Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι!

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι!
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 - 12:26

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των διαιτητών για τον τρίτο, αλλά και τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ. Τα όσα διαδραματίστηκαν στα γραφεία της ΚΕΔ, έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο βγήκαν στην… φόρα αναλυτικά όλοι οι διάλογοι ανάμεσα στους ανθρώπους των πρωταθλητών Ευρώπης και των «πρασίνων».

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στα γραφεία της ΚΕΔ:

Συμεωνίδης: Σήμερα είναι η προκαθορισμένη κλήρωση για τα τρίτα και τέταρτα παιχνίδια των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και Πανιωνίου-Ρεθύμνου. Είναι η συνέχεια της κλήρωσης που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τους συγκεκριμένους διαιτητές οι οποίοι έχουν περισσέψει κληρώνονται έτσι, όπως τα είχαμε πει.

Σταυρόπουλος: Νόμιζε θα συζητήσουμε...

Συμεωνίδης: Θα τα συζητήσουμε όλα. Κληρώνουμε το τρίτο παιχνίδι στη σειρά.

Σκινδήλιας: Θεωρώ ότι πριν την κλήρωση θα πρέπει να συζητήσουμε.

Συμεωνίδης: Επειδή η διαδικασία είναι η συνέχεια της άλλης. Θα σας ακούσουμε, ότι θέλετε να πείτε. Δεν έχει σχέση με τη διαδικασία. Η διαδικασία είναι γνωστή, τα ονόματα γνωστά και κάνουμε την κλήρωση, προχωράμε και μετά ό,τι θέλετε να πείτε θα το ακούσουμε. Μπορούμε να καθίσουμε εδώ, εάν με πάτε και ως το αεροδρόμιο, εγώ μπορώ να καθίσω ως τις 14:30.

Σκινδήλιας: Εγώ πιστεύω ότι έχει σχέση αυτό που θέλω να πω.

Συμεωνίδης: Nα σας ακούσουμε, αφού επιμένετε.

Σκινδήλιας: Εγώ θέλω να καταγγείλω τη στάση της ΚΕΔ, για τα γεγονότα που έγιναν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και δεν πήρε θέση. Επί επανάληψη δεν έχει πάρει θέση κι αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί η ΚΕΔ να μην παίρνει θέση για γεγονότα σαν αυτό που έγινε προχθές στο ΟΑΚΑ και για παρόμοια γεγονότα που έγιναν στο ΣΕΦ, στα αποδυτήρια των διαιτητών και αναφέρομαι στο κλίμα τρομοκρατίας κατά των διαιτητών. Επομένως, επειδή έχουμε κάνει ξανά αυτή τη συζήτηση, εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι σας να παραιτηθείτε, εάν δεν μπορείτε εσείς να προστατεύσετε τους διαιτητές, θα πρέπει να παραιτηθείτε. Αυτή είναι η θέση μας. Το θεωρώ απαράδεκτο και σας θεωρώ, από τη στιγμή που δεν βγαίνετε να καταδικάσετε τέτοιες συμπεριφορές, θεωρώ ότι είστε συνεργοί σ’ αυτού του είδους τις καταστάσεις. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, δεν μπορεί κατά το δοκούν, κάθε φορά η ΚΕΔ να αλλάζει τους κανόνες των κληρώσεων, όπως σας βολεύει. Δεν γίνεται. Την τελευταία φορά, εκείνο το οποίο κάνατε, να αλλάξετε την επετηρίδα, γίνεται για πρώτη φορά, δεν έχει ξαναγίνει και ορίσατε πρώτο διαιτητή ενάντια στην επετηρίδα. Κάτι για το οποίο ούτε μας ειδοποιήσατε, ούτε ο πρόεδρος της ΕΟΚ το ήξερε, ούτε κανένας δεν το ήξερε, έτσι; Το οποίο είναι απαράδεκτο. Δεν μπορείτε κατά το δοκούν και όπως σας βολεύει να αλλάζετε τα δεδομένα μιας κλήρωσης και μιας διαδικασίας. Και το τελευταίο που θα ήθελα να επισημάνω, σας έχουμε κατ’ επανάληψη, ότι οι διαιτητές οι οποίοι είναι άπειροι, θα πρέπει να κληρώνονται και να παίζουν στα συγκεκριμένα παιχνίδια στην κανονική περίοδο και αναφέρομαι στον Παναγιώτου συγκεκριμένα, που απέδειξε ο άνθρωπος ότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σε τελικό. Εσείς κάθε φορά, ποτέ δεν βάζετε τέτοιους ανθρώπους στην κανονική διάρκεια και τους βάζετε κατευθείαν στους τελικούς του συγκεκριμένου αγώνα. Την προηγούμενη φορά που τα είχαμε συζητήσει μου είχατε πει "ναι, δίκιο έχετε", αλλά πάλι αυτό κάνατε.

