Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλει να... δαγκώνει!

Θέλει να... δαγκώνει!
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 - 03:44

Συγκέντρωση, πίστη και πείσμα... Αυτά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που διέπουν την δουλειά των «ερυθρόλευκων» τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα λίγες μόλις ώρες πριν την μεγάλη μάχη με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Στον Ολυμπιακό – αν και δεν χρειάζεται μεγάλη πνευματική προετοιμασία καθώς άπαντες κατανοούν την κρισιμότητα του αγώνα και της επιτακτική ανάγκη για νίκη- παρουσιάζονται προσηλωμένοι στην προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τους Καταλανούς, δουλεύοντας ήδη από χτες πάνω στο παιχνίδι της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ και προσαρμόζοντας την τακτική τους ανάλογα με τα ατού του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός είναι «πληγωμένος» -κυρίως ψυχολογικά από τις τελευταίες εμφανίσεις του και φυσικά από την βαριά ήττα στο Μιλάνο η οποία προκάλεσε τεράστια έκπληξη στην Ευρώπη- ανέβασε τα επίπεδα αυτοπεποίθησής του μετά την επιβλητική εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη ωστόσο ας μην γελιόμαστε, αύριο είναι το καλό ματς, ο δυνατός αντίπαλος και άπαντες στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» θέλουν να παρουσιάσουν το μπάσκετ τους σε υψηλό επίπεδο, να έχουν μία πειστική εμφάνιση και με αυταπάρνηση ο καθείς να φτάσουν στη νίκη, γυρίζοντας σελίδα για τα καλά.

Δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, ούτε παίζει ρόλο καταλυτικό η έδρα. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα -και φυσικά έχει την ποιότητα και την εμπειρία των παικτών της - να περνάει από δυνατές έδρες. Ο κόσμος θα δώσει στον Ολυμπιακό το μομέντουμ. Να καταρρακώσει την ψυχολογία των «μπλαουγκράνα» σε ένα καλό τάιμινγκ μέσα στο παιχνίδι και φυσικά να προσφέρει ώθηση στους «ερυθρόλευκους» ώστε να πάρουν τον πλήρη έλεγχο. Αυτό που αναμένεται να αποτελέσει «κλειδί» θα είναι η άμυνα.

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΑΜΥΝΑ
Αμφότεροι οι δύο αντίπαλοι παίζουν και θέλουν να είναι ουσιαστικοί ανασταλτικά ώστε μέσα από αυτή την προσπάθεια τους να ψάξουν συνθήκες στο τρανζίσιον και να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι όταν έχει ενέργεια, έξτρα θέληση και συλλογικότητα είναι από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στην Ευρώπη. Το ίδιο όμως και το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος χρησιμοποιεί αρκετά σφικτή «άμυνα ζώνης» και είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα πράξει και στο ΣΕΦ με προσαρμογές φυσικά πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Σε αυτά τα ματς ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες, τα λεγόμενα «μικρά πράγματα» όποιος τα κάνει καλά και στο μέγιστο δυνατό θα φτάσει πιο κοντά στη νίκη καθώς επιθετικά και γενικότερα σε ποσοστά οι δύο ομάδες δεν έχουν διαφορές.

Διαβάστε επίσης

1, 2, 3, 4, 5, 6!

1, 2, 3, 4, 5, 6!

Το προσωπικό σόου του ορεξάτου αρχηγού με τα τρίποντα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο...