Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έλαμψαν» οι μικροί!

«Έλαμψαν» οι μικροί!
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014 - 01:37

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου με 77-68 στο ΣΕΦ, για την 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Κέρδος οι... μικροί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τους Χριστοδούλου, Παπαπέτρου και Καββαδά, να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση. Εξαιρετικοί και οι Σπανούλης, Περπέρογλου.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Μουν και Ντάνστον. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ακριβώς όπως στην αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό. Κρύοι στην αρχή του ματς, δίχως καθαρό μυαλό και με κακές επιλογές, ενώ οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 14-9 στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανεβάζοντας την απόδοση του συνεπήρε και την υπόλοιπη ομάδα των Πειραιωτών. Το δεκάλεπτο τελείωσε 18-16 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 9-2 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον αρχηγό του.

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ, ΕΛΑΜΨΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε και μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη. Στο ματς για τους Πειραιώτες είχε περάσει ο Κώστας Σλούκας και ο Δημήτρης Κατσίβελης και με τους δύο όμως να μην μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους . Με την είσοδο και πάλι του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο και προηγήθηκε με 33-24.

Οι Πειραιώτες όσο πέρναγε η αναμέτρηση ανέβαζαν στροφές και με την παρθενική εμφάνιση του Χριστοδούλου επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Το δεκάλεπτο τελείωσε 39-30 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 13 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Το πρώτο κακό ημίχρονο δεν γινόταν να συνεχιστεί για τους Πειραιώτες. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βασιζόμενοι στο νέο αίμα (Παπαπέτρου, Καββαδάς) και στην εμπειρία τους ώρα με την ώρα έγειραν την πλάστιγγα με το μέρος τους.

Δύο βολές του Σλούκα έφερα την διαφορά στην ύψιστη τιμή της (59-40) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα του Κολοσσού, ο οποίος έκανε φιλότιμες προσπάθειες στο ΣΕΦ. Ο Θρύλος έτρεξε καλά το παρκέ και έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 60-45.

ΡΟΤΕΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ
Το ματς λοιπόν έμοιαζε ως τυπική διαδικασία για τον Ολυμπιακό κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάσει πολλά σχήματα, αλλά και να ξεκουράσει παίκτες που έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί το τελευταίο διάστημα.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Μάρντι Κόλινς, αλλά και στους μικρούς, ενώ δεν χρειάστηκε να ξαναπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Η χημεία της ομάδας χάλασε λίγο, οι παίκτες χαλάρωσαν αφού η νίκη θα ήταν για τους «ερυθρόλευκους» κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Ροδίτες να ροκανίσουν την διαφορά και στην τελική να χάσουν με αξιοπρέπεια στο ΣΕΦ.

Πλέον οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν αφού για μία βδομάδα δεν έχουν καμία άλλη αγωνιστική υποχρέωση και το μυαλό όλων είναι στην αναμέτρηση με την Αναντόλου Εφές για την έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-30, 60-45, 77-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 11(1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 13(3), Περπέρογλου 11(1), Παπαπέτρου 12(3), Σλούκας 2, Κόλινς 4, Σίμονς 7, Χριστοδούλου 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 4, Κατσίβελης.

Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 10(1), Τσαρ 7(1), Γεωργαλής, Κόμματος 7(1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 8, Τσάμης 4, Όσμπι 6, Δανάς, Νάτζφεϊ 7(1).


Το live του gavros.gr

4ο Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Εν μέσω χειροκροτημάτων έληξε η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 77-68 του Κολοσσού.

8ο λεπτό Το ματς είναι λίγο πριν το τέλος του και απλά οι Πειραιώτες κρατούν την διαφορά. Μεγαλοπρεπής τάπα από τον Σίμονς και 75-62 στο ΣΕΦ.

5ο λεπτό Τέσσερις πόντοι πέντε ριμπάουντ και τρία μπλοκ από τον Καββαδά. Το ματς θέλει πέντε λεπτά ακόμα και ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 71-56.

2ο λεπτό Ο Χριστοδούλου και ο Παπαπέτρου πρωταγωνιστούν για τον Ολυμπιακό, όμως οι Ροδίτες μειώνουν σε 62-50.

3ο Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Το δεκάλεπτο βρίσκει του πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 60-45.

8ο λεπτό Τα πάντα είναι τελειωμένα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στους 19 την διαφορά απέναντι στον Κολοσσό και είναι η ώρα για το ροτέισιον απο τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

5ο λεπτό Εχουν πατήσει το γκάζι οι ερυθρόλευκοι και η διαφορά όσο πάει και ανεβαίνει. Τώρα ο Θρύλος είναι μπροστά με 53-38 χάρη στον Παπαπέτρου.

2ο λεπτό Καλό ξεκίνημα για τον Θρύλο και με τέσσερις πόντους από Μουν και Ντάνστον γίνεται το 43-32.

2o Δεκάλεπτο

10ο λεπτό Το πρώτο ημίχρονο τελειώνει με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 39-30 με καλάθι του Περπέρογλου. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Σπανούλης με 13 πόντους.

7ο λεπτό Πρώτο καλάθι από τον μικρό αλλά οι Πειραιώτες δεν μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Επιβλητικό κάρφωμα από τον Καββαδά και 35-26 για τον Ολυμπιακό. Δίποντο από τον Κολοσσό για το 35-28.

4ο λεπτό Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού για τον Χριστοδούλου. Τρίποντο από τον Σπανούλη και 31-24 για τους Πειραιώτες.

2ο λεπτό Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει τον έλεγχο του ματς. 28-21 για τους Πειραιώτες, με την ομάδα πάντως της Ρόδου να μην είναι απλοί θεατές στην αναμέτρηση.

1ο Δεκάλεπτο

10o λεπτό Τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον Θρύλο να προηγείται με 18-16, με κάρφωμα του Ντάνστον και δίποντο του Σπανούλη. Κόσμος στο ΣΕΦ για να δει από κοντά τον Θρύλο.

8o λεπτό Οι Πειραιώτες χάρη στον Βασίλη Σπανούλη έχουν μειώσει σε 16-14. Πάντως ακόμα δεν έχουν πείσει με την εμφάνιση τους.

6ο λεπτό Οφείλει να ξυπνήσει ο Ολυμπιακός. Το ματς θυμίζει ακριβώς την αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Ροδίτες προηγουνται 16-10.

3ο λεπτό Ο Θρύλος δεν έχει μπει καλά στο ματς και οι Ροδίτες προηγούνται με 8-6 στο ΣΕΦ.

Για τον Ολυμπιακό είναι μέσα οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπαπέτρου, Μουν και Ντάνστον.

Γίνεται η παρουσίαση των δύο ομάδων..

Διαβάστε επίσης

Περαστικά παικταρά!

Περαστικά παικταρά!

Ο Έισι Λο χειρουργήθηκε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη και πλέον μετράει αντίστροφα...