Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκάστε της... Μπά(ρ)τσα!

Σκάστε της... Μπά(ρ)τσα!
Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 - 13:49

Η νέα-μεγάλη πρόκληση ακούει στο όνομα… Μπαρτσελόνα! Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (21:45) στο κατάμεστο ΣΕΦ τους «μπλαουγκράνα» (ΕΤ1- Live στο gavros.gr) για την 10η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας και στόχος είναι φυσικά ο προφανής. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας θέλουν τη νίκη (και μετά θα κοιτάξουν αν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά των 8 πόντων από το πρώτο ματς) ούτως ώστε να εξασφαλίσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κάτι που μην λησμονεί κανείς αποτελεί και τον πρωταρχικό τους στόχο.

Η αποστολή τους μόνο εύκολη βέβαια δεν είναι καθώς η Μπαρτσελόνα ίσως στην παρούσα φάση να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Αρκετά πλήρης, με ισχυρή φροντ-λάιν και τον Άντε Τόμιτς σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ (που ξεκούρασε τον Ναβάρο με την Κάχα Λαμποράλ για το ισπανικό πρωτάθλημα) θα έχει στη διάθεσή του και τον ηγέτη της ομάδας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Συν τοις άλλοις, οι Καταλανοί διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα καθώς δέχονται 66.8 πόντους ανά ματς. Για όσους θυμούνται το πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός είχε περάσει δύσκολες στιγμές στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από την άμυνα των «μπλαουγκράνα».

Οι Πειραιώτες πέραν της νίκης- σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που αν έρθει θα της αποφέρει αρκετά οφέλη, αν όχι… δεν έγινε και κάτι- θέλουν να τεστάρουν τρόπον τινά την ομάδα. Να επιβεβαιώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος τώρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε με ικανοποίηση και τον Στράτο Περπέρογλου να βγάζει το ολόκληρο το πρόγραμμα προπόνησης και να τίθεται κανονικά στην διάθεσή του μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ όπως τόνισε και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός, αυξημένος θα είναι ο ρόλος και ο χρόνος του Ντόρον Πέρκινς.

Διαβάστε επίσης

Νικητής ήταν ο λαός του!

Νικητής ήταν ο λαός του!

11.000 οπαδοί του Θρύλου έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εξέδρες και βοήθησαν όσο μπορούσαν την ομάδα.

Τρέξτε να προλάβετε

Τρέξτε να προλάβετε

Λιγότερο από 1.300 εισιτήρια έχουν μείνει για το ματς της Πέμπτης κόντρα στην Μπάρτσα στο ΣΕΦ...