Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρασε... άνετα από τη Χαλκίδα!

Πέρασε... άνετα από τη Χαλκίδα!
Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014 - 23:39

Oι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ίκαρο, νικώντας με 64-87. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στο δεύτερο μισό και πήρε μία άνετη επικράτηση στην Χαλκίδα.

Διακριθέντες πολλοί για τους Πειραιώτες. Αρχικά ο Ματ Λοτζέσκι (17π. 3/6 τρ), στην συνέχεια ο Κώστας Σλούκας (14 π. 3/3 τρ.) και μετά η τριάδα των Μουν-Κόλινς-Ντάνστον. Πλέον ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στην κόντρα με τον Κολοσσό στο ΣΕΦ την προσεχή Τετάρτη για την 17η αγωνιστική της Α1.

ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ Ο ΛΟΤΖΕΣΚΙ

O Θρύλος ξεκίνησε το ματς έχοντας στο παρκέ τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έβαλαν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα προηγήθηκαν με 10-7.

Με την είσοδο του Κόλινς η άμυνα των Πειραιωτών «έδεσε» περισσότερο και με τον Λοτζέσκι να πυροβολεί από τα 6,75μ και τον Σπανούλη (αν και άποντος) να ανεβάζει το τέμπο του ματς, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Το δεκάλεπτο έληξε τελικά με 24-17 με τον Ματ Λοτζέσκι να έχει ήδη τους 11 από τους 24 πόντους της ομάδας του.

ΔΙΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στον ίδιο ακριβώς ρυθμό και η δεύτερη περίοδος του παιχνιδιού στην Χαλκίδα. Ο Ολυμπιακός όποτε ένιωθε την ανάσα του Ικάρου σκόραρε κρατώντας τα προσχήματα του ματς. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν με ευκολία την άμυνα των γηπεδούχων και με τον Λοτζέσκι στον πάγκο δεν έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση.

Παρόλα αυτά με δίποντο του Σλούκα (θετικότατος στην δεύτερη περίοδο) οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με εφτά πόντους (40-33). Το μικρό αυτό ξέσπασμα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε συνέχεια και οι γηπεδούχοι με το κίνητρο πως αγωνίζονται απέναντι στον back to back πρωταθλητή Ευρώπης έκαναν ότι πέρναγαν από το χέρι τους για να μειώσουν το σκορ.

ΦΟΡΤΣΑΡΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι παίκτες του Αρη Λυκογιάννη ήθελαν να αμφισβητήσουν τον αντίπαλο τους. Όμως οι Πειραιώτες με προεξέχοντα τον Σπανούλη που ανεβηκε στην τρίτη περίοδο σιγά σιγά έχτιζαν την διαφορά τους. Ο Ντάνστον έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι και όσο πέρναγε ο καιρός το ματς άρχισε να κρίνεται αναφορικά με τον τελικό νικητή.

Μία ασίστ του Σπανούλη και το κάρφωμα του Λοτζέσκι (ο οποίος έμεινε πάνω από δέκα λεπτά στον πάγκο μετά την φοβερή του πρώτη περίοδο) εκτόξευσε την διαφορά στους δέκα πόντους (54-44).

Οι «ερυθρόλευκοι» τρέχοντας λοιπόν ένα επιμέρους σκορ 17-8 και έκλεισε το δεκάλεπτο με τον Θρύλο να είναι 12 πόντους μπροστά.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΡΟΤΕΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη καθαρίσει τη νίκη απέναντι στον Ίκαρο και το μοναδικό πλέον που είχε ενδιαφέρον ήταν το που θα σταματήσουν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε και τους Καββαδα-Παπαπέτρου στο παρκέ δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής.

Παράλληλα κράτησε αρκετή ώρα στο παρκέ τους Τζαμάριο Μουν και Μάρντι Κόλινς, ώστε να συνεχιστεί με τον καλύτερο τρόπο η προσαρμογή τους στα συστήματα του Ολυμπιακού.

Μαζί τους και ο κεφάτος Κώστας Σλούκας, ο οποίος χρειαζόταν μία καλή εμφάνιση. Κάτι που πραγματοποίησε εν τέλει απέναντι στον σύλλογο της Χαλκίδας.

Ο γκαρντ του Θρύλου με το τρίτο εύστοχο του τρίποντο στην αναμέτρηση έφτασε για πρώτη φορά την διαφορά στο +20 (70-50) και οι Πειραιώτες μέχρι τέλους απλά σταθεροποίησαν το σκορ σε αυτό το επίπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-41, 46-58, 64-87

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στραντ, Γκόβενς 5 (1), Άσκα 14, Σάτον 15, Γκαγκαλούδης 15 (2), Σπανός 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 11 (2), Μπέμπης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 10, Περπέρογλου, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 14 (3), Κόλινς 10 (1), Λοτζέσκι 17 (3), Μπέγκιτς 5, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2.

Τo live του gavros.gr

4o Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Ενα ξεκούραστο απόγευμα για τους "ερυθρόλευκους' και πλέον τα βλέμματα πάνε στο ματς με τον Κολοσσό την Τετάρτη.

8ο λεπτό Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη κάτι που φαίνεται και στο παρκέ. Το μυαλό όλων στο Λιμάνι πηγαίνει στο ματς με τον Κολοσσό την Τετάρτη στο ΣΕΦ. Δύο σερί δίποντα από τον Μουν που φτάνει το σκορ στο 85-62, ενώ εκείνος έχει ήδη 10 πόντους.

6ο λεπτό Το ματς έχει κριθεί. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με τους Κόλινς, Σλούκα, Παπαπέτρου, Μουν και Καββαδά και συνεχίζει να κρατάει υψηλά τον πήχη. Σε καλή κατάσταση και ο Κόλινς, αλλά ο Μουν κάνει το 79-58.

4ο λεπτό Το πρόσωπο του αγώνα γίνεται ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος με 14 πόντους και αλάνθαστα ποσοστά (2/2 διπ. 3/3 τρ.) είναι απολαυστικός. Μπαίνει και ο Καββαδάς στο παρκέ που δίνει ασίστ στον Κόλινς για το 73-53.

2ο λεπτό Οι γηπεδούχοι μοιάζουν λες και έχουν μείνει από δυνάμεις και όλα πάνε κατ ευχήν για τους Πειραιώτες. Θέαμα πλέον δίνουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

3o Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Σιγά σιγά κρίνεται η αναμέτρηση και με τον Ντάνστον να κάνει πάρτι η περίοδος τελειώνει 58-46.

8ο λεπτό Στους δέκα έχει πάει η διαφορά για τον Ολυμπιακό. Εσφιξε η άμυνα και μοιάζει ο Ικαρος να έχει μείνει από δυνάμεις. Δίποντο για τον Ντάνστον για το 56-44.

6ο λεπτό Η αναμέτρηση δεν είναι ότι καλύτερο αναφορικά στο παραγωγικό της κομμάτι. Υπάρχει το πάθος αλλά δεν είναι καλός ο Ολυμπιακός. Πάντως προηγείται με δίποντο του αρχηγού του με 52-44, αλλά το ματς έχει δρόμο ακόμα.

3o λεπτό Μπορεί ο Σπανούλης να έβαλε το πρώτο του τρίποντο, όμως οι Πειραιώτες συνεχίζουν να είναι απρόσεκτοι στην επίθεση και κακοί στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 46-42 αλλά ακόμα δεν πείθει με την εμφάνιση του.

2o Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Αν και οι Πειραιώτες έχουν πάντα το προβάδισμα, δεν μπορούν να ξεφύγουν από την ομάδα της Χαλκίδας και το ημίχρονο τελειώνει με τον Ολυμπιακό να προηγείται μόλις 41-38.

8ο λεπτό Συνεχίζει η ομάδα της Χαλκίδας να πιέζει τον Θρύλο. Τρίποντο στο τέλος της επίθεσης του Ολυμπιακού και το προβάδισμα είναι στους πέντε (38-33).

6ο λεπτό Δίποντο από τον Μπέγκιτς με χουκ. Καλη η εικόνα και του Μουν, τον οποίο δεν έχουν τροφοτήσει πάντως και τόσο οι συμπαίκτες του στην επίθεση.

4ο λεπτό Προβληματίζει η περιφερειακή άμυνα των Πειραιωτών. Αυτό φαίνεται από το ότι η ομάδα της Χαλκίδας έχει βάλει το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων της μακριά από την ρακέτα. Καλάθι και φάουλ από τον Κώστα Σλούκα για το 32-27.

2ο λεπτό Αν και οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 4-0 σερί ο Μάρντι Κόλινς με τρίποντο επαναφέρει την τάξη. Απαντάει όμως ο Γκαγκαλούδης από την περιφέρεια για το 27-24.

1o Δεκάλεπτο

10λεπτό Ενα μικρό ξέσπασμα για τον Ολυμπιακό ήταν αρκετό για να προηγηθεί με εφτά πόντους (24-17). Πρώτος σκόρερ ο Ματ Λοτζέσκι με 11 πόντους.

8ο λεπτό Μέχρι στιγμής γίνεται ντέρμπι στην Χαλκίδα. Με δεύτερο καλάθι και φάουλ, ο Μπραιαντ Ντάνστον κάνει το 19-17 για την ομάδα του.

6ο λεπτό Ακόμα δεν έχει ξεφύγει ο Θρύλος από την ομάδα της Χαλκίδας. Το σκορ είναι αρκετά χαμηλό,με τους δύο αντιπάλους να σκοράρουν με βολές για το 12-12.

4ο λεπτό Οι γηπεδούχοι όχι μόνο κρατάνε καλά, αλλά προηγήθηκαν με 10-7. Ο Λοτζέσκι πάλι από τα 6,75μ φέρνει στα ίσα το ματς.

2ο λεπτό Ο Ματ Λοτζέσκι πετυχαίνει τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες προηγούνται με 3-2 στην Χαλκίδα.

-O Oλυμπιακός ξεκινάει με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον.

-Τώρα γίνεται βράβευση από την Θύρα 7 της Χαλκίδας με αποδέκτες τους Μπαρτζώκα, Σπανούλη και Τόμιτς.

Ξεκίνησε η παρουσιάση των παικτών και των δύο ομάδων..

Διαβάστε επίσης

Και τώρα ο Ίκαρος!

Και τώρα ο Ίκαρος!

Ο Θρύλος αγωνίζεται στην Χαλκίδα (19:30-Live στο gavros.gr) με σκοπό τη συνέχεια των θετικών του εμφανίσεων.