Συμεωνίδης: Θέλετε να πείτε και εσείς κάτι;

Γιαννακόπουλος: Θα συμφωνήσω κι εγώ σε κάποια θέματα για την στάση της ΚΕΔ. Δεν είναι δυνατόν μέσα στη θολούρα και στην πίεση του αγώνα ο κάθε διαιτητής να ακούει, να μη βλέπει ή οτιδήποτε και να κάθεται να καταγράφει μέσα στο Φύλλο αγώνος και να σπιλώνει υπολήψεις. Θα ήθελα να παρακαλέσω κι εγώ να υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος της ΚΕΔ στα αποδυτήρια ώστε να μην έχουμε ξανά περιστατικά όπως τα προχθεσινά όπου υπάρχει η έκθεση του ΟΑΚΑ, η έκθεση της Αστυνομίας και η έκθεση του εισαγγελέα του αγώνα όπου και οι τρεις αναφέρουν ότι δεν έχουν γίνει τα περιστατικά όπου ψευδώς αναφέρει και το φύλλο αγώνος και το έχει κάνει και ο Ολυμπιακός σημαία. Δεν μπορεί. Τη μια, έγιναν αυτά τα οποία έγιναν στο ΣΕΦ, απεδείχθη ότι εγώ δεν τα έχω πει αυτά τα πράγματα ,ούτε μπήκα στα αποδυτήρια των διαιτητών, νομίζω έχουν βγει αυτά τα πράγματα. Το δεύτερο είναι ότι όλα αυτά τα οποία έχουν βγει από το Φύλλο αγώνος, δεν γίνανε την Κυριακή, υπάρχει, ξαναλέω, η έκθεση και του ΟΑΚΑ και της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα. Δεν μπορεί λοιπόν ο κάθε Φούφης ή ο κάθε οποιοσδήποτε διαιτητής να σπιλώνει υπολήψεις. Θα σας παρακαλέσω πάρα-πάρα πολύ, καταλαβαίνω και κατανοώ ότι οι διαιτητές εκείνη τη στιγμή είναι σε πάρα πολύ μεγάλη ένταση ή σε πάρα πολύ μεγάλη θολούρα λόγω της έντασης του αγώνα, να υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος να είναι εκεί και να μπορεί να καταγράφει τα γεγονότα ακριβώς όπως έχουν. Αυτό είναι το ένα και το δεύτερο είναι ότι εγώ θα ήθελα σήμερα να σας αναφέρω τη δυσαρέσκεια μου και για τη διαιτησία και στο παιχνίδι στο ΣΕΦ και στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι δυνατόν αυτές οι διαιτησίες του Γκόντα και του Φούφη.

Παπαδόπουλος: Μπορώ να προσθέσω κάτι; Bλέπουμε εδώ πέρα ένα παραλήρημα παραπληροφόρησης. Δηλαδή, παραπληροφορούμε την κοινή γνώμη για πράγματα τα οποία δεν έχουν συμβεί. Αυτά τα κάνουμε σημαία μας και συνεχίζουμε. Όπως και μια στόχευση διαιτητών, τώρα βρέθηκε ο κύριος Παναγιώτου, πέρσι ήταν κάποιος άλλος, πρόπερσι πάλι κάποιος άλλος, άλλος στο επόμενο παιχνίδι. Δηλαδή βρίσκουμε έναν διαιτητή και τον στοχεύουμε και αρχίζουμε και λέμε, μπορεί αύριο να βγάλουμε και κανένα μπλουζάκι, μεθαύριο δεν ξέρω να τον έχουμε ότι καταζητείται και τα λοιπά. Εντάξει, σταματήστε, μονίμως, είστε αδικημένοι.

