Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Στοιχειωμένη» η Βαρκελώνη!

«Στοιχειωμένη» η Βαρκελώνη!
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 - 18:08

Ο Ολυμπιακός περνάει μία δύσκολη καμπή στην Ευρώπη αφού οι τρεις συνεχόμενες ήττες έχουν στενέψει τα περιθώρια για ένα ακόμα παραστράτημα, αν δεν θέλει να χάσει το τρένο για τη φάση των «8».

Οι Πειραιώτες λοιπόν μερικά εικοσιτετράωρα έπειτα από το χαμένο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ καλούνται να βάλουν πλώρη για το «διπλό» στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα. Ενα έργο που δεν είναι εύκολο βέβαια, αφού η παράδοση όχι απλά δεν είναι με το μέρος τους αλλά είναι και καταδικαστική.

Οι Πειραιώτες λοιπόν απέναντι στην αήττητη ομάδα του Πασκουάλ στo Top 16 δεν έχουν καταφέρει ποτέ να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από το «Παλαού Μπλαουγκράνα».

Eξι φορές ο Ολυμπιακός έχει φιλοξενηθεί από τους Καταλανούς και ισάριθμες φορές έχει γυρίσει στην Ελλάδα χωρίς να μπορέσει να περάσει το εμπόδιο τους. Είναι θέμα ψυχολογίας πια; Δεν τον… πηγαίνει η έδρα της Μπάρτσα; Φταίνε άλλοι παράγοντες για τις ήττες του Θρύλου; Πολλά τα ερωτήματα για το πώς ο Ολυμπιακός δεν έχει κατακτήσει κάποια νίκη στην έδρα της Μπαρτσελόνα όσα χρόνια αγωνίζεται στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση.

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, όμως οι Καταλανοί αυτήν την περίοδο είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρωλίγκα κάτι που απέδειξαν και στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο στη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, ψάχνει τη νίκη που θα τον ξυπνήσει και παράλληλα θα ταρακουνήσει τους αντιπάλους του που κρυφογελούν στην πλάτη του βλέποντας τα τελευταία του αποτελέσματα.

Τα λόγια είναι φτώχεια και το παρκέ είναι ο καλύτερος καθρέφτης για τους «ερυθρόλευκους» που μέσα από τις στάχτες τους καλούνται να αναγεννηθούν. Το «Παλαού Μπλαουγκράνα» μπορεί να είναι στοιχειωμένο για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως οι Καταλανοί δεν είναι άτρωτοι και μπορεί να είναι το πάτημα για την αντεπίθεση των Πειραιωτών.

TA ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

15/12/1993 73-69

23/02/1995 79-64

20/03/2003 80-77

03/11/2005 86-70

09/03/2006 76-72

11/01/2013 76-68

Διαβάστε επίσης

Δύσκολα ο υπαρχηγός

Δύσκολα ο υπαρχηγός

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν προπονήθηκε oύτε την Τετάρτη και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Τα 9 βήματα του Γιάννη

Τα 9 βήματα του Γιάννη

Το... φαινόμενο Αντεντοκούνμπο, τα πεταμένα παπούτσια, τα κιβώτια με τα φαγητά και η Grantland.