Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσάκισε τους Τούρκους!

Τσάκισε τους Τούρκους!
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 - 01:29

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών με την Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με σκορ 67-62 και έτσι προηγούνται στη σειρά με τους Τούρκους με 1-0! Με όπλο την άμυνά του ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη που ήθελε στο ΣΕΦ για να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν έξυπνα τους Τούρκους και δεν τους άφησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ η ομάδα του Πειραιά μπόρεσε και «κλείδωσε» το μεγάλο αστέρι της Εφές, Τζόρνταν Φάρμαρ.

Έτσι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνά του, δεν μπόρεσε και να αποδώσει στην επίθεση τα αναμενόμενα αλλά κατάφερε να κάνει αυτά που έπρεπε για να πάρει τη νίκη, αφού πλέον αυτή μετράει στη φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης και όχι οι διαφορές.

Με αρκετή ψυχή ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να βάλουν κάποια «μεγάλα» καλάθια παίρνοντας έτσι μία διαφορά επτά πόντων και μην αφήνοντας τους Τούρκους να πλησιάσουν στο σκορ. Εκτός από την άμυνα το μεγαλύτερο «όπλο» του Ολυμπιακού στην επίθεση ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με τον παίκτη του Θρύλου να σημειώνει συνολικά 26 πόντους!

Ενώ πολύ καλή ήταν η παρουσία και του Δημήτρη Κατσίβελη όσα λεπτά αγωνίστηκε, ο οποίος έπαιξε καλή άμυνα επάνω στον Φάρμαρ ενώ στα επτά λεπτά που έπαιξε πρόλαβε και σημείωσε τρεις πόντους από τη γραμμή του τριπόντου.

Tα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7 (1), Άντιτς, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3 (1).

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 4, Ερντέν 9, Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17, Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10 (1), Μπάρατς 6.

Το live του αγώνα

Η τέταρτη περίοδος

10ο λεπτό

Τελείωσε ο αγώνας με την Εφές και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με σκορ 67-62 κάνοντας το 1-0 στη σειρά με τους Τούρκους.

8ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στο σκορ με 62-58 και κρατάει τη νίκη στα χέρια του, αρκεί να είναι συγκεντρωμένος στην άμυνά του και στην επίθεση.

6ο λεπτό

Σταθερό προβάδισμα των «ερυθρόλευκων» με 4 πόντους με σκορ 60-56. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι αυτός ο οποίος σκοράρει συνέχεια στα τελευταία λεπτά.

4ο λεπτό

Με ένα τρίποντο του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 55-50, αλλά συνεχίζουν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι αρκετά άστοχοι στο ματς.

2ο λεπτό

Δεν έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να βρει τον τρόπο μέχρι στιγμής για να σκοράρει και το σκορ έχει διαμορφωθεί στο 50-48.

* Ο Ολυμπιακός αρχίζει την τελευταία περίοδο του ματς με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς.


Η τρίτη περίοδος

10ο λεπτό

Τέλος της 3ης περιόδου του αγώνα με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα στο σκορ με 50-46 και πηγαίνει στην τέταρτη και τελευταία περίοδο του ματς έχοντας το πάνω χέρι!

8ο λεπτό

Ο κόσμος έχει αρχίσει να δίνει δύναμη στην ομάδα έτσι ώστε να δώσει ώθηση στον Ολυμπιακό και να πάρει τη νίκη απέναντι στους Τούρκους και προηγείται στο ματς με 46-44.


6ο λεπτό

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Πρίντεζη, ο οποίος έκανε το 40-42 με όμορφη προσπάθεια. Έτσι, ο παίκτης του Θρύλου έφτασε τους 19 πόντους στο παιχνίδι. Και όλα αυτά, έχοντας ακόμη περίπου 15 λεπτά για το τέλος του αγώνα. Σε μεγάλη μέρα ο Πρίντεζης. Στη συνέχεια, ο Λο με τρίποντο έβαλε μπροστά τον Θρύλο (43-42).

4ο λεπτό

Ο Φάρμαρ ανέβασε την διαφορά στους 4 πόντους, αλλά ο Σπανούλης με ωραία προσπάθεια μείωσε στους 2 πόντους ξανά (38-40)... Ο Ολυμπιακός βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά και ο κόσμος βοηθάει με τον τρόπο του...

2ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3 πόντους, ωστόσο, ο Πρίντεζης, με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα (36-36)...

Η δεύτερη περίοδος

10ο λεπτό

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι άρχισε να... τρέχει και να παίρνει μία καλή διαφορά στη δεύτερη περίοδο, τελικά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με έναν πόντο διαφορά μπροστά οι «ερυθρόλευκοι» με σκορ 33-32.

8ο λεπτό

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς με 9 πόντους (32-23), αλλά η διαφορά με την ολοκλήρωση των 8 λεπτών της δεύτερης περιόδου είναι στους 7 με σκορ 33-28.

6ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός πήρε φόρα και έχει προηγηθεί με 30-23 στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν ότι αρχίζουν να βρίσκουν τον ρυθμό που ήθελαν, τόσο στην επίθεσή τους όσο όμως και στην άμυνα.

4ο λεπτό

Αρκετά άστοχος είναι ο Ολυμπιακός στο ματς, όπως βέβαια είναι και οι Τούρκοι. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν δείχνουν καλύτεροι από την Εφές, αλλά δεν μπορούν να βρουν ρυθμό και παράλληλα την ευστοχία τους στα σουτ. Ισόπαλες οι δύο ομάδες με σκορ 19-19.

2ο λεπτό

Προηγείται ο Ολυμπιακός στο ματς με 19-15. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δυναμώσει αρκετά στην άμυνά τους και οι Τούρκοι δυσκολεύονται να φτάσουν στο καλάθι. Η πεντάδα τώρα αποτελείται από τους Σλούκα, Κατσίβελη, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς.

* Ο Ολυμπιακός έχει στην πεντάδα του τους Σλούκα, Σπανούλη, Περπέρογλου, Άντιτς και Σερμαντίνι.

Η πρώτη περίοδος

10ο λεπτό

Τέλος της πρώτης περιόδου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 17-15. Ο Κατσίβελης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των πρώτων δέκα λεπτών της αναμέτρησης, ο οποίος ευστόχησε και σε ένα τρίποντο, ενώ παίζει και καλή άμυνα στον Φάρμαρ.

8ο λεπτό

Μπροστά ο Ολυμπιακός στο σκορ για πρώτη φορά με 14-13. Ο Κατσίβελης έχει και πάλι καλή παρουσία στο ματς έχοντας μέχρι στιγμής 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο, παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα.

6ο λεπτό

Ανεβαίνει και στην άμυνα ο Ολυμπιακός και ισοφαρίζει στο ματς σε 11-11. Οι Κατσίβελης και Άντιτς είναι τα καινούργια πρόσωπα στην πεντάδα των «ερυθρόλευκων».

4ο λεπτό

Δύο πόντους πίσω βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο ματς με σκορ 9-7, με τους «ερυθρόλευκους» αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επίθεση με τον Σπανούλη να έχει τρεις ασίστ σε δύο δίποντα του Πάουελ και ένα τρίποντο του Πρίντεζη.


2ο λεπτό

Δεν έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να σκοράρει ακόμη στον αγώνα, αλλά και οι Τούρκοι έχουν σημειώσει μόλις δύο πόντους! Η πεντάδα των «ερυθρόλευκων» δεν έχει αλλάξει.

* Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ.

Διαβάστε επίσης

Θρυλάρα!

Θρυλάρα!

Ακόμη μια νίκη πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ και μάλιστα με άνετο τρόπο (71-53).

ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΗΣΕ

ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΗΣΕ

Στις 11 Απριλίου 1995 η μεγάλη νίκη επί του πελάτη στη Σαραγόσα με πρωταγωνιστή τον Έντι Τζόνσον.