Σκινδήλιας: Με τέτοιες συμπεριφορές ο μόνος που δεν δικαιούται να μιλάει

Παπαδόπουλος: Ποιες συμπεριφορές; Οι συμπεριφορές είναι παραπληροφόρηση.

Σταυρόπουλος: Παραπληροφόρηση το φύλλο αγώνος; Δηλαδή αμφισβητείτε το φύλλο αγώνος; Δηλαδή τι μου λέτε; Για την έκθεση του ΟΑΚΑ; Δηλαδή είναι σαν να παίρνω εγώ μια έκθεση από τον θυρωρό της πολυκατοικίας μου.

Παπαδόπουλος: Παραπληροφορείτε για το φύλλο αγώνος. Όταν διαβάζετε, να διαβάζετε και τι λέει το φύλλο αγώνος. Γιατί το φύλλο αγώνος δεν λέει αυτά τα οποία δίνατε στον Τύπο. Όπως και παραπληροφόρηση είναι για τους πρώτους διαιτητές, γιατί εδώ μπήκανε τέσσερις πρώτοι διαιτητές και είπανε αυτοί είναι οι τέσσερις πρώτοι διαιτητές. Δεν έγινε κανένα ατόπημα. Δεν είπατε τίποτα, δεν είπατε εμείς θέλουμε πρώτο διαιτητή τον τάδε, ή εν πάση περιπτώση να μας πείτε ποιους θέλετε πρώτους διαιτητές.

Σκινδήλιας: Αυτή την καραμέλα ξεχάστε τη. Μετά τις συμπεριφορές σας και το κλίμα τρομοκρατίας.

Παπαδόπουλος: Ποιες συμπεριφορές; Κανένα κλίμα τρομοκρατίας. Δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Σκινδήλιας: Δεν δικαιούστε να μιλάτε. Έτσι γράφει το φύλλο αγώνος.

Παπαδόπουλος: Το φύλλο αγώνος δεν γράφει έτσι. Και παραπληροφορείτε για ακόμα μια φορά. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Παραπληροφορείτε για να δημιουργήσετε κλίμα για το επόμενο παιχνίδι πρώτον και για να βγάλετε την ουρά σας απ’ έξω ότι δεν φταίμε εμείς και τα φταίνε οι φίλαθλοι, πρώτον. Και δεύτερον για να δημιουργήσετε άλλοθι αν χάσετε. Αυτό κάνετε. Εντάξει; Κι αυτό γίνεται μόνιμα, όλα τα χρόνια. Πέρσι που χάσαμε δεν είπατε τίποτα για το κλίμα, δεν είπατε τίποτα για την ατμόσφαιρα κάτω από το καλάθι σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή. Δεν είπατε τίποτα όταν ο προπονητής σας και ο μάνατζερ της ομάδας σας έβριζαν έξω από τα αποδυτήρια και στη φισούνα τον διαιτητή και τους διαιτητές σ’ όλους τους αγώνες. Δεν λέω για τον φετινό. Αφήστε για τον φετινό. Δεν είπατε τίποτα όταν ο μάνατζερ της ομάδας έβριζε. Δεν ήταν κλίμα. Εσείς έρχεστε εδώ με το γέλιο, ναι είμαι σοβαρός, πράγματι είστε πολύ σοβαρός, και όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από μας. Αυτό θέλετε να πείτε, δεν φταίει τίποτε άλλο.

Συμεωνίδης: Συγνώμη να πω κάτι, γιατί δεν βρίσκεστε μεταξύ σας μισή ώρα πιο μπροστά να τα πείτε αυτά. Σας παρακαλώ κύριε Σταυρόπουλε, ένας θα μιλάει. Ο κύριος Σκινδήλιας. Μην τον καλύπτετε.

Σταυρόπουλος: Αν τον καλύπτω έχει πρόβλημα ο κύριος Σκινδήλιας δεν έχετε εσείς, σας παρακαλώ πολύ. Δεν θα μου κάνετε υποδείξεις.

Συμεωνίδης: Μην τον καλύπτετε.

Σταυρόπουλος: Υποδείξεις σας παρακαλώ δεν θα μου κάνετε.

Συμεωνίδης: Φυσικά, δεν είστε υπάλληλός μου.

Σταυρόπουλος: Μπράβο.

Συμεωνίδης: Σας λέω, αφού θέλετε μεταξύ σας αυτό το διάλογο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, κάντε μια κοινή συνέντευξη Τύπου και πες τετα αυτά μεταξύ σας. Εδώ μιλάμε για πράγματα διαιτητικά κύριε Παπαδόπουλε. Εμείς κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά. Θα μπορούσαμε πολλές ώρες να απαντάμε. Να μη βρίσκουμε σύμφωνη γνώμη ποτέ γι’ αυτά που λέει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η ζωή μας, τη ξέρουμε, δυστυχώς πάντα εμάς θα ρίχνετε στο τριπάκι όταν χάνετε, η εύκολη λύση για να δικαιολογείτε όλοι σας τα αδικαιολόγητα. Εμείς είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι μέχρι στιγμής που πάνε καλά τα παιχνίδια, δεν μας ενδιαφέρει τι λέτε είτε Ολυμπιακός, είτε ο Παναθηναϊκός, αν δεν έπαιξε καλά ο Φούφης ή αν δεν έπαιξε καλά ο Παναγιώτου. Ο Παναγιώτου για μας ήταν άριστος, άριστος και χαιρόμαστε να πάνε και όλοι οι άλλοι διαιτητές έτσι.

Μετά την κλήρωση των διαιτητών, είχαμε το δεύτερο ημίχρονο…

Συμεωνίδης: Μόνο να σας επισημάνω κάτι, παρουσία όλων των δημοσιογράφων εδώ, όταν είπαμε ότι ξεχωρίζουμε τέσσερις διαιτητές πρώτους εννοούσαμε και το είχαμε γραμμένο ότι είναι οι κύριοι Σχινάς, Χριστοδούλου, Αναστόπουλος και Γκόντας. Αυτοί οι τέσσερις ήταν πρώτοι διαιτητές, γι' αυτό τους ξεχωρίσαμε και τους βάλαμε.

Δεύτερον, γι' αυτό το «είθισται» που λέτε «είθισται» δεν υπάρχει τίποτα. Είναι μια Επιτροπή η οποία κρίνει, όπως και στο εξωτερικό, όπως και στην Ελλάδα, ποιος είναι πρώτος διαιτητής, ποιος είναι δεύτερος διαιτητής ανάλογα με την απόδοση του και είμαι σίγουρος και το δηλώνω ότι ο κύριος Αναστόπουλος μας δικαίωσε. Ήταν πρώτος διαιτητής. Έκανε αυτόν τον ρόλο που παίζει ο πρώτος διαιτητής.

Σκινδήλιας: Σωστά, ακύρωσε το καλάθι, σωστά...

Συμεωνίδης: Αυτό ήταν λάθος. Εγώ τα λέω όλα. Λάθος, μετρούσε το καλάθι.

Σκινδήλιας: Και επειδή σας δικαίωσε, πήγε ο Διαμαντίδης και του είπε "πως σφυράς έτσι;"

Παπαδόπουλος: Πάλι παραπληροφόρηση. Πάλι παραπληροφόρηση. Παραπληροφόρηση συνέχεια.

Συμεωνίδης: Κύριε Παπαδόπουλε σας παρακαλώ, θα έρθει και η σειρά σας.

Γιαννακόπουλος: Τα αντιαθλητικά χτυπήματα του Παπανικολάου δεν τα έχει δει κανείς;

Κορομηλάς: Μισό λεπτό κύριε Γιαννακόπουλε.

Συμεωνίδης: Σας παρακαλώ. Και σήμερα στην κλήρωση βγήκε Χριστοδούλου, Τανατζής. Σας πληροφορώ ότι ο Τανατζής είναι πιο παλιός από τον Χριστοδούλου, αλλά εμείς βάζουμε τον Χριστοδούλου πρώτο διαιτητή. Πάει αυτό.

Παπαδόπουλος: Γιατί δεν βάζετε τον Τανατζή που λέει ο Ολυμπιακός;

Συμεωνίδης: Ορίστε;

Παπαδόπουλος: Να βάλετε τον Τανατζή που λέει ο Ολυμπιακός πως πρέπει να τηρηθεί η αρχαιότητα.

Ζαβλανός: Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, Περιστέρι-Ηλυσιακός η τριάδα ήταν, σύμφωνα με την αρχαιότητα, Σχινάς, Χριστοδούλου, Γκόντας. Η τριάδα που ορίσαμε εμείς ήταν Χριστοδούλου, Σχινάς, Γκόντας, άρα λοιπόν δεν είθισται.

