Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πίεσε, αλλά θέλει χρόνο

Πίεσε, αλλά θέλει χρόνο
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 - 17:37

Ούτε η δεύτερη επίσημη εμφάνιση του Ντόρον Πέρκινς με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι ικανή ώστε να εξαγάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για την παρουσία, αλλά και γενικότερα γι’ αυτά που είναι σε θέση να προσφέρει ο Αμερικανός γκαρντ στους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας.

Ο Πέρκινς αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για περίπου 9 λεπτά, τελειώνοντας το παιχνίδι έχοντας 2 πόντους (με 2/2 βολές), ένα άστοχο δίποντο (κάτι σαν… πεταχτάρι) και ένα τρίποντο πίσω από… τη σέντρα στο τελείωμα του χρόνου (απλά πέταξε την μπάλα). Πήρε ένα ριμπάουντ και έκλεψε μία μπάλα. Σε αυτό το τελευταίο στατιστικό στοιχείο αξίζει να σταθεί κανείς.

Ο Αμερικανός γκαρντ με το που πάτησε το παρκέ έδειξε διάθεση και πάθος στην άμυνα. Κοίταξε να πιέσει στην μπάλα, να τοποθετεί σωστά το σώμα του στην άμυνα και κυρίως έβλεπες τα χέρια του πάντα σε κίνηση ώστε να κόψει ή να αλλοιώσει πάσες. Σαφέστατα, στην επίθεση της ομάδας, υπήρχαν στιγμές που έδειχνε έξω από τα νερά του, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη μόνο από τις προπονήσεις και τις συμμετοχές στα παιχνίδια.

Αυτό που πρέπει βέβαια να κρατήσει κανείς στο μυαλό του είναι πως ο Πέρκινς δεν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ώστε να… σκοράρει 20 πόντους κι αυτό ήταν. Αποκτήθηκε για ειδικό ρόλο, για το ροτέισον στα γκαρντ, για να δώσει κάποια στοιχεία (όπως η άμυνα και η πίεση πάνω στην μπάλα) που πρόσφερε ο Βαγγέλης Μάντζαρης και τώρα λείπουν.

Διαβάστε επίσης

Περιμένουν πράξεις...

Περιμένουν πράξεις...

Οι ισχυροί άντρες του μπασκετικού Ολυμπιακού περιμένουν να δουν κινήσεις και όχι μόνο ανακοινώσεις...

Τρίτος ο «Γκέτσε»

Τρίτος ο «Γκέτσε»

Δεν τα κατάφερε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους στο διαγωνισμό τριπόντων στο All Star Game στην Πάτρα.

Έφυγε με... πόνο!

Έφυγε με... πόνο!

Πάει ο Τζέισον Καπόνο- Δυσαρεστημένος με τον χρόνο του και κούνησε μαντήλι- Μπας και τον «έφαγε» ο Άρτζι που δεν ήταν επιλογή του;