Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χτυπάω στα αδύνατα σημεία»

«Χτυπάω στα αδύνατα σημεία»
Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014 - 17:27

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι από τους κύριους «μοχλούς» των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού είναι το πρόσωπο στο οποίο εστιάζει το ενδιαφέρον του, το Weekly Show της Ευρωλίγκας. Έως τώρα, έχει παίξει σε 48 ματς της διοργάνωσης και η αναλογία που έχει σε ασίστ και λάθη είναι η καλύτερη της λίγκας, μακράν της δεύτερης: 87 VS. 19».

Ο Έλληνας άσος των «ερυθρόλευκων» σε δηλώσεις που έκανε, στο βίντεο-αφιέρωμα, που του έγινε, αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού του, τι του αρέσει στο μπάσκετ, ενώ επεσήμανε πως είναι ευτυχισμένος που δεν μαρκάρει τον αρχηγό και ηγέτη των Πειραιωτών, Βασίλη Σπανούλη.

«Προσπαθώ να ακολουθώ το πλάνο, να κάνω ό,τι λέει ο κόουτς και όσα αφορούν τα plays της ομάδας. Δεν ρισκάρω πολύ με τις πάσες. Μου αρέσει το θεαματικό μπάσκετ, αλλά προτιμώ την ουσία, από το εντυπωσιακό. Για αυτό δεν κάνω πολλά λάθη.

Ως πόιντ γκαρντ, πρέπει να λέω στον καθένα τη θέση του, να βλέπω που είναι ο κάθε συμπαίκτης μου, να διαβάζω τα miss match, να εντοπίζω τα αδύνατα σημεία στην επίθεση των αντιπάλων μας και να δίνω πάσες, ώστε να σκοράρουμε και να κερδίζουμε εύκολα».

Πέρυσι ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και πάλι έχει μάθει πάρα πολλά από αυτό. «Παίζω άμυνα εναντίον των καλύτερων παικτών της Ευρώπης, όπως είναι ο Ναβάρο ή ο Διαμαντίδης. Δόξα τω Θεό, ο Billy (σ.σ.: Σπανούλης) είναι στην ομάδα μου, οπότε δεν χρειάζεται να τον μαρκάρω».

Όσο για το τι κάνει μέσα στο γήπεδο, είπε: «Κάθε αντίπαλος έχει αδύναμα σημεία. Προσπαθώ λοιπόν, να τους αναγκάσω να κάνουν αυτό που δεν τους αρέσει να κάνουν. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι».

Για τα παραπάνω προσόντα που θα ήθελε να έχει: «Θα ήθελα να είμαι πιο αθλητικός, όπως άλλα παιδιά που τρέχουν, που καρφώνουν, που κάνουν άλεϊ ουπ. Το μπάσκετ όμως, είναι ένα σπορ που πρέπει να βάλεις την μπάλα το καλάθι. Είναι απλό. Είτε το κάνεις με το κεφάλι, είτε με τα πόδια, είτε με τα χέρια, το θέμα είναι να μπει η μπάλα στο καλάθι και να νικήσει η ομάδα σου».

Η αγαπημένη του… συνήθεια, πάντως είναι «να ευστοχώ σε κρίσιμα καλάθια, όπως το buzzer beater του Πρίντεζη στην Κωνσταντινούπολη. Σε σουτ που κάνουν τον κόσμο να φωνάζει το όνομα σου και τους πάντες ενθουσιασμένους».

Διαβάστε επίσης

Με... φόντο την Εφές!

Με... φόντο την Εφές!

Αντιμέτωπος στον Κολοσσό Ρόδου ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (19:15, live στο gavros.gr)...

Και τώρα ο Ίκαρος!

Και τώρα ο Ίκαρος!

Ο Θρύλος αγωνίζεται στην Χαλκίδα (19:30-Live στο gavros.gr) με σκοπό τη συνέχεια των θετικών του εμφανίσεων.