Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με το μυαλό στην Μάλαγα

Με το μυαλό στην Μάλαγα
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 - 01:58

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-73 του Ηλυσιακού σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες με το μοναδικό πράγμα που θα θυμούνται άπαντες να είναι ο Τζαμάριο Μουν και το θετικό του ντεμπούτο. Ο Αμερικανός με το καλημέρα πέτυχε 14 πόντους ενώ πρόσφερε θέαμα στους φίλους των Πειραιωτών με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Πλέον όλων το μυαλό είνα στο ματς με την Μάλαγα την προσεχή Πέμπτη στο ΣΕΦ.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΒΙΤΟΡΙΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Μάντζαρης, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Καββαδά. Οι «ερυθρόλευκοι» επηρεασμένοι από το… κρύο ΣΕΦ και την κούραση από το ματς της Βιτόρια με την Λαμποράλ Κούτσα μπήκαν νωθροί. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα των Ιλισίων να αναθαρρήσει και να προηγηθεί με 14-8 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το κακό ξεκίνημα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-11.

ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση περνώντας τον Τζαμάριο Μουν στο παρκέ. Ο Αμερικανός στην παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού σκόραρε από τα 6,75μ, με τους Πειραιώτες πάντως να μην αλλάζουν κάτι ουσιαστικό στην απόδοση τους. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Παπαπέτρου και το φάουλ που δεν δόθηκε στον νεαρό φόργουορντ των Πειραιωτών ήταν αρκετό για κάνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να «εκραγεί» και να δεχτεί την τεχνική ποινή με το σκορ να είναι 34-23 για την ομάδα των Ιλισίων. Από κει και έπειτα τα νεύρα ήταν ευεργετικά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι όσο πέρναγε ο χρόνος μείωσαν την απόσταση με πρωταγωνιστή τον Τζαμάριο Μουν. Ο 33χρονος φόργουορντ έβγαλε ενέργεια στο παρκέ, ενώ όταν είχε την ευκαιρία σκόραρε από την περιφέρεια. Στο ενεργητικό του είχε δυο καρφώματα βγαλμένα από το ΝΒΑ με το τελευταίο μάλιστα να είναι αυτό που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με έναν πόντο διαφορά (40-39 υπέρ του Ηλυσιακού).

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν από εκεί που τελείωσαν την δεύτερη περίοδο με την είσοδο τους από τα αποδυτήρια. Σπανούλης και Πρίντεζης έφτασαν το ματς στο 51-45 με τέσσερα λεπτά να απομένουν για την λήξη της περιόδου. Τρίποντο από τον Χατζή αλλά γρήγορα η απάντηση για τον Πρίντεζη. Οι backtoback πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν να ανοίξουν την διαφορά, αλλά πότε η ευστοχία των φιλοξενούμενων πότε η δική τους απροθυμία στην άμυνα, άφηναν ακόμα στο ματς τον Ηλυσιακό.

Τελικά με δίποντο στην λήξη της τρίτης περιόδου από τον Σέντρικ Σίμον ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με έξι πόντους (64-58).

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Οι Πειραιώτες έπαιζαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Το μυαλό ήδη ταξίδευε στο παιχνίδι της Πέμπτης με την ομάδα του Ζουάν Πλάθα και ο Ηλυσιακός εκμεταλλευόμενος την κατάσταση έμενε κοντά στο σκορ και πάνω από όλα γλίτωνε την… πανωλεθρία στο ΣΕΦ. Τα μόνα θετικά στοιχεία ήταν η εμφάνιση του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος πήρε αρκετό χρόνο από τον Μπαρτζώκα αλλά και το πάθος του Μουν. 71-66 από τους φιλοξενούμενους αλλά ο Μουν με καλάθι και φάουλ κάνει το 74-66.

Στο ίδιο ρυθμό ακριβώς και η συνέχεια με την ομάδα των Ιλισίων να επικεντρώνεται στην ζώνη και τον Ολυμπιακό να αναλώνεται περισσότερο στην ζώνη. Τελικά το ματς λήγει με 83-73 και όλοι στον Πειραιά έχουν τον μυαλό τους την αναμέτρηση με την Μάλαγα για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το live της αναμέτρησης...

4ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να συντηρήσει την διαφορά και το ματς τελικά έληξε με 83-73 υπέρ του. Πλέον όλων το μυαλό βρίσκεται στην Μάλαγα και το ματς της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

8ο λεπτό Καλάθι και φάουλ από τον Μουν και μία βολή από τον Μάντζαρη για το 75-66. Με άκρως θετικό πρόσημο πάντως η εμφάνιση του Αμερικανού φόργουορντ του Θρύλου.

6ο λεπτό Δεν αλλάζει τίποτα στο ματς με τους Πειραιώτες απλά να συντηρούν την απόσταση από τον Ηλυσιακό. Καλές άμυνες πάντως από τον Καββαδά αλλά οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους συνεχίζουν την... εκνευριστική τους ζώνη.

4ο λεπτό Με το μυαλό στο ματς της προσεχής Πέμπτης οι Πειραιώτες. Το παιχνίδι από τρίποντο του Κόλινς γίνεται 69-61.

2ο λεπτό Στο παρκέ και πάλι ο Μουν για τους Πειραιώτες αλλα ακόμα στο ματς ο Ηλυσιακός. 66-61 με έξι λεπτά να απομένουν για το τέλος.

3ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τον Θρύλο να προηγείται μόλις με έξι πόντους, δίχως να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοση του.

8ο λεπτό Ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο κάνει το 58-51, αλλά σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του. Ο Χατζής έβαλε τον 22ο πόντο του και το ματς πήγε στο 58-53. Δίποντο και πάλι από τον αρχηγό για το 60-53 και ένα ακόμα από τον Πέρπε για το +9 (62-53)

5ο λεπτό Οι Πειραιώτες ανεβάζουν στροφές και προηγούνται με 51-45. Το ματς έχει ακόμα αρκετό ζουμί, αλλά δεν γίνεται ο Θρύλος να απειληθεί από τον Ηλυσιακό.

2ο λεπτό Ο Ολυμπιακός με Σπανούλη και Πρίντεζη είναι 43-43 με τον Ηλυσιακό. Καλύτερα οι Πειραιώτες στο παρκέ από ότι στην αρχή του παιχνιδιού. Τρίποντο από τον Μάντζαρη για το 46-43.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περνάει στο παρκέ τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σίμονς.

2ο δεκάλεπτο

Για τον Ολυμπιακό: Μουν 10 (2), Σπανούλης 2, Περπέρογλου 5 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 6, Κόλινς, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 1, Καββαδάς 3, Κατσίβελης.

10ο λεπτό Εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα από τον Μουν και οι Πειραιώτες πάνω στην ανάπαυλα όντας έναν πόντο πίσω από τον Ηλυσιακό. 40-39 το σκορ στο ΣΕΦ με τον Θρύλο να έχει ως κορυφαίο τον Τζαμάριο Μουν με 10 πόντους.

9ο λεπτό Οι οχτώ πόντοι από τον Μουν είναι το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό. 40-37 για τον Ηλυσιακό.

7ο λεπτό Νεύρα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τεχνική ποινή. Το κλίμα αυτό πάντως ξύπνησε τον Θρύλο που αν και έχανε και με 13 πόντους, τώρα είναι πίσω με εννιά (38-29) μετά από κάρφωμα του Μουν.

5ο λεπτό Τρίποντο από τον Μουν, το πρώτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού και κάρφωμα από τον Μπέγκιτς, Τρίποντο από τον Χατζή και δύο βολές από τον ίδιο για το 29-19.

3ο λεπτό Τεχνική ποινή στον Σπανούλη και 24-14 για την ομάδα των Ιλισίων. Πρέπει να ξυπνήσει ο Ολυμπιακός

Και ο Μουν στο παρκέ.. 20-14 για τον Ηλυσιακό.

1ο δεκάλεπτο

10ο λεπτό Στο ίδιο μοτίβο ο Θρύλος ακριβώς. Βλέποντας το 0/7 τρίποντα και το 3/7 στις βολές καταλαβαίνει κανείς το πως τα πάει η ομάδα. Το δεκάλεπτο τελείωσε με 18-11 υπέρ του Ηλυσιακού.

8ο λεπτό Νεύρα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο, με τους Πειραιώτες να μην πηγαίνουν όπως θα ήθελε. Πάντως τροφοδοτείται συνέχεια ο Καββαδάς ενώ έχει περάσει στο ματς και ο Κόλινς. 16-11 πίσω ο Ολυμπιακός.

6ο λεπτό Ακόμα να... μπουν στο ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού. 14-8 η ομάδα των Ιλισίων..

4ο λεπτό Οι Πειραιώτες είναι ακόμα άνευροι και πιο χαλαροί από ότι πρέπει. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κάπως κουρασμένοι από την Βιτόρια. Το ματς είναι στο 8-8 με καλάθια των Σπανούλη και Καββαδά.

2ο λεπτό Ο Θρύλος μέχρι στιγμής δεν έχει φορτσάρει και είναι ισόπαλο 4-4 με την ομάδα των Ιλισίων. Από δύο πόντους οι Περπέρογλου και Πρίντεζης.

O τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε το ματς με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Καββαδά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε το απαραίτητο ροτέισιον για την ομάδα του και έτσι άφησε εκτός δωδεκάδας τους Μπράιαντ Ντάνστον και Ματ Λοτζέσκι. Στην θέση τους είναι οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Βασίλης Καββαδάς.

Διαβάστε επίσης

«Πατάει» τη Μάλαγα στο ΣΕΦ

«Πατάει» τη Μάλαγα στο ΣΕΦ

Οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίζουν τη Μάλαγα στο ΣΕΦ (21:00-Live στο gavros.gr), για την 5η αγωνιστική του ΤΟP 16 της Ευρωλίγκας.

Πήρε μπρος ο αρχηγός!

Πήρε μπρος ο αρχηγός!

Ο Ολυμπιακός έκανε στη Βιτόρια αυτό που έπρεπε να κάνει και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει...

Στο ΟΑΚΑ ποτέ...

Στο ΟΑΚΑ ποτέ...

Ο Σχινάς εκκενώνει ΣΕΦ και Πυλαία, πότε όμως το ΟΑΚΑ, το οποίο είναι το αγαπημένο του γήπεδο.