Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Απώλεια ο Σπανούλης»

«Απώλεια ο Σπανούλης»
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013 - 18:00

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας και άσος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιγάλας, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την πορεία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ και την μεγάλη απώλεια του Σπανούλη.

Αρχικά, ο Σιγάλας είπε: «Αν πάρουμε σαν δείγμα της Εθνικής το τελευταίο παιχνίδι με την Ρωσία, γιατί με την Σουηδία υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, υπήρχε θέμα με το rotation της άμυνας. Εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε μπροστά από τον παίκτη. Πιστεύω όμως πως ο Τρινκιέρι το έχει δουλέψει και η εικόνα της Εθνικής θα βελτιωθεί. Υπάρχει μια σχετική δυσκολία και ίσως με πιο ψηλή ομάδα να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ίδιο πράγμα αντιμετωπίσαμε και στην ζώνη. Θεωρώ πως παρασυρόμαστε από το καλό της επιθετικό πρόσωπο και έτσι υπάρχει μια ολιγωρία στην άμυνα»

Για το πώς βλέπει το σημερινό ματς κόντρα στην Τουρκία: «Με την Τουρκία είναι δύσκολο ματς. Μπορεί οι Τούρκοι να μην έχουν δείξει ως ομάδα αλλά έχουν μονάδες. Κάπου λειτουργεί και ο εγωισμός του παίκτη. Αν θέλουν να μαζευτούν λίγο και να αποδείξουν κάτι έστω και την τελευταία στιγμή είναι η κατάλληλη ώρα. Σίγουρα, η απώλεια του Σπανούλη είναι μεγάλη. Ο Βασίλης ξελασπώνει την ομάδα, είναι ο αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Γενικά, όμως είναι καλό πως έχουμε επιλογές. Βέβαια, εδώ είναι που λέγαμε πριν το Ευρωμπάσκετ γιατί πήρε 4 γκαρντ αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα».

Ολοκληρώνοντας μίλησε για το ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Η Φινλανδία έχει δείξει πως ξέρει να παίζει μπάσκετ και δεν το περίμενα να παίξει τόσο καλά. Περιμένω να δω τι θα κάνουν και οι Γάλλοι και οι Ισπανοί που δεν έχουν παίξει ιδιαίτερα καλά».

Διαβάστε επίσης

Εκτός ο Σπανούλης

Εκτός ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε εκτός προπόνησης το Σάββατο το πρωί και όλα δείχνουν ότι δεν θα αγωνιστεί...

Στις 12/10 το τζάμπολ

Στις 12/10 το τζάμπολ

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ και στις 12/10 το τζάμπολ.