Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε, εσύ είσαι ο αυτοκράτορας!

Θρύλε, εσύ είσαι ο αυτοκράτορας!
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 - 09:25

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 71-53 και έκανε το 2-0 στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στους Τούρκους και έχουν το πάνω χέρι για πρόκριση στο Final 4. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παρκέ, αφού στην πρώτη περίοδο έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να περάσει μπροστά ακόμη και δέκα πόντους, στη δεύτερη περίοδο έπαιξε τρομερό μπάσκετ! Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ένα απίστευτο πάθος στο παρκέ και έτσι μπόρεσαν να αλλάξουν τα πάντα στον αγώνα και να παίρνουν μία διαφορά στο ματς με 11 πόντους, ενώ στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 9 πόντους 35-26.

Και παρότι μεσολάβησε η διακοπή στο ματς για το ημίχρονο της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» στην τρίτη περίοδο συνέχισαν ό,τι είχαν αφήσει στην... μέση στη δεύτερη περίοδο του ματς! Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έτρεξε στο ματς έφτιαξε για τα... καλά την επίθεσή του και τελείωσε την τρίτη περίοδο με ένα +12 με τον Σλούκα να ευστοχεί σε τρίποντο με τη λήξη της περιόδου!

Έτσι στην τέταρτη περίοδο τα πάντα για τον Θρύλο ήταν πιο εύκολα, αλλά και πάλι η ομάδα είχε πατήσει... γκάζι για τα καλά και από τα πρώτα δύο λεπτά κιόλας της περιόδου αμέσως πήγε τη διαφορά στο +19 με σκορ 59-40. Με έναν Ολυμπιακό παθιασμένο και... μαινόμενο, η Εφές δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ρυθμό στον αγώνα και έτσι φτάσαμε στο τελικό 71-53 κάνοντας το 2-0 στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και του λείπει μία ακόμη νίκη για να φτάσει τις 3 που θα τη διεκδικήσει στα επόμενα δύο ματς στην Τουρκία, για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 του Λονδίνου...

Δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 3, Άντιτς 11 (3), Σπανούλης 15, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 4, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 2, Ερντέν 3, Τουντσερί, Σιπ 7(1), Γκονλούμ 11, Σαβάνοβιτς 5 (1), Λούκας 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 11.

Το live του αγώνα

Η τέταρτη περίοδος

10ο λεπτό

Τέλος του αγώνα με τον Θρύλο να δείχνει ότι είναι πολύ καλύτερος της Εφές. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με σκορ 71-53 και έκανε το 2-0 στη σειρά των προημιτελικών με την Εφές!

8ο λεπτό

Βλέποντας ο Γιώργος Μπαρτζώκας ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ουσιαστικά έχει τελειώσει το ματς με τη διαφορά των 20 πόντων (69-49), έχει αφήσει τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο προκειμένου να ξεκουραστεί.

6ο λεπτό

Σταθερά στους 21 πόντους ο Ολυμπιακός με σκορ 66-45. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κάνουν ό,τι πρέπει στο παρκέ με την Εφές να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να βρει ρυθμό για να αντιδράσει στο πάθος και την αποφασιστικότητα του Θρύλου!

4ο λεπτό

Στους 21 πόντους η διαφορά για τον Ολυμπιακό με σκορ 62-41. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν ωραίο μπάσκετ και έχουν βρει και την ευστοχία τους στα σουτ τριών πόντων και όχι μόνο.

2ο λεπτό

Στο +19 ο Θρύλος με σκορ 59-40 που έχει πάρει... φόρα και δεν σταματά, σκορπίζοντας τους Τούρκους στο παρκέ του ΣΕΦ!

* Ο Ολυμπιακός αρχίζει την 4η και τελευταία περίοδο του αγώνα με τους Λο, Σλούκα, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς.

Η τρίτη περίοδος

10ο λεπτό

Με τρίποντη βόμβα του Σλούκα στη λήξη της τρίτης περίοδου ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο +12 με σκορ 52-40! Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι των Τούρκων οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν ρυθμό, αρκεί όμως οι Πειραιώτες να μείνουν το ίδιο καλά συγκεντρωμένοι και στην τέταρτη περίοδο του ματς.

8ο λεπτό

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά τους στο ματς με 49-34, αλλά οι Τούρκοι έχουν μειώσει σε 49-38. Η πεντάδα αποτελείται από τους Λο, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάινς.

6ο λεπτό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε στο παρκέ τον Κάιλ Χάινς αντί του Τζος Πάουελ και ο Ολυμπιακός... εκτοξεύτηκε! Οι Σπανούλης, Σλούκας άρχισαν να μοιράζουν την μπάλα στον σέντερ του Θρύλου και το σκορ έχει γίνει 46-34.

