Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο Ελληνικό ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Στο Ελληνικό ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 - 12:15

Το ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΣΕΦ ήταν μία γερή προπόνηση για τον Ολυμπιακό που επικράτησε άνετα με 85-63 της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Οπως είναι φυσιολογικό τώρα τα βλέματα όλων στρέφονται στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο Ελληνικό.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους, ενώ σε παραγωγικότητα τον ακολούθησαν οι Παπανικολάου (11π.), Σπανούλης (10π.) και Σερμαντίνι (10π.).

ΚΡΥΟΣ ΣΤΟ… ΑΔΕΙΟ ΣΕΦ

Ο Θρύλος ξεκίνησε με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι. Γρήγορα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 7-4 χάρη στις προσπάθειες των Πρίντεζη και Σερμαντίνι. Πάντως οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας μπήκαν νωθρά στο ματς και στην μέση της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά μόλις με τέσσερις πόντους (11-7).

Δύο συνεχόμενα καλάθια (Παπανικολάου και Λο) από αιφνιδιασμό, κάνουν το 15-9 για τον Θρύλο- είχαν προηγηθεί βολές του Κυρίτση- με το ματς όμως ακόμα να έχει πολύ δρόμο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν το νωχελικό τους παιχνίδι με το μυαλό τους να είναι περισσότερο στο Ελληνικό. Ο Ικαρος λοιπόν κάνοντας σερί 6-0 ισοφάρισε σε 15-15, αλλά στην συνέχεια ο Θρύλος με ένα δικό του 5-0 (βολές Παπανικολάου και τρίποντο του Σλούκα) πήγε στο δεύτερο δεκάλεπτο μπροστά με 20-15.

ΜΕ ΣΒΗΣΤΕΣ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Ο Θρύλος μετά από δυόμισι στείρα λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο παίρνει μπρος και με ένα μικρό σερί (5-0) πάει το ματς στους +10 (25-15). Η ομάδα της Καλλιθέας απάντησε με ένα 7-0 (25-22), αλλά ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο απέναντι στην ζώνη ανέβασε τη διαφορά στο +6 (28-22). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν πάλι στους δύο, όμως ο Ολυμπιακός εξ αιτίας του Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκαν με 40-29.

Ο αρχηγός έβαλε οχτώ από τους 12 πόντους των «ερυθρόλευκων», αλλά και πάλι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κάλυψαν την απόσταση. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση μόλις εννιά πόντους (43-34) με τον Θρύλο να παίζει όσο χρειάζεται για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

ΠΑΤΗΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, παίρνοντας πόντους από την ρακέτα του. Ο Θρύλος λοιπόν έκανε το 50-36 χάρη στους Σερμαντίνι και Πρίντεζη με τον δεύτερο μάλιστα να συνεχίζει να εκτελεί από την ρακέτα για τον Θρύλο.
Ο Γιαννακίδης μείωσε σε 52-39 από τα 6,75μ αλλά ο Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ έδωσε αέρα 16 πόντων στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν κολλήσει και στο επόμενο διάστημα πέτυχαν μόνο ένα τρίποντο (Γκίμπσον ) και ένα δίποντο (Φαγιέ) , ενώ δέχτηκαν 13 πόντους για να λήξει η τρίτη περίοδος με 68-44 για τον Ολυμπιακό.

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο Τζος Πάουελ μπήκε φουριόζος στην τελευταία περίοδο με τέσσερις συνεχόμενους πόντους και συγκεκριμένα με δύο βολές και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μετά από δικό του κλέψιμο. Το 72-44 έγινε σε ένα λεπτό 72-51, αφού οι Πειραιώτες με το χαλάρωμα τους έδωσαν στον Ικαρο το δικαίωμα να ροκανίσει την διαφορά. Ο Σλούκας πάντως απάντησε με πέντε σερί πόντους για το 77-51, ενώ στην συνέχεια με ασίστ του στον Μαυροειδή το ματς πήγε στο 79-51.

Ο Πάουελ με άλει ουπ ανέβασε την διαφορά στους 30 πόντους (81-51), αλλά οι Πειραιώτες άφησαν το πόδι από το γκάζι με αποτέλεσμα το Ικαρος να μειώσει με 8-0 σερί σε 81-59.

Άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είχαν πλέον το μυαλό τους στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα απλά να κάνει το ροτέισιον που χρειάζεται η ομάδα. Πολλά διάφορα σχήματα άλλαξαν στο παρκέ με το σκορ τελικά να πηγαίνει σε 85-63 έπειτα από δίποντο του Κατσίβελη.

Τα δεκάλεπτα: 20-15,43-34,68-44,85-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 9 (1), Σπανούλης 10 (2), Πεπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 6, Σλούκας 10 (2), Μαυροειδής 2, Πάουλε 8, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 11 (1), Κατσίβελης 2

Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στραντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 15, Φαγιέ 8, Γκίμπσον 13 (2), Γιαννακίδης 3 (1), Μήτσιαλος, Οικονομόπουλος, Σίμτσακ 4 , Πάντιτς 16

4ο Δεκάλεπτο

10 λεπτό Το παιχνίδι έλειξε 85-63 και τώρα επόμενος σταθμός: Ελληνικό... Ο Θρύλος έτοιμος να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

8ο λεπτό Οι... αλχημείες συνεχίζονται από τον Γιώργο Μπαρτζώκα που έχει στο παρκέ τους Κατσίβελη, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου, Πάουελ και Μαυροειδή. Η διαφορά είναι στους 22 πόντους (83-61).

