Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η πρόκληση της καριέρας μου»

«Η πρόκληση της καριέρας μου»
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013 - 23:30

Όταν στις 28 Μαΐου 1986 η οικογένεια Ντάνστον υποδεχόταν το νέο μέλος της φαμίλιας δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο μικρός Μπράιαντ λίγα χρόνια αργότερα θα κοιμόταν και θα ξυπνούσε αγκαλιά με μια μπάλα του μπάσκετ.

Πολλές φορές η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια και το μικρό αγοράκι που έσκαγε την μπάλα στο σαλόνι του σπιτιού του στην πόλη Λεφράκ κοντά στο Κεντάκι, συνεχίζει πάνω από 20 χρόνια μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα… να ασχολείται με την πορτοκαλί μπάλα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης και ετοιμάζεται να βιώσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ο ίδιος μετατρέπει τις σκέψεις του σε λόγια και μιλάει στον «ΓΑΥΡΟ» γι’ αυτά που θέλει να κάνει με την ερυθρόλευκη φανέλα, τον Σπανούλη και τα… παπούτσια του Χάινς.

Ερώτηση: Μπράιαντ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού;

Απάντηση: Μέχρι στιγμής είναι απολαυστική εμπειρία για μένα. Βρίσκομαι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και δουλεύουμε όλοι μαζί πολύ σκληρά για να παραμείνουμε στην κορυφή. Συμπαίκτες και προπονητές είναι όλοι τους εξαιρετικοί άνθρωποι και με βοηθούν καθημερινά.

Ε: Τώρα όμως που επέστρεψαν και οι διεθνείς συνεχίζετε όλοι μαζί τη δουλειά;

A: Ανυπομονούσα να τελειώσει το Ευρωμπάσκετ και η ξεκούραση των παιδιών για να έρθουν να προπονηθούν μαζί μας. Προφανώς αυτό θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, αφού όλοι όσοι έλειπαν είναι σημαντικοί για την ομάδα μας.

E: Βρίσκεις διαφορές σε σχέση με τη Βαρέζε;

A: Πολλές. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τη Βαρέζε, η οποία με βοήθησε να βρεθώ στον πρωταθλητή Ευρώπης. Εδώ όμως μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορές. Από την προπόνηση μέχρι τις παροχές και τις υπηρεσίες που σου προσφέρει ένας τόσο μεγάλος σύλλογος. Τα πάντα είναι προγραμματισμένα και φυσικά οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες.

Ε: Για έναν Αμερικανό που δεν αγωνίζεται στο ΝΒΑ, είναι η παρουσία του στην Ευρωλίγκα η μεγαλύτερη πρόκληση;

A: Αναμφίβολα. Η Ευρωλίγκα είναι η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Το Final 4 είναι ιστορικό γεγονός κάθε χρόνο. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνίζεται με τους κορυφαίους…

Ε: Θεωρείς πως είσαι έτοιμος γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο;

Α: Φυσικά, διαφορετικά δεν θα βρισκόμουν εδώ. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Γνωρίζω πως θα έχω να αντιμετωπίσω σπουδαίους και δυνατούς αντιπάλους, αλλά θα παλέψω. Θα υπάρξουν και άσχημες βραδιές, αλλά ελπίζω να είναι λίγες.

Ε: Ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι το «θρι πιτ». Πόσο δύσκολος είναι;

A: Σίγουρα είναι δύσκολος, αλλά κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Δεν ήμουν στην ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια και θέλω να πάρουμε την Ευρωλίγκα φέτος για να γευτώ κι εγώ την ίδια χαρά. Σου επαναλαμβάνω όμως πως κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Απλά τώρα όλοι οι αντίπαλοι θα μας σέβονται και θα μας υπολογίζουν ακόμη περισσότερο. Οφείλουμε πάντως να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τρίτη σερί φορά τη διοργάνωση. Βασικά ούτε μία φορά δεν είναι εύκολο να την κατακτήσεις.

E: Είχες ποτέ για συμπαίκτη σου κάποια μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Βασίλη Σπανούλη;

A: Όχι (γελάει…). Ξέρω πόσο σπουδαίος παίκτης είναι, τον έχω δει άπειρες φορές από την τηλεόραση και επίσης όλα τα παιδιά μου λένε για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Οι πρώτες προπονήσεις πάντως μαζί του είναι όντως εντυπωσιακές. Νομίζω πως θα συνεργαστούμε αρκετά καλά στο παρκέ κι ελπίζω να τον βοηθήσω. Εγώ θα τον βοηθάω με τα σκριν και τα ριμπάουντ και αυτός με τις πάσες που θα μου δίνει για να καρφώνω. Σίγουρα θα γίνω καλύτερος παίκτης δίπλα του.

Ε: Η άποψή σου για το προπονητικό τιμ ποια είναι;

A: Έχουν τα πάντα στην εντέλεια και κινούνται βάσει προγράμματος. Ο κόουτς προσπαθεί να μας δώσει να καταλάβουμε τι θέλει από μας. Έχω την εντύπωση πως ήδη έχω βελτιώσει κάποιες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μου, αλλά είμαι σίγουρος πως κάθε μέρα θα γίνομαι και καλύτερος. Με βοηθούν όλοι πάρα πολύ.

Ε: Οι φίλοι του Ολυμπιακού λάτρεψαν τον προκάτοχό σου. Ο Χάινς βρίσκεται στη Μόσχα, αλλά αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις συγκρίσεις μαζί του. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό;

Α: Με λένε Μπράιντ Ντάνστον και όχι Κάιλ Χάινς. Ο Κάιλ είχε μεγάλη επιρροή στην ομάδα και εντός παρκέ αλλά και στην εξέδρα. Λογικό, αφού πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη που κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες. Τα παπούτσια του είναι μεγάλα, αλλά θα τα… γεμίσω για να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε μένα και με έφεραν στον Ολυμπιακό.

Ε: Ο Κάιλ ξεκίνησε κι αυτός από μικρή ομάδα της Ιταλίας, ακολούθησε η Μπάμπεργκ και μετά ήρθε ο Ολυμπιακός. Μοιάζουν με τα δικά σου βήματα μέχρι τώρα. Θέλεις να τα ακολουθήσεις;

A: Αν αυτό σημαίνει πως θα κατακτήσω κι εγώ την Ευρωλίγκα, εννοείται! Θα είμαι ευτυχισμένος.

Ε: Μιλήσαμε αρκετά για την Ευρωλίγκα, αλλά το πρωτάθλημα χάθηκε πέρυσι…

A: Το γνωρίζω. Μου έχουν πει για την αντιπαλότητα που υπάρχει με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι και εύκολο να την καταλάβω. Αρκεί να βγω μία βόλτα στον δρόμο. Όσοι με σταματήσουν θα μου πουν πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Πράγματα τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να αναφέρω εδώ για λόγους ευγένειας (γελάει…). Θα τον αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα και χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας. Προετοιμαζόμαστε κάθε μέρα για να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο σε αυτό το ματς. Δεν έχω παίξει ποτέ σε άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας, θα είναι σίγουρα περίεργο.

Ε: Πρόλαβες να δοκιμάσεις σουβλάκι;

A: (γελάει…) Ναι, φυσικά, και μου άρεσε πολύ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα αγαπημένα μου λαζάνια, αλλά σίγουρα έχει μια ιδιαιτερότητα και κάτι ωραίο στη γεύση.

Διαβάστε επίσης

Φέρτε το κι αυτό!

Φέρτε το κι αυτό!

Ο Ολυμπιακός σηκώνει την Κυριακή (17:30/ ΑΝΤ1- live gavros.gr) στο Σάο Πάολο το Διηπειρωτικό Κύπελλο στον 2ο τελικό απέναντι στην Πινέιρος...

Θρύλος, θρησκεία, στη Βραζιλία

Θρύλος, θρησκεία, στη Βραζιλία

Το κοινό στοιχείο σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ανεξαρτήτου σπορ, είναι πως ο πύρινος κόσμος του τον ακολουθεί παντού.

Αυτή θα σηκώσει!

Αυτή θα σηκώσει!

Αυτή είναι η κούπα που θα σηκώσει ο Ολυμπιακός μετά τον αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Πινέιρος.