Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 5 λόγοι που οφείλει να το σηκώσει!

Οι 5 λόγοι που οφείλει να το σηκώσει!
Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014 - 16:10

1. ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, Η ΟΜΑΔΑ, Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Οι «ερυθρόλευκοι» απόψε δίνουν τη μάχη τους στον τέταρτο τελικό με τον ΠΑΟ, με φόντο την κούπα του πρωταθλητή της Α1. Δεν έρχεται το τέλος του κόσμου αν οι Πειραιώτες χάσουν στο ΣΕΦ, αφού υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ σε αυτή την περίπτωση, όμως υπάρχουν πέντε σημαντικοί λόγοι για να τελειώνει από σήμερα η υπόθεση τίτλος. Ο πρώτος και από τους σημαντικότερους είναι γι’ αυτούς που δεν τον άφησαν φέτος ποτέ μοναχό του και του στάθηκαν στις χαρές και τις λύπες.

Εντάξει, στο ελληνικό πρωτάθλημα οι ΓΑΥΡΟΙ δεν έδωσαν και το πιο ζωηρό «παρών» στο ΣΕΦ, αλλά στην επαρχία γέμισαν κάθε γήπεδο, ενώ στην Ευρωλίγκα το 10.000+ ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Ο κόσμος του Θρύλου έχει αγκαλιάσει αυτήν την ομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει και δημιουργούν έναν δυνατό μπασκετικό πυρήνα οπαδών, οι οποίοι με τα σωστά αποτελέσματα και τα βήματα προόδου δύσκολα θα αφήσουν μόνη τους την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Για τους ΓΑΥΡΟΥΣ, λοιπόν, οι παίκτες του Μπαρτζώκα οφείλουν να τους δώσουν από σήμερα τη χαρά, ώστε να μπορούν όλοι μαζί να πανηγυρίσουν το βράδυ το πρωτάθλημα.

2.ΤΙΜΩΡΙΑ

Γιατί απέναντί σου θα βρεθεί ο ΠΑΟ, που όλη τη χρονιά ένιωθε πως μπορεί να σου κλέψει αυτό που δικαιωματικά σου ανήκει. Έχοντας την… άνεση των -2 βαθμών του Θρύλου, που πλήρωσε τη χαζομάρα 100 ατόμων και ουσιαστικά δεν τον άφησε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, οι «πράσινοι» διατηρούσαν τις ελπίδες τους για το νταμπλ. Σε δύο σερί ματς ο Ολυμπιακός τους απέδειξε πως με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα φέτος. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να τους τιμωρήσει και να σηκώσει απόψε την κούπα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του.

3. Ο ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ

Ο Θρύλος είναι το πιο δοξασμένο σωματείο στη χώρα μας και δεν είναι τυχαίο πως σαρώνει τους τίτλους σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και αν αγωνίζεται και σε οποιοδήποτε άθλημα. Φέτος η χρονιά είναι ονειρική για τα τμήματα του Ολυμπιακού και το μοναδικό που απομένει για να κλείσει τέλεια η σεζόν είναι μία κούπα στο μπάσκετ. Που έπειτα από το «σπάσιμο» της έδρας του Παναθηναϊκού θα είναι η ιδανικότερη αυλαία σε μία άκρως «ερυθρόλευκη» χρονιά. Ο Ολυμπιακός οφείλει να το σηκώσει σήμερα το τρόπαιο στον αέρα για την ιστορία του Δαφνοστεφανωμένου Εφήβου, για το καμάρι του Πειραιά και για όσους έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τις επιτυχίες όλων των τμημάτων του Θρύλου.

4. ΘΕΜΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

Τόσα τράβηξαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φέτος. Οι τραυματισμοί έρχονταν ο ένας μετά τον άλλον στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, με τον Έλληνα τεχνικό να μετράει στα δάχτυλα του ενός χεριού του τις φορές που είδε όλο το ρόστερ του έτοιμο για μία μάχη. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ένιωσε κάποιο πρόβλημα φέτος στο Λιμάνι, με τον Ολυμπιακό όμως να μένει εντός στόχων και παραλίγο να αποκλείσει τη Ρεάλ των εκατομμυρίων και του πλεονεκτήματος έδρας. Πάνω απ’ όλα ο Σπανούλης και οι φίλοι του οφείλουν σήμερα να κάνουν το 3-1 και έπειτα από το «μπρέικ» στο ΟΑΚΑ, να αποθεωθούν στο καμίνι του ΣΕΦ από τους οπαδούς τους σε μία ονειρική βραδιά.

5. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ

Πέραν ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός τούς ανήκει, δεν θυμίζουν σε κανένα σημείο τους κλασικούς προέδρους που έχουν απλά ένα σύλλογο. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν ακολουθήσει παντού την ομάδα τους και στο ΟΑΚΑ ήταν αυτοί που ήταν οι αρχηγοί της αποστολής του Θρύλου.

Δεν φοβήθηκαν τι θα αντιμετωπίσουν στο Μαρούσι και σίγουρα δεν τους ενδιέφερε καθόλου. Ήξεραν και για τα… μπουκάλια και για τα νερά. Χτες βρέθηκαν στο πλευρό των παικτών τους για να τους δώσουν την ψυχολογική ώθηση ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά τους και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδος. Οι δυο τους έχουν ξοδέψει τόσα για τον Ολυμπιακό και σκοπεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα να το κάνουν αυτό.

Είναι ευτυχία ο Θρύλος να έχει προέδρους όπως ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος και σήμερα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κατακτήσουν ένα ακόμη πρωτάθλημα, που θα τους δώσει την ώθηση για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Διαβάστε επίσης

Χαμός στο γήπεδο!

Χαμός στο γήπεδο!

Γεμίζει σιγά σιγά το γήπεδο του Θρύλου, ήδη έχουν αναρτηθεί πάρα πολλά πανό στις εξέδρες.

Απαίτησαν πρωτάθλημα!

Απαίτησαν πρωτάθλημα!

Δεκάδες ΓΑΥΡΟΙ αποθέωσαν την αποστολή με το που έφτασε στο ΣΕΦ και απαίτησαν το πρωτάθλημα.

Υπό το βλέμμα των προέδρων!

Υπό το βλέμμα των προέδρων!

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έδωσαν το «παρών» στην τελευταία προπόνηση.