6ο λεπτό Το ματς είναι ήδη τελειωμένο και οι Πειραιώτες απλά κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Ο Ικαρος μείωσε σε 81-57 αλλά το μυαλό όλων είναι στον τελικό της Κυριακής.

4ο λεπτό Ο Σλούκας το πήρε επάνω του και με πέντε συνεχόμενους πόντους και ένα έτοιμο καλάθι στον Μαυροειδή αποκατέστησε την τάξη. Αργότερα ο Πάουελ από κοντά έκανε το 81-51.

2ο λεπτό Ο Τζος Πάουελ έχει μπει φουριόζος και με δύο βολές και ένα κάρφωμα κάνει το 72-44. Οι φιλοξενούμενοι πάντως με Κυρίτση και Γκίμπσον μείωσαν σε 72-51, αφού και πάλι οι Πειραιώτες χαλάρωσαν.

3ο Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Ανετα ο Ολυμπιακός προηγείται στο τέλος του δεκαλέπτου με 68-44

9ο λεπτό Ο Θρύλος συνεχίζει δίχως να εντυπωσιάζει να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και να ανεβάζει την διαφορά στους 22 πόντους (64-42), μετά από βολές του Λο.

6ο λεπτό Από την στιγμή που έχει περάσει η μπάλα στους ψηλούς, ο Ολυμπιακός κάνει πάρτυ κάτω από το καλάθι. Ετσι το ματς έφτασε στο +19 (58-39) μετά από κάρφωμα του Σερμαντίνι. Ο Γκίμπσον πάντως με τρίποντο το πήγε στο 58-42.

4ο λεπτό Οι Πειραιώτες έχουν κολλήσει στην επίθεση, αλλά ο Πρίντεζης με κάρφωμα κάνει το 52-36.

2ο λεπτό Πρίντεζης και Σερμαντίνι δίνουν τους πρώτους τέσσερις πόντους του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μειώνουν με βολές, αλλά ο Παπ κάνει το 50-36 με τρίποντο.

2ο Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Μία βολή του Λο διαμόρφωσε το τελικό 43-34, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τον Ολυμπιακό να καλείται να ανέβει στην συνέχεια.

9ο λεπτό Ο Βασίλης Σπανούλης μονοπωλεί τον ενδιαφέρον στις τελευταίες επιθέσεις του Ολυμπιακού και με οχτώ συνεχόμενους πόντους του πάει το ματς στο 40-29 για τον Θρύλο. Ο Φαγιέ με δύο βολές μειώνει σε 40-31, αλλά ο Χάινς από κοντά κάνει το 42-31.

7ο λεπτό Ο Θρύλος προβληματίζει απέναντι στην ζώνη της ομάδας της Καλλιθέας. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας προηγούνται με 32-26 στο... άδειο ΣΕΦ.

5ο λεπτό Ο Ικαρος τρέχει ένα σερί 7-0 και με ζώνη έχει εγκλωβίσει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το ματς είναι στο 25-22.

3ο λεπτό Χαλαρές μπήκαν και οι δύο ομάδες στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός γρήγορα με πέντε σερί πόντους από τρίποντο του Περπέρογλου και δίποντο του Σλούκα πάει την διαφορά στους δέκα (25-15).

1ο Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Κώστα Σλούκα κλείνει την πρώτη περίοδο με το +5 (20-15).

9ο λεπτό Ο Θρύλος με το μυαλό στην Κυριακή και το ματς του Ελληνικού, είναι μπροστά 17-75 χωρίς να ικανοποιεί με την απόδοση του.

8ο λεπτό Ο Σλούκας στο παιχνίδι, με τον τεχνικό του Θρύλου να συνεχίζει το ροτέισιον. Μετά από βολές του Πάντιτς το ματς είναι 15-13 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως ακόμα δεν έχουν... μπει στο παρκέ.

5ο λεπτό Συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό το ματς, με τον Ολυμπιακό να μην έχει ανεβάσει ταχύτητα και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάζει στην ίδια πεντάδα τους Παπανικολάου και Περπέρογλου. Με κάρφωμα του πρώτου το ματς γίνεται 13-9.

3ο λεπτό Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έχουν μπει φλύαρα στο ματς και προηγούνται 9-6 χάρη στις πρωτοβουλίες των ψηλών τους.

1ο λεπτό Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά 5-2 μετά από τρίποντο του Πρίντεζη και καλάθι του Σερμαντίνι.

Ο Θρύλος ξεκίνησε με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς μετάδοση ο τελικός

Χωρίς μετάδοση ο τελικός

Χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη θα μεταδοθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος.

Απλά εκπληκτικές!

Απλά εκπληκτικές!

Το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε κάθε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού δίνουν οι Red Drops...