Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 7 κακά της... χρονιάς

Τα 7 κακά της... χρονιάς
Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014 - 04:23

Το κλίμα για τον Έλληνα τεχνικό δεν γίνεται να είναι και το καλύτερο μετά τη δίχως τίτλο χρονιά για την ομάδα του. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τού έδωσαν αμέριστη εμπιστοσύνη και τον στήριξαν μέχρι τέλους. Ακόμα το κάνουν, όμως θα υπάρξει άμεσα επαφή μαζί του με το μέλλον του να μην είναι και σίγουρο για την επόμενη «ερυθρόλευκη» σεζόν. Οι έξι «καρμπόν» ήττες από τον Παναθηναϊκό φέτος ενόχλησαν πολύ.

Ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που έχει σηκώσει την κούπα της Ευρωλίγκας πάντως έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα με τους Πειραιώτες, αφού το καλοκαίρι που μας πέρασε υπέγραψε ανανέωση συνεργασίας, τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο με την περίπτωσή του.

Από χτες στο διαδίκτυο έχουν υπάρξει αρκετές φήμες για την απομάκρυνσή του με τον ίδιο πάντως μέχρι νεωτέρας να είναι ο προπονητής του Θρύλου. Ακούστηκαν σενάρια για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο με τη λογική πως η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ στηρίζει τους Ελληνες, γεγονός που επανέφερε και τον Κατσικάρη στη μεταγραφολογική έξαρση μία μέρα έπειτα από το χαμένο πρωτάθλημα. Ολα αυτά πάντως δεν ευσταθούν, αφού χτες η μέρα συνιστούσε ηρεμία ώστε να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του Ολυμπιακού τις επόμενες μέρες.

Τι έφταιξε τώρα για να μιλάμε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και το μέλλον του δύο μέρες μετά την ήττα του Θρύλου από τον «αιώνιο» στους τελικούς; Ο «ΓΑΥΡΟΣ» σάς παρουσιάζει εφτά από τις άτυχες στιγμές του Έλληνα τεχνικού στη φετινή σεζόν.

1.Κακή επιλογή ξένων παικτών

Δυστυχώς η χρονιά δεν του πήγε όπως την ήθελε αναφορικά με τους μη γηγενείς που έπιασαν Λιμάνι. Πέραν του Ντάνστον και του Λοτζέσκι, ο Ελληνας τεχνικός χρεώνεται το πηγαινέλα του Σερμαντίνι, που οριστικά ανάγκασε τους Πειραιώτες να μην πάρουν περιφερειακό παίκτη, αλλά και την απόκτηση του Κόλινς που βοήθησε αλλά όχι ως αντι-Λο που ήταν και το ζητούμενο. Οσο για τον αλμυρό Μπέγκιτς και την απενεργοποίησή του η ιστορία είναι λίγο πολύ χιλιοειπωμένη.

2. Ο άγουρος Αλβέρτης τον κέρδισε

Κανένας δεν θα του έλεγε κάτι για τη χαμένη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Τα μπάτζετ έτσι όπως έχουν ανέβει συν του ότι δεν μπορείς κάθε χρόνο να κερδίζεις τη διοργάνωση άφησαν εκτός τον Θρύλο στις λεπτομέρειες από το Final 4. Στους τελικούς της Α1 που είναι και το… ζουμί, ο Ελληνας τεχνικός δεν έβαλε ποτέ τους παίκτες του στην ψυχολογία του τίτλου και η ήττα στο ΣΕΦ (παρά τα διαιτητικά όργια) του χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό. Το ξεκίνημα της ομάδας του ήταν απαράδεκτο και αυτό έκρινε το ματς.

