Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Πειραιάς προορισμός»

«Ο Πειραιάς προορισμός»
Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 - 20:24

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1966 και από το 1977 βρέθηκε στο τμήμα μπάσκετ του Πειραϊκού, μέχρι να έρθει το μεγάλο άλμα της καριέρας του, ο Ολυμπιακός. Το 1988 μεταπήδησε στον Θρύλο, όπου το 1993 πανηγύρισε το πρωτάθλημα και ήταν παρών στην πρώτη εμπειρία των Πειραιωτών στο Πρωταθλητριών.

Το 1997 έκλεισε την καριέρα του στον Πειραϊκό, όπου διετέλεσε και προπονητής της ομάδας για δύο χρόνια, ενώ ήταν στη συνέχεια και διευθυντής αγωνιστικού τμήματος. Από το 2002 μέχρι το 2008 ήταν στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, ενώ ήταν διευθυντής στην Εθνική στο χάλκινο της Πολωνίας.

Ο λόγος για τον Σταύρο Ελληνιάδη, ο οποίος μετά το Μαρούσι και τον Ικαρο, αποφάσισε να πορευτεί παρέα με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής». Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τη μεγάλη σελίδα που ανοίγεται στη ζωή του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα τον δήμο του Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτα απ’ όλα συστρατεύτηκα με επιτυχημένους ανθρώπους που έχουν όραμα. Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον Πειραιά μας. Οπως είπε και ο κύριος Μαρινάκης ποτέ δεν είχε δουλειές με το δημόσιο. Αυτό μου άρεσε και μένα. Είναι άνθρωποι που θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμένα. Θέλω ο Πειραιάς να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του αίγλη, κάτι που είναι ένα κίνητρο για μένα.

Ε: Είχατε ποτέ ξανά παρόμοια εμπειρία σαν και αυτή που σας παρουσιάζεται;

Α: Εχω ξανασχοληθεί με τα κοινά. Από το 1998 μέχρι το 2002 ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος με Νομάρχη την κυρία Τσανάκη και υπερνομάρχη τον κύριο Κατριβάνο. Τότε ήμουν υπεύθυνος για τα θέματα αθλητισμού και προσπαθήσαμε να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις στα ανοιχτά γήπεδα του Πειραιά και πολύ φοβάμαι πως τα πράγματα έχουν μείνει από τότε στάσιμα εκεί. Είχαμε φτιάξει και ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο στο Παπαστράτειο.

Ε: Η κατάσταση στο Παπαστράτειο δείχνει σημάδια εγκατάλειψης. Πώς νιώθετε για αυτό; Τι έχετε ως στόχο για τον Πειραιά;

Α: Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο που τόσα χρόνια έχει μείνει κλειστό και δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι το μοναδικό κλειστό του Πειραιά εκτός από το Σαλτέας το οποίο είναι ένα προπονητήριο.

Ο Πειραιάς είναι φοβερά υποβαθμισμένος σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ βλέπουμε άλλες μικρότερες πόλεις που έχουν περισσότερους χώρους όπου μπορούν να αθληθούν τα παιδιά. Δυστυχώς δεν υπήρχε η βούληση να γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση ούτε από τους δημάρχους ούτε από τους βουλευτές του Πειραιά.

Ο στόχος μας είναι να ξαναλειτουργήσει το Παπαστράτειο, να αναβαθμιστεί το Θεμιστόκλειο και σίγουρα ο Πειραιάς χρειάζεται την προσθήκη ενός κλειστού γυμναστηρίου. Ταυτόχρονα θέλει ένα κολυμβητήριο, τη στιγμή που έχει μάλιστα τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό να πρωταγωνιστούν στο πόλο, και τέλος την κατασκευή ενός σκοπευτηρίου.

Ε: Πού έχετε ως σκοπό να επικεντρωθείτε ως δημοτικός σύμβουλος; Τι χρειάζεται ο Πειραιάς ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο;

Α: Πιστεύω ότι θέλουμε να επενδύσουμε στον μαζικό αθλητισμό, για να μπορεί η νεολαία να αναπτύξει το ταλέντο και την αγάπη της προς τα εκεί. Επίσης θεωρώ πως ο μαζικός αθλητισμός αποτελεί μία πρόληψη και θα βοηθήσει την ψυχική ισορροπία των κατοίκων της πόλης μέσα από την οποία ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θα μπορούσαμε να δούμε τον Πειραιά να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερες στις υποδομές του αναφορικά με το μπάσκετ (γήπεδα, προπονητικά κέντρα, κλειστά). Θέλουμε να βελτιώσουμε κάθε γειτονιά. Να βελτιώσουμε τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουμε αθλητικούς χώρους, γήπεδα ανοιχτά μπάσκετ και χώρους 5Χ5 για ποδόσφαιρο. Ακόμα υπάρχει στη σκέψη μας, και όχι μόνο, αφού είναι στόχος, να δημιουργηθεί στον δήμο μας ένα πρότυπο αθλητικού σχολείου.

Ε: Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, η πόλη χρειάζεται βελτιώσεις, έτσι δεν είναι; Υπάρχει τρόπος ώστε να βρεθούν επιπλέον πόροι και γενικότερα να «αναστηθεί» ο Πειραιάς;

Α: Το πρώτο απ’ όλα είναι να γίνει αυτό που έχει πει ήδη ο Γιάννης Μώραλης. Ο Πειραιάς λόγω θέσης και λιμανιού θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο ναυτιλιακό εμπορικό κέντρο, όπως π.χ. η Σιγκαπούρη. Ο Πειραιάς στα δικά μου μάτια είναι η πιο όμορφη πόλη. Πιστεύω πως δεν την έχει αναδείξει κανείς. Της λείπει αυτό. Πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο προσιτή. Με περισσότερους πεζόδρομους και με χώρους που θα μπορούν οι τουρίστες να τους διασχίζουν. Οφείλεις να αναπτύξεις τον τουρισμό. Οταν έχει τουριστική ανάπτυξη, λοιπόν, παράλληλα διαμορφώνεις και νέες θέσεις εργασίας, κάτι που είναι αναγκαίο στον Πειραιά.

Ε: Για την ανεργία που πλήττει τον Πειραιά; Πώς μπορούν να αλλάξουν αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις;

Α: Χρειάζεται ενίσχυση στις νέες επιχειρήσεις και ειδικά στις μικρές. Να δουλέψει ο κόσμος. Μπορείς να δώσεις λύσεις μέσω του τουρισμού και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, την εποχή που η ανεργία μαστίζει την πόλη μας.

Ο Πειραιάς πρέπει να είναι καθαρός και παράλληλα θα ήταν καλό να αναδείξουμε την ιστορικότητα της πόλης. Τα τείχη, το αρχαιολογικό μουσείο και με άλλα λόγια να προσεγγίσεις ορθά τους τουρίστες. Ο Πειραιάς πρέπει να είναι ο προορισμός, όχι απλά ένα πέρασμα.

Ε: Τι έχετε να πείτε για την κίνηση «Πειραιάς Νικητής» και για τον Γιάννη Μώραλη;

Α: Αρχικά για τον κύριο Μώραλη έχω να πω πως είναι ένας πετυχημένος άνθρωπος και πιστεύω πολύ στο όραμά του. Εχει δείξει φοβερά σημάδια γραφής στον Ολυμπιακό και στη Superleague. Είναι ένας συνδυασμός που έχει μία πολυσυλλεκτικότητα, διαθέτει ανθρώπους από όλους τους κομματικούς χώρους και νομίζω πως ο Πειραιάς θέλει κάτι νέο, κάτι υπερκομματικό.

Ε: Ποιο είναι το συστατικό ώστε να πετύχει η συγκεκριμένη κίνηση για τον Πειραιά;

Α: Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χρειάζονται στοιχεία που βλέπεις και σε ομάδες. Συλλογική δουλειά, ομαδικότητα και συνολική προσπάθεια. Για να πετύχει το εγχείρημα χρειάζεται ομαδικό πνεύμα, συνεχής αγώνας με υπομονή και επιμονή.

Διαβάστε επίσης