Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο ρελαντί ο Θρύλος

Στο ρελαντί ο Θρύλος
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013 - 11:24

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο ήθελε στην Πόλη και επικράτησε με 79-60 της Μπεσίκτας για την ένατη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας έχοντας ως κορυφαίο τον Τζος Πάουελ με 16 πόντους.

Επόμενος αντίπαλος του Ολύμπιακού στην διοργάνωση είναι η Μπαρτσελόνα την Πέμπτη στο ΣΕΦ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας να περιμένουν την συμπαράσταση του κόσμου τους.

ΜΟΝΟ Ο ΠΑΟΥΕΛ ΣΚΟΡΑΡΕ…

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 3-1 έπειτα από τρεις πόντους του Τζος Πάουελ, αλλά οι Τούρκοι με ένα σερί 5-0 έκαναν το 6-3.

Ο Θρύλος δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά ο Πάουελ με κάρφωμα μείωσε σε 9-6, ενώ στην συνέχεια έκοψε μεγαλοπρεπέστατα τον Βίντμαρ σε προσπάθεια για κάρφωμα. Ο 29χρονος σέντερ συνέχισε για το 9-9 και ο Πρίντεζης κάτω από το καλάθι για το 11-9.

Οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στην άμυνα και για αυτό οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 15-13, αφού ο Θρύλος δεν μπορούσε να βρει δίοδο προς το καλάθι.

Ο Σπανούλης δεν μπόρεσε στην τελευταία επίθεση δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση και οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω στο σκορ με 15-13 στην πρώτη περίοδο.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ… ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Η αρχή και πάλι δεν ήταν η καλύτερη από τον Ολυμπιακό αφού αν και προηγήθηκε με καλάθι και φάουλ του Χάινς με 16-13, είδε την Μπεσίκτας με τον Φόλκερ να προηγείται 19-16. Ο Χάινς με σουτ από την ρακέτα έφερε το ματς στον πόντο με τον Πέρκινς να πατάει για πρώτη φορά παρκέ με την φανέλα του Θρύλου.

Ο Αντιτς στην συνέχεια με κίνηση σέντερ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό και ο Σπανούλης με τρεις βολές έκανε το 23-19. Οι γηπεδούχοι με τρεις σερί βολές για το 23-22, αλλά ο Παπανικολάου έπειτα από ασίστ του Σπανούλη διαμόρφωσε με τρίποντο το 26-22.

Οι Πειραιώτες είχαν ήδη τα ηνία. Οι γηπεδούχοι είχαν προβληματιστεί γιατί δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση κάτι που έφερε τον Θρύλο στο +9 (33-24). Ένα τρίποντο του Παπ έδωσε αργότερα προβάδισμα δέκα πόντων στον Ολυμπιακό (36-26) με τον Λο από τις βολές να κάνει το +12 (38-26).

Με ένα σερί 4-0 η Μπεσίκτας έκανε το 38-30, σκορ που έμελλε να είναι και αυτό που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Οι Πειραιώτες μπήκαν με το ίδιο κέφι και στην τρίτη περίοδο. Οι Τούρκοι έκαναν προσπάθεια να αποτρέψουν την κατάσταση που πήγαινε να δημιουργηθεί, αλλά την μία ο Παπ την άλλη ο Σπανούλης έκαναν το 42-35.

Οι Τούρκοι δεν έδειχναν πως μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και ο Θρύλος με τον Πρίντεζη και τον Πάουελ κράταγε γερά την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους στο Αμπντί Ιπεκτσί. Η διαφορά μάλιστα έφτασε και στο +14 (58-44), με τους «ερυθρόλευκους» να πατάνε το γκάζι μόνο όταν χρειάζεται, αφού η Μπεσίκτας δεν είχε τρόπο να τους απειλήσει.

Οι Πειραιώτες πάντως χαλάρωσαν λίγο κάτι που οι γηπεδούχοι το αντιλήφθηκαν και μείωσαν στους εννιά (60-51) με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Το τελευταίο δεκάλεπτα ήταν από τα πιο χαλαρά του Ολυμπιακού στην διοργάνωση. Η Μπεσίκτας έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την λέξη ήττα και οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας στο ρελαντί έπαιρναν το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Θρύλος προηγήθηκε με 68-54 έπειτα από το μπάσιμο του Σπανούλη και ο Λο με δύο βολές για πρώτη φορά έστειλε την διαφορά στους 16 πόντους (70-54).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη το μυαλό τους στην επόμενη τους αντίπαλο (την Μπάρτσα) και το ματς πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελαν. Ο Περπέρογλου βοήθησε στις τελευταίες φάσεις για να ανοίξει κιάλλο η διαφορά με το +20 (78-58) να είναι και η μεγαλύτερη στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-38, 51-60, 60-79

Μπεσίκτας (Κουντέρ): Γκιουλέρ 1, Όζμιζρακ, Ακίν 4, Ασίκ, Βίντμαρ 13, Φάλκερ 11, Μάρκοτα 2, Κρίστοφερ 13(2), Μίναρντ 11, Χέρσεκ, Οζέρ 5(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Άντιτς 2, Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 7(1), Πάουελ 16, Πέρκινς, Πρίντεζης 9(1), Παπανικολάου 11(3).

To live του gavros.gr

4ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό

Μία από τις πιο άνετες βραδιές ήταν αυτή για τον Θρύλο, αφού για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας. Ο Χάινς με μία βολής έκανε το 79-60 σκορ που ήταν και το τελικό.

6ο λεπτό

Το ματς έχει ήθη κριθεί με τους Τούρκους να είναι εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό. Η διαφορά έχει φτάσει στους 16 πόντους (74-58). Ο Πέρκινς και πάλι στο παρκέ.

3ο λεπτό

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός και σε ένα ήρεμο βράδυ οδεύει για το πέμπτο σερί ροζ φύλλο αγώνα. Μέχρι στιγμής είναι κορυφαίος στην επίθεση ο Πάουελ, με τους Τούρκους να μοιάζουν ανήμποροι να αντριδράσουν. Ο Σπανούλης κάνει το 68-54 με λέι απ.

Και πάλι κάνει καλό ξεκίνημα ο Πάουελ για το 62-51. Πέρπε αργότερα το 64-53, αφού είχε σκοράρει ο Κρίστοφερ.

3ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό

Ο Σλούκας με δίποντο ξαναφέρνει την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (60-49) με την Μπεσίκτας να απειλέι μόνο με τους Βίντμαρ και Κρίστοφερ. Το δίποντο του Φόλκερ για το 60-51 για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

7ο λεπτό

Ο Θρύλος στο... ρελαντί κερδίζει την Μπεσίκτας με 56-42 μετά από λέι απ του Λο και πολύ καλό σκριν του Πάουελ.

5ο λεπτό

Δεν φορτσάρουν οι Πειραιώτες και σιγά σιγά χτίζουν την διαφορά τους. Ο Πάουελ με σουτ και ο Πρίντεζης με τρίποντο για το +12 (49-37) των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας.

3ο λεπτό

Η Μπεσίκτας τρέχει ένα σερί 5-0 και φτάνει το ματς στο 39-35. Πριν πάντως είχε κάνει ένα εκπληκτικό κόψιμο ο Παπανικολάου στον Μίναρντ. Παράλληλα ο Σπανούλης με τρίποντο κάνει το 42-35.

1ο λεπτό

Ηρεμα ο Θρύλος που παίρνει γρήγορα το τέταρτο φάουλ του Μάρκοτα και το τρίτο του Βίντμαρ. 39-30 από την μία βολή του Σερμαντίνι.

2ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό

Αν και δεν έχει παίξει όσο μπορεί, ο πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας προηγείται με 38-30 στο ημίχρονο επί της Μπεσίκτας. Δεν είναι προπόνηση, αλλά σίγουρα ο Θρύλος δεν έχει ανησυχήσει πουθενά από τους Τούρκους.

8ο λεπτό

Συνεχίζει ο Ολυμπιακός να είναι κυρίαρχος και με τον Πάουελ σε καλή κατάσταση και τον Παπανικολάου να εκτελεί από παντού προηγήθηκε με 36-26.

6ο λεπτό

Ο Θρύλος μπορεί να μην έχει φορτσάρει όπως σε άλλα ματς αλλά με αργά και σταθερά βήματα παραμένει μπροστά στο σκορ. Δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Σλούκα στέλνουν την διαφορά στους πέντε πόντους (29-24).

4ο λεπτό

Δίποντο από τον Αντιτς και τρεις βολές από τον Σπανούλη έστειλαν τον Θρύλο στο +4 (23-18).

3ο λεπτό

Στο παρκέ και για πρώτη φορά ο Πέρκινς για τον Ολυμπιακό, που έχει πάει την διαφορά στον πόντο μετά από δίποντο του Χάινς.

1ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός με τον Κάιλ Χάινς προηγήθηκε 16-15, αλλά οι Τούρκοι με τον Οζέρ για τρεις έκαναν το 18-16.

1ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό

Οι Τούρκοι έχουν εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού και προηγούνται με 15-13. Δεν γίνεται πραγματικά ο Θρύλος να κάνει χειρότερο δεκάλεπτο από αυτό που έχει κάνει ήδη στο Αμπντί Ιπεκτσί.

7ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα ηνία του ματς. Ο Πάουελ ήταν ο πρωταγωνιστής τόση ώρα, ενώ ο Πρίντεζης πήρε την σκυτάλη στο σκορ και έχει πάει το ματς στο 13-11 για τους ερυθρόλευκους.

5ο λεπτό

Ο Θρύλος μειώνει και πάλι με τον Τζος Πάουελ σε 9-6. Ο Αμερικανός κάνει και εντυπωσιακό κόψιμο στον Βϊντμαρ. Ο Πάουελ στον αιφνιδιασμό μειώνει στον πόντο. Πολύ καλή αρχή για τον Τζος.

3ο λεπτό

Και οι δύο ομάδες έχουν μπει νωθρά στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 3-1 από τρεις πόντους του Πάουελ. Με καλάθι και φάουλ ο Μίναρντ κάνει το 4-3 και ο Βίντμαρ με δίποντο το 6-3.

1ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ.

Οι παίκτες των δύο ομάδων είναι ήδη στο παρκέ και κάνουν την καθιερωμένη τους προθέρμανση.

Διαβάστε επίσης

Το «ζντο» της νίκης!

Το «ζντο» της νίκης!

Δείτε σε βίντεο το τελευταίο «ζντο» των Πειραιωτών στην Πόλη, μετά τη νίκη κόντρα στην Μπεσίκτας.

Όλοι δίπλα του

Όλοι δίπλα του

Φιλανθρωπικός αγώνας για τον Δημήτρη Σπύρου διεξάγεται στις 02/03, στο κλειστό του Σπόρτινγκ...

Καταγγελία της ΚΑΕ

Καταγγελία της ΚΑΕ

Στην επιτροπή φιλάθλου πνεύματος για δυσφήμηση του αθλήματος στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο!