Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας!

Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας!
Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014 - 04:12

Το πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπάσκετ δόθηκε στον Παναθηναϊκό. Γιατί η αλήθεια είναι πως κανένας Παναθηναϊκός δεν πήρε κανένα πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός του το έδωσε. Αφού λοιπόν τελείωσε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Σπανούλης έκανε τις γνωστές δηλώσεις με τις οποίες παραδέχτηκε πως δεν ήταν αυτός που έπρεπε στους τελικούς και πώς αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το ίδιο προφανώς θα έπρεπε να πράξουν και οι υπόλοιποι παίκτες, καθώς, δυστυχώς, αρκετοί από αυτούς εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και δεν βοήθησαν. Ούτε και το τεχνικό τιμ εμφανίστηκε αντάξιο των απαιτήσεων και αυτό δεν αφορά μόνο τον Μπαρτζώκα, αλλά όλους. Τεχνικό τιμ δεν είναι μόνο ο Μπαρτζώκας, αλλά όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτό το γκρουπ.

Αφού εκείνοι έχτισαν την ομάδα γύρω από τον Σπανούλη, όφειλαν να έχουν ένα plan B, ώστε όταν μαρκάρεται από δύο ψηλούς, να έχει τη δυνατότητα να μοιράζει το παιχνίδι. Και δεν το έκαναν. Ίσως να μην είχαν plan B. Το θέμα με το μπάσκετ είναι πως συνεχίστηκε η... παράδοση να κατακτά το πρωτάθλημα η ομάδα που δεν ήταν η καλύτερη σε γενικές γραμμές, αλλά στηρίχθηκε σε 6-7 παίκτες. Μια φορά έλειψε ο Γκιστ για παράδειγμα και έχασαν τ' αυγά με τα πασχάλια οι βάζελοι.

Το θέμα, όμως, είναι πως δεν φταίει μόνο ο αρχηγός για την απώλεια του τίτλου, αλλά όλη η ομάδα. Αυτοί που βρίσκονται μέσα ξέρουν πάρα πολλά πράγματα για το τι έγινε τελικά και χάθηκε ξανά ο τίτλος, αλλά όταν σε 14 παιχνίδια με τον ΠΑΟ, κάποιος Γκιστ του Παναθηναϊκού δεν αφήνει τον αρχηγό να πάρει... ανάσα, προφανώς δεν φταίει μόνο ο Σπανούλης, αλλά οι συμπαίκτες του που δεν τον βοήθησαν και το τεχνικό τιμ, το οποίο δεν είχε plan B.

Διαβάστε επίσης

Τα 7 κακά της... χρονιάς

Τα 7 κακά της... χρονιάς

Η φετινή χρονιά ήταν αποτυχημένη και το παραδέχθηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον 5ο τελικό.

Πρόταση για Σίμονς

Πρόταση για Σίμονς

Ο Αμερικανός σέντερ έχει πρόταση στα χέρια του από Τουρκία και τη σκέφτεται πολύ σοβαρά...

Επιστρέφει στις ΗΠΑ

Επιστρέφει στις ΗΠΑ

Ο Ματ Λοτζέσκι επιστρέφει σπίτι του το Σάββατο και αυτό τον έχει κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.