Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχουμε υψηλή αυτοπεποίθηση»

«Έχουμε υψηλή αυτοπεποίθηση»
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 - 23:42

Ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε 12 πόντους με 100% ευστοχία (5/5 δίποντα, 2/2 βολές), μάζεψε 6 ριμπάουντ, έκανε 2 κοψίματα, 1 κλέψιμο και κέρδισε 3 φάουλ συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς (19) απ’ όλους τους συμπαίκτες του στο σύστημα αξιολόγησης, στη νίκη (73-55) των πρωταθλητών Ευρώπης επί της Μάλαγα στο ΣΕΦ την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Αμερικανός σέντερ εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως η αυτοπεποίθηση επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, σε συνδυασμό και με την επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Απέδωσε στις συμβουλές που του δίνουν οι συμπαίκτες του την σταθερή προσφορά του στη φροντ λάιν, από την οποία χθες προέκυψαν οι 61 από τους 73 πόντους του Ολυμπιακού. Δήλωσε αισιόδοξος για την ικανότητα του Μάρντι Κόλινς να καλύψει επάξια στο εγγύς μέλλον το κενό που άφησε ο σοβαρός τραυματισμός του Έισι Λο στην οργάνωση.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα απέναντι στη Μάλαγα…

«Ήταν σημαντικό για εμάς να μην τους αφήσουμε να τρέξουν. Είναι μία ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και στόχος μας ήταν να τους πιέσουμε στην άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο».

Η νίκη δεν ήρθε αυτή τη φορά από τα τρίποντα, όπως έγινε στην Ισπανία, με τη Λαμποράλ Κούτσα. 5/21 μόνο απέναντι στη Μάλαγα. Γιατί παρατηρείται αυτή η αστάθεια; Είναι θέμα αυτοπεποίθησης;

«Δεν μπορεί να είσαι εύστοχος κάθε μέρα! Μπορείς όμως να παίζεις εξαιρετική άμυνα κάθε μέρα. Αν λοιπόν προσπαθείς στην άμυνα σε κάθε παιχνίδι, μπορείς να διορθώσεις την αστοχία. Αυτό κάναμε απέναντι στη Μάλαγα».

Μετά από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα, ακολούθησαν δύο νίκες, με Λαμποράλ Κούτσα και Μάλαγα. Ξαναβρίσκει το δρόμο του ο πρωταθλητής Ευρώπης;

«Φυσικά! Τώρα αισθανόμαστε καλά και η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει. Θα πρέπει να τη διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα μέσω της καθημερινής προπόνησης και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι όσο προχωρά η διοργάνωση».

Τι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό σήμερα εν συγκρίσει με το πρόσφατο παρελθόν των άσχημων εμφανίσεων; Αποτελεί σημαντικό στοιχείο της αλλαγής προς το καλύτερο η επιστροφή του Πέτγουεϊ;

«Είναι πολύ σημαντικός ο Πέτγουεϊ. Φέρνει τόσο πολλή ενέργεια στο ομαδικό παιχνίδι μας, ενώ και στην άμυνα και στα ριμπάουντ προσφέρει πολλά. Επιθετικά πάλι, μπορεί να σκοράρει, να καρφώσει και έτσι ενεργοποιεί όλη την ομάδα. Γι’ αυτό, λοιπόν μας βοήθησε σημαντικά η επιστροφή του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».

Ο Ολυμπιακός έχασε έναν βασικό ενορχηστρωτή του, τον Έισι Λο, και τον αντικατέστησε με τον Κόλινς. Μπορεί ο δεύτερος να καλύψει σύντομα επαρκώς το κενό του άτυχου Αμερικανού;

«Βρίσκει σιγά σιγά το ρόλο του, όσο περνά ο χρόνος και αισθάνεται πιο άνετα με τα συστήματα και την ομάδα. Θα γίνεται όλο και καλύτερος. Προς το παρόν ακόμη προσπαθεί να βρει χημεία. Είναι νέος παίκτης και εύλογα παιχνίδι με το παιχνίδι θα βγάζει όλο και καλύτερο εαυτό».

Είσαι αδιαμφισβήτητα μία σταθερή αξία στη φροντ λάιν του φετινού Ολυμπιακού. Που οφείλεται η άμεση προσαρμογή και προσφορά σου στην ομάδα;

«Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Νομίζω πως αυτό οφείλεται στις καλές συμβουλές που μου δίνουν οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό. Αυτοί έκαναν εύκολη τη μετάβασή μου από τις ομάδες που είχα αγωνιστεί στο παρελθόν. Ακόμη βελτιώνομαι καθημερινά. Έχω πολλά να μάθω. Όσο μένουμε κοντά ο ένας στον άλλον, όπως πρέπει σε μία ομάδα, μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Βλέποντας τον νεαοαποκτηθέντα Τζαμάριο Μουν στην προπόνηση, πιστεύεις πως θα κάνετε ένα αχτύπητο δίδυμο, από το 2ο γύρο στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας;

Είναι μία ακόμη σημαντική προσθήκη στην ομάδα. Βγάζει κι αυτός μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και θα έλεγα πως έχει το ίδιο στυλ παιχνιδιού με τον Πέτγουεϊ. Όσο καταλαβαίνει το ρόλο του και βγάζει ενέργεια, όπως κάνει θα είναι μια χαρά».

Σε τι θα έλεγες πως διαφέρει το δικό σου στιλ μ' αυτό του Μουν; Καρφώνει π.χ. περισσότερο;

«Ω ναι, ναι! Χα χα! Τα καρφώματά του είναι. από άλλο πλανήτη! Εγώ δεν μπορώ να καρφώσω έτσι! Ούτε γι' αστείο!».

Διαβάστε επίσης

Ποια Μάλαγα; Προπόνηση...

Ποια Μάλαγα; Προπόνηση...

Παρά το δύσκολο ματς με τους Ισπανούς, οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν κανονικά την Παρασκευή στο ΣΕΦ.