4ο λεπτό

Μπροστά με 7 πόντους ο Ολυμπιακός που προσπαθεί να παίξει και πάλι γρήγορο μπάσκετ για να ανεβάσει τη διαφορά και πάλι πάνω από τους 10 πόντους. Η πεντάδα αποτελείται από τους Σλούκα, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ.

2ο λεπτό

Στους δέκα πόντους η διαφορά υπέρ του Θρύλου με σκορ 39-29. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει και στην τρίτη περίοδο δυναμικά και αυτό που θέλουν είναι να κρατήσουν αλλά και να διευρύνουν τη διαφορά τους στο ματς.

* Η πεντάδα του Ολυμπιακού αποτελείται από τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ.

Η δεύτερη περίοδος

10ο λεπτό

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να παίζει ωραίο και γρήγορο μπάσκετ να έχει πάρει μία διαφορά εννέα πόντων με τον αρχηγό και ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, στη δεύτερη περίοδο να κάνει... παππάδες και έχει μέχρι τώρα 11 πόντους και 5 ασίστ!

8ο λεπτό

Στη μεγαλύτερη διαφορά του έχει φτάσει ο Ολυμπιακός +9 με σκορ 33-24. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σωστές επιλογές στις επιθέσεις τους, αλλά παίζουν και καλά στην άμυνα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν μείνει σε χαμηλό σκορ.

6ο λεπτό

Με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει κάποιες ανάσες και να μπαίνει ξεκούραστος στο ματς με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους το ματς έχει πάει στο 28-22 υπέρ του Ολυμπιακού!

4ο λεπτό

Έχει... συνέλθει για τα καλά ο Ολυμπιακός και κρατάει το προβάδισμα στο σκορ με 23-20. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Σερμαντίνι.

2ο λεπτό

Δυναμικά έχει μπει ο Θρύλος στη δεύτερη περίοδο του ματς και προηγείται στον αγώνα με 21-18 με τον Άντιτς να έχει μέχρι τώρα στην αναμέτρηση 2/2 τρίποντα και να βοηθάει αρκετά, ενώ τον Βασίλη Σπανούλη μπορεί να τον μαρκάρουν καλά οι Τούρκοι και να έχει μόλις 4 πόντους, αλλά έχει βγάλει μέχρι τώρα 3 ασίστ. Τη θέση του Παπανικολάου πήρε στο ματς ο Περπέρογλου.

* Στην πεντάδα του Θρύλου είναι οι Κατσίβελης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς.

Η πρώτη περίοδος

10ο λεπτό

Παρά το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να μαζέψουν τη διαφορά των δέκα πόντων που είχαν πάρει οι Τούρκοι και τελείωσαν την πρώτη περίοδο όντας 2 πόντους πίσω με σκορ 16-14. Με ένα ξέσπασμά τους οι Πειραιώτες στα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου κατάφεραν να βγάλουν σωστές επιθέσεις αλλά και καλές άμυνες.

8ο λεπτό

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να... συνέρχεται κάπως στην επίθεσή του και το ματς έχει πάει στο 12-16. Η πεντάδα των «ερυθρόλευκων» αποτελείται από τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς.

6ο λεπτό

Οι Τούρκοι έφτασαν τη διαφορά μέχρι και στους 10 πόντους (12-2), αλλά με ξεσπάσματα των «ερυθρόλευκων» το σκορ έχει φτάσει στο 6-12. Πρίντεζης και Πάουελ έχουν σκοράρει ακόμα για τους Πειραιώτες πέρα από τις βολές του Σπανούλη, με τον Πάουελ όμως να έχει πρόβλημα στα ριμπάουντ για αυτό και στο ματς έχει περάσει ο Άντιτς αντί του Αμερικανού.


4ο λεπτό

Μόνο με τις δύο βολές του Βασίλη Σπανούλη έχει καταφέρει να σκοράρει ο Ολυμπιακός, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει πρόβλημα στην επίθεση και δεν μπορεί να «σπάσει» την άμυνα των Τούρκων.

2ο λεπτό

Χωρίς να έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σκοράρει ολοκληρώθηκε το πρώτο δίλεπτο της πρώτης περιόδου του ματς. Οι Τούρκοι προηγούνται με 2-0.

* Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ.

Διαβάστε επίσης

Στο Final 4 η Ρεάλ!

Στο Final 4 η Ρεάλ!

Η «βασίλισσα» νίκησε στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι με 57-69 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για το Λονδίνο...

«Τα δίνεις όλα...»

«Τα δίνεις όλα...»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, για τη νίκη του Θρύλου με την Εφές...

Θρυλάρα!

Θρυλάρα!

Ακόμη μια νίκη πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ και μάλιστα με άνετο τρόπο (71-53).