Συμεωνίδης: Αφήστε να τελειώσω λίγο. Είπατε πως τα είπατε στον κ. Βασιλακόπουλο. Ο κ.Βασιλακόπουλος είναι καλός, πρόεδρος της ΕΟΚ, στα διοικητικά καθήκοντα. Εμείς εδώ είμαστε στα διαιτητικά καθήκοντα. Εμείς ορίζουμε και κάνουμε. Αν δει ο κ. Βασιλακόπουλος ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά, αυτός είναι υπεύθυνος να μας παραιτήσει και όχι η δική σας πρωτοβουλία που λέτε «παραιτηθείτε». Το εάν θέλετε να παραιτηθούμε, αυτό θα το ζητήσετε από την Ομοσπονδία και όχι από εμάς. Αυτοί μας ορίζουν, αυτοί μας παραιτούν. Λήγει η

θητεία μας σε έναν μήνα, πολύ εύκολο είναι να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Όσον αφορά να είναι το κάλεσμα της ΚΕΔ να είναι γρηγορότερα και απευθύνομαι και σε εσάς κ. Γιαννακόπουλε. Πουθενά δεν λέει ότι ένας άνθρωπος της ΚΕΔ θα πρέπει να είναι στα αποδυτήρια να καταγράφει. Προς Θεού. Αν κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, εκ του νόμου, που είναι ο κομισάριος ή ο παρατηρητής, δεν τα καταγράφουν δεν φταίμε εμείς. Ή εμείς γι' αυτά που λέτε τώρα κύριε Σκινδήλια.

Σκινδήλιας: Μα ήταν ο κομισάριος εκεί, ξέρουμε τι έχει γίνει.

Συμεωνίδης: Τα κατέγραψε όλα.

Σκινδήλιας: Ξέρουμε τι έχει γίνει. Όχι, εσείς πρέπει να πάρετε θέση, θεωρώ απαράδεκτο εσείς να μην πάρετε θέση.

Συμεωνίδης: Για τον κομισάριο;

Σκινδήλιας: Όχι, γι' αυτά που συνέβησαν.

Συμεωνίδης: Πότε πήραμε θέση;

Σκινδήλιας: Κακώς δεν παίρνετε θέση γιατί τα κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός. Μόνο ο Παναθηναϊκός τα κάνει γι' αυτό δεν παίρνετε θέση.

Παπαδόπουλος: Μόνο ο Ολυμπιακός κάνει και γι' αυτό γίνετε όλη η ιστορία.

Συμεωνίδης: Σας παρακαλώ... Κύριε Σκινδήλια, πήραμε θέση όταν πέρσι πριν τον πέμπτο τελικό βγήκατε και είπατε ότι είναι στημένη η διαιτησία; Πήραμε καμιά θέση;

Σκινδήλιας: Μιλάω για εντελώς διαφορετικό πράγμα. Μιλάω για επίθεση και τρομοκρατία στους διαιτητές.

Παπαδόπουλος: Aυτό που κάνετε μόνιμα, επί 20 χρόνια το κάνετε.

Σκινδήλιας: Eγώ θέλω να τοποθετηθείτε και να προκαλέσετε ό,τι είναι να προκαλέσετε. Την ΕΟΚ να τοποθετηθεί, τον ΣΕΔΚΑ να τοποθετηθεί, όλος ο κόσμος. Δεν μπορείτε να αφήνετε τέτοιες συμπεριφορές.

Συμεωνίδης: Έχετε δίκιο. Εκεί που θα πρέπει να απευθυνθείτε είναι στον ΕΣΑΚΕ που διοργανώνει το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε ένα μέρος του πρωταθλήματος. Μας λένε να ορίζουμε τους διαιτητές των αγώνων. Εκ του νόμου δηλαδή κάνουμε αυτό που πρέπει. Έτσι είναι ο νόμος, έτσι είναι η ΚΕΔ. Αυτό κάνει, να επιλέγει, να κρίνει και να τοποθετεί τους διαιτητές. Από εκεί και πέρα δεν κάνει τον αστυνόμο, ούτε τον έκανε. Σε όλο το παρελθόν, τουλάχιστον στα 10-13 χρόνια που είμαι εγώ εδώ, δεν έχει συμβεί ξανά αυτό το πράγμα. Νομίζω δε θα γίνει ποτέ. Υπάρχουν άλλα όργανα που πρέπει να κρίνουν. Ο ΕΣΑΚΕ, ο Αθλητικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα πρέπει να επεμβαίνει σε όλα αυτά και να δικαιώνει ή να καταδικάζει όλους αυτούς που κάνουν αυτά τα έκτροπα.

Σκινδήλιας: Εσάς, σαν επικεφαλής της διαιτησίας, δεν σας ακουμπάνε;

Συμεωνίδης: Όχι.

Σκινδήλιας: Δεν θεωρείτε ως ηθική σας υποχρέωση να βγείτε να τοποθετηθείτε, άσχετα αν είστε και οι καθ' ύλην αρμόδιοι; Δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι άνθρωποι σαν εσάς που είναι υπεύθυνοι για τον ορισμό των διαιτητών, δεν βγαίνουν να τους προστατέψουν. Ποιος θα τους προστατεύσει;

Συμεωνίδης: Η ΟΔΚΕ, η Ομοσπονδία τους.

Σκινδήλιας: Προκαλέστε την ΟΔΚΕ να βγει και να απαντήσει. Προκαλέστε αν δεν είναι η ΟΔΚΕ και την ΕΟΚ.

Συμεωνίδης: Εμείς κ. Σκινδήλια εδώ είναι ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ. Εμείς ανήκουμε στην ΕΟΚ, στο κομμάτι αυτό που λέγεται Επιτροπή διαιτησίας. Η ΟΔΚΕ, η Ομοσπονδία των διαιτητών, είναι αυτή που θα προασπίσει τα συμφέροντα των διαιτητών, εάν και εφόσον ο Φούφης στείλει το χαρτί σε εμάς. Eγώ λοιπόν σας το δηλώνω πως σας το δηλώνει μέχρι σήμερα ότι δεν έχω λάβει επίσημα το τι έγινε. Από τις εφημερίδες και από σάιτ. Και πάλι, συγγνώμη που θα το πω μπροστά στους δημοσιογράφους, για να μην επηρεάζομαι δεν διαβάζω τίποτα.

Σκινδήλιας: Αυτά θα έπρεπε να τα διαβάζετε. Θα έπρεπε.

Παπαδόπουλος: Ιδίως τον «ΓΑΥΡΟ» και τον «Πρωταθλητή» θα έπρεπε να διαβάζετε.

Συμεωνίδης: Μου είπαν κιόλας ότι χθες με έβαλαν και μια ωραία φωτογραφία. Είναι κανείς εδώ από τον Πρωταθλητή;

Παπαδόπουλος: Η μεγαλύτερη τρομοκρατία γίνεται από τον Ολυμπιακό. Από τους ανθρώπους που έρχονται με τις γραβάτες, στοχεύουν ανθρώπους και υπολήψεις. Αυτή είναι η τρομοκρατία.

Συμεωνίδης: Εγώ έχω να σας πω κύριε Γιαννακόπουλε πως για εμάς η διαιτησία και του Γκόντα, αλλά και του Φούφη ήταν καλή.

Γιαννακόπουλος: Να τη χαίρεστε

Συμεωνίδης: Να τη χαιρόμαστε; Ας τη χαιρόμαστε. Εσείς να χαίρεστε τις διαιτησίες που παίζετε σε άλλα επίπεδα και δεν συζητάτε και δεν μιλάτε. Τίποτα.

Γιαννακόπουλος: Κάνετε πάρα πολύ μεγάλο λάθος.

Συμεωνίδης: Εκεί που κάνουν πολύ μεγαλύτερα λάθη οι διαιτητές και δεν βλέπουμε τίποτα. Αυτοί οι διαιτητές είναι άριστοι σε εκείνο το πρωτάθλημα.

Γιαννακόπουλος: Εκεί είναι άλλοι οι λόγοι. Λαμόνικα μέσα έξω για τον Ολυμπιακό. Αλλά κι αυτά θα αλλάξουνε.

Συμεωνίδης: Και τα δύο σωματεία είστε οι υπαίτιοι που δεν παίζουν καλά οι διαιτητές γιατί παίζουν σε μια τρομοκρατία. Κανένας διαιτητής δεν θα ήθελε να κληρωθεί. Κάποτε, η σειρά η δικιά μας, ήταν τιμή για εμάς να παίξουμε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ-Άρης. Ήταν τιμή για εμάς. Σήμερα οι διαιτητές έρχονται και μας λένε "αμάν, μην κληρωθούμε" γιατί φοβούνται, τις μοτοσυκλέτες, τα σπίτια τους, τις μάνες τους και όλα τα άλλα.

Γιαννακόπουλος: Θα μου επιτρέψετε να πω για όλη την Επιτροπή, οι παλιοί διαιτητές είχαν το σθένος και έμπαιναν στο γήπεδο και άδειαζαν το ΣΕΦ, άδειαζαν το ΟΑΚΑ, άδειαζαν το Αλεξάνδρειο. Οι σημερινοί διαιτητές δεν έχουν το σθένος να μπουν μέσα στο ΣΕΦ και να το διακόψουν με αυτά που ακούγονται γιατί υπάρχει ο κανονισμός διαιτησίας, ο κανονισμός πρωταθλήματος. Σας παρακάλεσα και σας είπα να τηρηθούνε οι κανόνες. Επί 40 λεπτά άκουγα μέσα στο ΣΕΦ να με βρίζουν και έγινε μόνο μια αναφορά από τον κ. Γκόντα. Αυτή είναι η δουλειά του; Υπάρχουν κανονισμοί του πρωταθλήματος και να τους τηρεί. Υπήρχαν βωμολοχίες από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και μια φορά μόνο έγινε αναφορά. Κουφός είναι ο Γκόντας;

Συμεωνίδης: Καλά έκανε.

Γιαννακόπουλος: Καλά έκανε; Καλά έκανε να πηγαίνω στο γήπεδο και να ακούω να με βρίζουν κ. Συμεωνίδη; Aυτό μου λέτε; Aυτό λέτε πως καλώς έγινε; Υπάρχουν κανόνες που δεν τους τηρούν οι διαιτητές σας;

Συμεωνίδης: Θα με αφήσετε να απαντήσω γιατί το λέω; Στεναχωριέμαι που σας βρίζουν πάρα πολύ. Όχι εσάς, και τον κύριο Σκινδήλια, όλους σας.

Γιαννακόπουλος: Ούτε τον Ολυμπιακό είδα να βγει να τα καταγγείλει, ίσα-ίσα που βγήκαν οι γραφικοί και είπαν "μαζέψτε τον". Nτροπή τους κιόλας. Ντροπή τους.

Σκινδήλιας: Θα έπρεπε να σας είχαν μαζέψει πάρα πολύ καιρό τώρα, πάρα πολύ καιρό.

Γιαννακόπουλος: Χαμένοι θα βγείτε εσείς. Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει την κόντρα μέσα στις τέσσερις γραμμές. Το πήρατε και το πήγατε στο προσωπικό; Καθίστε και θα δείτε πως θα χορέψετε. Το πήγατε στο προσωπικό, καθίστε και θα δείτε πως θα χορέψετε. Ετοιμαστείτε.

Σκινδήλιας: Είστε δυστυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Δυστυχία είστε.

Γιαννακόπουλος: Το πήγατε σε προσωπικό, καθίστε να δείτε πως θα χορέψετε.

Σκινδήλιας: Απειλές σε εμένα δεν περνάνε. Απειλές στους διαιτητές.

Γιαννακόπουλος: Δεν είναι απειλές. Δεν είναι απειλές προς τους διαιτητές, στους κύριους Αγγελόπουλους που δεν έχουν μάθει τρόπους από το σπίτι τους.

Σκινδήλιας: Απειλές εκεί που ξέρετε.

Γιαννακόπουλος: Στους κύριους Αγγελόπουλος που προκαλούνε.

Σκινδήλιας: Σε εμάς δεν περνάνε οι απειλές.

Γιαννακόπουλος: Το κάνατε προσωπικό; Θα χορέψετε.

Διαβάστε επίσης

Πάνοπλος και με... Λο!

Πάνοπλος και με... Λο!

Ο Αμερικανός γκαρντ αισθάνεται πολύ καλύτερα και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.

Προς ΣΚΑΪ ο τελικός

Προς ΣΚΑΪ ο τελικός

Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικά με τη μετάδοση του ματς. Όλα δείχνουν πως θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΪ.