Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αριθμοί και η ομάδα του Λάνγκφορντ

Οι αριθμοί και η ομάδα του Λάνγκφορντ
Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014 - 03:40

Ο Θρύλος απόψε δίνει τον πρώτο του «τελικό» στην Ευρωλίγκα για το μέλλον του στη διοργάνωση. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν το ροζ φύλλο αγώνα που θα τους αποκόψει από το άγχος και παράλληλα θα τους τονώσει το ηθικό για τη συνέχεια. Το κράμα των Πειραιωτών είναι ισχυρό, αφού η φανέλα του Θρύλου είναι βαριά και ομάδες τύπου Αρμάνι δεν γίνεται να φοβίσουν τους back to back πρωταθλητές Ευρώπης.

Οπως και να ’χει, όμως, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι η ομάδα του Μπάνκι, η οποία ταπείνωσε τον Ολυμπιακό στο ματς του πρώτου γύρου στο Μιλάνο. Τι χρειάζεται, όμως, για να έρθει η εκδίκηση των στρατιωτών του Γιώργου Μπαρτζώκα;

Ο Θρύλος είναι ομάδα που βασίζεται στην επίθεση του, η οποία στο ΣΕΦ παίρνει φτερά από τους ΓΑΥΡΟΥΣ που κάνουν ανυπόφορη την ατμόσφαιρα για τους αντιπάλους του. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός στο Top 16 βάζει 79,5 πόντους, ενώ στην άμυνα δέχεται 69,5 πόντους.

Η σημερινή του αντίπαλος μακριά από την Ιταλία προβληματίζει, αφού έχει σε τρία ματς ισάριθμες ήττες. Επιπρόσθετα οι Ιταλοί όταν δεν βρίσκονται στο σπίτι τους μένουν κοντά στους 62 πόντους, δείγμα του ότι η μεγάλη τους δύναμη είναι στο Μιλάνο.

Αφήνοντας όμως τώρα τα ομαδικά και κοιτάζοντας τις ατομικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την Αρμάνι του Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός είναι το βαρόμετρο του συγκροτήματος του Λούκα Μπάνκι, αφού πετυχαίνει 17,5 πόντους στη διοργάνωση, ενώ στη φάση που διανύουμε έχει 19,1 πόντους μέσο όρο. Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ του Θρύλου είναι ο Βασίλης Σπανούλης με 14,9 πόντους στην Ευρωλίγκα, μόνο που στο Top 16 είναι λίγο παραπάνω από τους 12 πόντους. Πιο εύστοχος στα δίποντα για τον Ολυμπιακό είναι ο Ντάνστον με 74,5%, όντας ο δεύτερος στον συγκεκριμένο τομέα στη διοργάνωση, με τον πρώτο Ντόρσεϊ να έχει πολύ λιγότερες προσπάθειες.

Για να μπορέσεις, όμως, να διακριθείς μέσα από μία αναμέτρηση θα πρέπει να ελέγξεις κι άλλους σημαντικούς τομείς, όπως τους αιθέρες. Οι δύο ομάδες εκεί είναι περίπου ισοδύναμες, με τη σημερινή αντίπαλο του Θρύλου να στηρίζεται στις διαθέσεις του Νικολό Μέλι. Ο Ιταλός φόργουορντ-σέντερ είναι ο κορυφαίος σε αυτό το κομμάτι, παίρνει πέντε ριμπάουντ από τα οποία τα 3,6 είναι αμυντικά. Για τους Πειραιώτες ο Μπράιαντ Ντάνστον κατεβάζει 5,3 «σκουπίδια» με τα 2,5 να είναι επιθετικά. Στα… μετόπισθεν ο Ματ Λοτζέσκι είναι ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό με 3,5 ριμπάουντ.

Η άμυνα δίνει αποτελέσματα και εκεί φιγουράρει στην πρώτη θέση ο Ντάνστον ξανά. Ο σέντερ του Θρύλου έχει 1,5 κοψίματα σε κάθε ματς, ενώ παράλληλα έχει στο ενεργητικό του πάντα ένα κλέψιμο. Για την Αρμάνι στον συγκεκριμένο τομέα ο Μος κλέβει περίπου μία μπάλα ανά ματς, ενώ ο Μέλι έχει ένα περίπου κόψιμο σε κάθε παιχνίδι.

Τέλος μπορεί ο Λάνγκφορντ να είναι το «Α και το Ω» των Μιλανέζων στην επίθεση, όμως αν τον πιέσεις μπορεί εύκολα να πέσει σε λάθος. Ο Αμερικανός, λοιπόν, είναι ο πιο επιρρεπής στα σφάλματα και έχει πάνω από δύο λάθη σε κάθε αναμέτρηση των πρωτοπόρων τώρα στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί μπορεί να ψεύδονται, όμως κοιτάζοντάς τους μπορείς να περιμένεις πως σήμερα ο Θρύλος με τη βοήθεια των ΓΑΥΡΩΝ μπορεί να φέρει εις πέρας την πρώτη του αποστολή. Να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να ανατρέψει τα κακώς κείμενα.

ΠΡΩΤΟΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Δεν είναι ο πρωτοκλασάτος παίκτης των Ιταλών, όμως μέχρι στιγμής ο Νικολό Μέλι είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ του Λούκα Μπάνκι. Ο Ιταλός έχει πέντε ριμπάουντ σε κάθε ματς της φετινής Ευρωλίγκας.

Τα ματς απ των σημερινών αντιπάλων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

14.6 / Σπανούλης

Επίθεση

17.5 / Λάνγκφορντ

5.3 / Ντάνστον

Ριμπάουντ

5.0 / Μέλι

2.5 / Ντάνστον

Επ. Ριμπάουντ

1.4 / Μέλι

3.5 / Λοτζέσκι

Αμ. Ριμπάουντ

3.6 / Μέλι

4.8 / Σπανούλης

Ασίστ

2.7 / Λάνγκφορντ

0.9 / Ντάνστον

Κλεψίματα

1.1 / Μος

1.5 / Ντάνστον

Κοψίματα

0.8 / Μέλι

2.8 / Σπανούλης

Λάθη

2.1 / Λάνγκφορντ

74.5 % / Ντάνστον

Δίποντα

66.7 % / Μος

57.1 % / Κατσίβελης

Τρίποντα

57.1 % / Τσερέλα

83.9 % / Περπέρογλου

Βολές

100.0 % / Χέινς

14.6 / Ντάνστον

Αξιολόγηση

18.9 / Λάνγκφορντ

Διαβάστε επίσης

Και τώρα τρέχουμε...

Και τώρα τρέχουμε...

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσε την Αρμάνι Μιλάνο και ηττήθηκε με 86-88. Πλέον φαντάζει δύσκολη η 2η θέση.

ΠΩ ΠΩ ΜΙΑ... ΚΟΥΤΣΑ!!!

ΠΩ ΠΩ ΜΙΑ... ΚΟΥΤΣΑ!!!

ΦΑΠΑ από τη Λαμποράλ Κούτσα, την τελευταία του ομίλου. Θέλετε και Μιλάνο, ε; Φάτε τη τώρα.