη φανέλα του Φιλαθλητικού και τα τελευταία χρόνια εκτός από μεταγραφικούς στόχους των δύο μεγάλων ομάδων του ελληνικού μπάσκετ, αντιμετωπίζουν και προβλήματα γραφειοκρατίας . Τα δύο αδέρφια δεν έχουν ελληνικό διαβατήριο γεγονός που τους κάνει την μπασκετική (και όχι μόνο) ζωή δύσκολη.

Πάμε και στο ζουμί της υπόθεσης. Πριν λίγες μέρες τα αδέρφια Αντετοκούμπο επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας με σκοπό να συζητήσουν το πρόβλημα με το διαβατήριο τους αφού αποτελούν βασικά μέλη των μικρών εθνικών ομάδων χωρίς να μπορούν να αγωνιστούν σε επίσημα ματς. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν εκεί, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος έσπευσε στα γραφεία της ομοσπονδίας και παρενέβη στην κουβέντα για λίγα λεπτά. Φήμες τον θέλουν μπροστά σε όλους, να ζητάει από τους δύο αθλητές να αλλάξουν μάνατζερ ώστε να υπογράψουν στους «πράσινους».

Πραγματικά δημιουργούνται πολλές απορίες. Βασικότερη όλων πως «μυρίστηκε» ο Μάνος Παπαδόπουλος την παρουσία των παικτών στα γραφεία της ΕΟΚ. Δε θέλουμε να πιστεύουμε πως δέχτηκε τηλεφώνημα εκ των «έσω» και απλά ήταν μία από τις συχνές επισκέψεις του στην ομοσπονδία λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται δίπλα δίπλα. Γνωστό είναι πως τα γραφεία ΕΟΚ και ΚΑΕ Παναθηναϊκού στεγάζονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Επιπλέον πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας που συζητούσαν ένα τόσο σοβαρό θέμα με δύο ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ να επιτρέπουν την είσοδο στον παράγοντα του Παναθηναϊκού και να τον αφήνουν να μοιράζεται και τις σκέψεις του για τους ατζέντηδες των παικτών. Θα άφηναν άραγε π.χ τον Χρήστο Σταυρόπουλο να περάσει στο συγκεκριμένο γραφείο και να κάνει υποδείξεις στα παιδιά για τον μάνατζέρ τους και σε ποια πρέπει να υπογράψουν;

Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο (18 ετών, 2.06 και παίζει πλέι μέικερ) έχει μάνατζερ τον Γιώργο Δημητρόπουλο και έχει ανακοινωθεί από την ισπανική Σαραγόσα με το συμβόλαιό του να ξεκινάει από την ερχόμενη σεζόν. Ο Θανάσης Αντετοκούμπο (20 ετών, 2.01 και παίζει σμολ φόργουορντ) ακόμη είναι παίκτης του Φιλαθλητικού, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες που τον θέλουν. Ατζέντης του είναι ο Νίκος Λώτσος με τον οποίον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα και για αυτό φυσιολογικά ο αντιπρόεδρος των «πράσινων» ζήτησε να αλλάξει μάνατζερ.

Από κει και πέρα, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδία πάντως, Γιώργος Κολοκυθάς φαίνεται να έχει την τάση να «σπρώχνει» τα δύο μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ στον Παναθηναϊκό μεροληπτώντας για το μέλλον των παιδιών. Βασικά με ποια δικαιοδοσία κάνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο έχουν ατζέντηδες οι οποίοι φροντίζουν για το μέλλον των παικτών τους; Από πού κι ως που ο Κολοκυθάς θέλει να πάνε τα παιδιά στον Παναθηναϊκό και λειτουργεί υπέρ της μίας εκ των δύο μεγάλων ομάδων του ελληνικού μπάσκετ; Του δίνει μήπως κάποια τέτοια δικαιοδοσία η θέση του αντιπροέδρου που κατέχει στην ομοσπονδία;

Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΟΚ όπως ο κ. Βασιλακόπουλος και ο κ. Τσαγκρώνης (παρεμπιπτόντως δεν είχαν καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα) πως επιτρέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα στα δικά τους γραφεία; Δεν πρέπει να τοποθετηθούν; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο με άνθρωπο από την διοίκηση του Ολυμπιακού τι θα είχε συμβεί τώρα; Βέβαια η συγκεκριμένη «άνεση» που υπάρχει μεταξύ Ομοσπονδίας και Παναθηναϊκού κρατάει καιρό γεγονός που έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά από ότι φαίνεται κανείς δε νοιάζεται και κανείς δεν ασχολείται.

Αφού αναφερθήκαμε στον Γιώργο Κολοκυθά θυμηθήκαμε και τη σχέση που έχει ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ με τον πρώην διεθνή διαιτητή και νυν μέλος της ΚΕΔ, Νίκο Ζαβλανό. Οι δύο άντρες είναι κουμπάροι και διατηρούν πολύ καλή φιλική σχέση. Αυτό φυσικά αναφέρεται επειδή ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει εκφράσει πολλά παράπονα για διαιτησίες του Ζαβλανού σε ματς περασμένων ετών, αλλά και για αρκετές αποφάσεις του ως μέλος της ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης

Στο ΣΕΦ ο Μάντζαρης

Στο ΣΕΦ ο Μάντζαρης

Δεν γινόταν να λείπει από το πλευρό των συμπαικτών του ο νεαρός γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας.

Δύο ράμματα ο Χάινς

Δύο ράμματα ο Χάινς

Στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Φενέρ ο Χάινς αποχώρησε από το παιχνίδι, όντας χτυπημένος στο αριστερό του μάτι.