Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Εξπρές του Μεσονυχτίου

Το Εξπρές του Μεσονυχτίου
Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014 - 03:50

Βρισκόμαστε, εδώ και λίγο καιρό, στο σημείο που η Ευρωλίγκα είναι η πιο έντονη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Στο σημείο που το Τοπ 16 γίνεται αλησμόνητο και που το θυμάσαι με νοσταλγία, όταν πια όλα τελειώνουν. Η συναισθηματική κλίμακα έχει πάρει την ανιούσα και όλες οι στιγμές από εδώ και πέρα είναι πιο έντονες από ποτέ. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται με συναπτές… κωλοτούμπες από τους φανατικούς των ομάδων. Από Παρασκευή σε Πέμπτη και από Πέμπτη σε Παρασκευή οι γνώμες αλλάζουν γρηγορότερα και από αγοράστρια παπουτσιών στο Κολωνάκι. Τελειώνουν με μία εκτίμηση την Παρασκευή, και την Πέμπτη η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι εντελώς διαφορετική.

Και προφανώς, ως προβλεπόταν, στον όμιλο του θανάτου η αλεπού έχει ήδη ξεψυχήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-4, ενώ πέρυσι είχε ρεκόρ 5-3. Αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο της χρονιάς οι «ερυθρόλευκοι» πέρυσι είχαν μία νίκη περισσότερη, αλλά την τελευταία αγωνιστική της περυσινή διοργάνωσης, με το ρεκόρ του στο 8-5, η ομάδα έπαιξε με την Χίμκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε ένα ματς που με νίκη θα ερχόταν δεύτερη και με ήττα θα έμενε εκτός προημιτελικών. Τώρα, με 4 ομάδες να έχουν ρεκόρ 4-4 και μία να έχει 5-3, το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα που θα κάνει 8-6 θα είναι δεύτερη στον όμιλό της και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Σε κάθε παιχνίδι, οι αναφορές είναι διαφορετικές. Είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες μεταπτώσεις στο Τοπ 16. Ο Ολυμπιακός έχει δύο παιχνίδια τώρα που, αν κερδίσει, θα βρίσκεται αγκαλιά με τη δεύτερη θέση. Ακόμα και αν υστερήσει στην ισοβαθμία με την Αρμάνι Μιλάνο- κάτι που είναι πολύ πιθανό, εκτός κι αν της «ρίξει» 30 πόντους- θα μένουν 5 ματς και το σενάριο να κάνει καλύτερη πορεία από την πάλαι ποτέ Ολίμπια Μιλάνο δεν είναι κάτι που μπορεί να μη γραφτεί.

Σημασία έχει το ίδιο το Τοπ 16, το μεγαλείο του, πώς αλλάζουν τα δεδομένα από αγωνιστική σε αγωνιστική. Η ίδια η διαδικασία είναι τόσο ψυχοφθόρα, που δεν είναι να απορείς όταν μία ομάδα που παίζει παιχνίδια στα οποία κρίνεται η ύπαρξή της, είναι φτιαγμένη από ατσάλι όταν έρχονται οι προημιτελικοί ή το Final 4.

Και μπορεί αυτήν τη στιγμή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης να φαίνονται ακτύπητες και να κάνουν παρέλαση στα παιχνίδια τους- αν εξαιρεθεί, βεβαίως, το ματς των Μοσχοβιτών με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν- αλλά όταν παίξεις απέναντι σε μία ομάδα που έχει σμιλευθεί από κακές βραδιές και έχει παίκτες καμικάζι που έχει τεθεί θέμα σε νύχτες που έχουν δεχθεί 30 πόντους στο κεφάλι και έχουν παλέψει με την αξιοπρέπειά τους, τότε πρέπει να φοβάσαι. Και αντί να βρίσκεσαι ενώπιον μίας άνετης πρόκρισης, να έχεις πάρει το… Εξπρές του Μεσονυχτίου και να πηγαίνεις κατευθείαν στην κόλαση.

Διαβάστε επίσης

Δέκα στο All Star

Δέκα στο All Star

Δέκα παίκτες του Θρύλου στο φετινό All Star Game, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 07-08/03 στα Χανιά.

«Δεν είναι εύκολο»

«Δεν είναι εύκολο»

Ο Ντάνιελ Χάκετ θέλει νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, αλλά γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.