3. Τον παρέσυρε η σαπίλα

Ο Ολυμπιακός είχε χίλια δίκια να παραπονιέται για τους διαιτητές αφού η «πράσινη» παράγκα ζει και βασιλεύει στην ΚΕΔ με τους Αγγελόπουλους να ρίχνουν ευθείες βολές μετά το τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Η αρνητική ενέργεια όμως που έβγαζε σε κάθε κακό σφύριγμα των «γκρι» πέρασε και στους παίκτες του. Εννοείται πως δεν μπορεί να κάθεται ο καθένας να τον «σφάζει» αλλά ο τρόπος του παρέσυρε και τους παίκτες του με τη νευρικότητα να περνάει στο παρκέ και να αποπροσανατολίζονται άπαντες.

4. Δυστυχώς φέτος άτιτλος

Η χρονιά έκλεισε με τον πιο τραγικό τρόπο για την ομάδα του Ολυμπιακού. Βρίσκοντας απέναντί του το πιο κακό σύνολο του Παναθηναϊκού, κατάφερε ο Θρύλος να χάσει το πρωτάθλημα αν και το πολυπόθητο «διπλό» στο ΟΑΚΑ ήρθε. Μετά τον χαμένο ημιτελικό με τους «πράσινους» (όπως και να ήρθε αυτός), την κόντρα με τη Ρεάλ έχοντας μειονέκτημα έδρας και τον αποκλεισμό από το Final 4 του Μιλάνου, χάθηκε και ο τίτλος της Α1. Μία χρονιά χωρίς καμία κούπα για τον Θρύλο, που πέρσι σήκωσε για δεύτερη σερί σεζόν την Ευρωλίγκα, όμως εντός των τειχών έχασε τα πάντα.

5. Ξέχασε τα Ελληνόπουλα

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι ήταν νικητής του σίριαλ που υπήρχε με την περίπτωση του πιο ελπιδοφόρου Ελληνα της αγοράς. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπειτα από τα όργιά του στη Νέων στη Σλοβενία, έπιασε Λιμάνι ως ο αντι-Παπανικολάου. Στην αρχή ο μικρός προετοιμάστηκε για τη σεζόν και όταν οι τραυματισμοί ήρθαν, ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να τον ρίξει στα βαθιά με τον μικρό να παίρνει άριστα. Στους τελικούς εξαφανίστηκε και τον είδαμε ελάχιστα να παίζει και αυτό στο τελειωμένο δεύτερο ματς στο ΣΕΦ.

6. Που είναι ο Σπανούλης;

Η τακτική του Πεδουλάκη για τον Σπανούλη έγινε ο οδηγός και του Αλβέρτη στους τελικούς. Το αποτέλεσμα; Ο αρχηγός εξουδετερώθηκε πλήρως, με τον Μπαρτζώκα να μην έχει ένα πλάνο ώστε να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Εν τω μεταξύ το αντίπαλο τεχνικό τιμ έριξε στα βαθιά τον Γιάνκοβιτς (παίκτης κλειδί στο ΣΕΦ), ενώ στον τελευταίο τελικό πηρε τα μέγιστα από Ούκιτς και Κάρι. Από την άλλη, ο κόουτς του Θρύλου δεν έβγαλε κανέναν άσο από το μανίκι του.

7. Φάκελος τραυματισμοί

Εντάξει, εδώ δεν φταίει και τόσο αυτός αφού το φαινόμενο παρά ήταν υπερβολικό τη χρονιά που διανύσαμε. Σε κάθε προπόνηση είτε υπήρχε απώλεια είτε κάποιος θα έκανε θεραπεία. Μόνο ο Μάντζαρης δεν χτύπησε φέτος, με τον Ελληνα γκαρντ όμως να προέρχεται από σοβαρότατο τραυματισμό κάτι που τον ανάγκασε να χρειαστεί χρόνο ώστε να επανέλθει. Οι τραυματισμοί τσάκισαν κάθε προγραμματισμό του Θρύλου και τελικά ήταν σοβαρότατος λόγος για να χαθούν οι στόχοι της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Πρόταση για Σίμονς

Πρόταση για Σίμονς

Ο Αμερικανός σέντερ έχει πρόταση στα χέρια του από Τουρκία και τη σκέφτεται πολύ σοβαρά...