Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τη... δίψα του αρχηγού!

Με τη... δίψα του αρχηγού!
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 - 20:55

Από τη στιγμή της ήττας του Ολυμπιακού από τον ΚΑΟΔ και τον ΠΑΟ άφησε στην άκρη τις εγχώριες υποχρεώσεις του με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα να προχωρά σε ένα συνεχόμενο ροτέισον ώστε να προφυλάξει τους παίκτες του και παράλληλα να έχει την δυνατότητα να είναι φρέσκοι στην Ευρωλίγκα και στα ελληνικά πλέι οφ.

Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης του Θρύλου, μόνο αδιάφορος δεν ήταν τόσο καιρό αφού κρατούσε –αστείρευτες- δυνάμεις για τη συνέχεια. Κράταγε τα καλύτερα για το πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Η σειρά με τον Άρη είχε σίγουρο νικητή, μια και δεν γινόταν οι «ερυθρόλευκοι» να την «πατήσουν» από τους Θεσσαλονικείς.

Με αυτή την λογική ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε τα παιχνίδια με τον Άρη. Και στα δύο παιχνίδια ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης, ήταν σοβαρός σα να ξεκινάνε σε λίγες ημέρες οι τελικοί με τον ΠΑΟ, ο «Red Bill» ηγήθηκε των προσπαθειών των Πειραιωτών ώστε να… σκουπίσουν τον Άρη και να κοιτάξουν γρήγορα τη σειρά με τον Πανιώνιο για τα ημιτελικά της Α1.

Αρχικά σε 19 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, ο Σπανούλης είχε 16,5 πόντους, τη στιγμή που σε όλη την χρονιά στο πρωτάθλημα είχε μόλις 8,26 πόντους σε κάθε παιχνίδι στα 19 ματς που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα. Διπλασίασε με άλλα λόγια τον μέσο όρο του. Παράλληλα, μοίρασε έξι ασίστ ανά παιχνίδι στους συμπαίκτες του την ώρα που στην σεζόν ξεπερνούσε τις τέσσερις σε κάθε ματς.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν χάρηκε τη συμμετοχή του στην δεύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας, αφού η ομάδα του δεν κατάφερε να διεκδικήσει τα σκήπτρα της για τρίτη σερί χρονιά και να γράψει ιστορία μπαίνοντας στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Μοναδικός του στόχος είναι πλέον ο θρόνος της Ελλάδα! Το μάτι του γυαλίζει και θα παλέψει μέχρι τέλους για να φέρει και πάλι τον Θρύλο στην κορυφή! Εκεί δηλαδή που πρέπει να είναι οι back2back πρωταθλητές Ευρώπης!

Διαβάστε επίσης

Χαμός για τον υπαρχηγό!

Χαμός για τον υπαρχηγό!

Στην μπουτίκ παρευρέθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης και αποθεώθηκε από τους ΓΑΥΡΟΥΣ που του ζήτησαν το πρωτάθλημα!

Τόμαχοκ ο Μάρντι!

Τόμαχοκ ο Μάρντι!

Χάζεψε ο κόσμος από τον επιβλητικό τρόπο που ο Κόλινς κάρφωσε μπροστά στον ψηλότερο του Χαρίση.