Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οφείλει να επανέλθει δριμύτερος!

Οφείλει να επανέλθει δριμύτερος!
Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014 - 07:01

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης των εκατομμυρίων με το πλεονέκτημα έδρας ήταν ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την τρίτη συνεχόμενη κούπα της Ευρωλίγκας στο Μιλάνο. Καλά, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, αλλά ο αποκλεισμός από τη «βασίλισσα» ήταν το βασικότερο εμπόδιο του Θρύλου προς το 3peat. Περσινά ξινά σταφύλια για τους Πειραιώτες που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τον προγραμματισμό τους ενόψει της καινούριας σεζόν, όμως οι στόχοι όπως πάντα παραμένουν ίδιοι. Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδος αλλά και κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Η σεζόν 2014-15 θα είναι εντελώς διαφορετική για τον Θρύλο. Οι διεκδικητές για την κούπα όλο και πληθαίνουν. Πού το βασίζουμε αυτό; Ας δούμε πιο καθαρά τα πράγματα. Πέρα από τις κλασικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όλο και κάποια πετάγεται… σφήνα που κάνει τη ζωή δύσκολη σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Η Βαλένθια, παραδείγματος χάρη, θα είναι άλλη μία σοβαρή ομάδα στους ομίλους.

Πηγαίνοντας στις παραδοσιακές ομάδες, η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δεν θα αισθάνονται και τόσο καλά για την περσινή κατραπακιά τους εκατέρωθεν στο Μιλάνο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έρχεται του χρόνου ως πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Ολυμπιακό να τις παραδίδει τα σκήπτρα του, ενώ από φέτος ο μεγάλος Ντούντα επιστρέφει σε πάγκους συλλόγου, με την Εφές αυτομάτως να γίνεται υπέρ του δέοντος υπολογίσιμη. Προσθέστε σε αυτά τη δεύτερη χρονιά του Ομπράντοβιτς στη Φενέρ που δύσκολα (έως και αδύνατα) θα είναι τόσο άσχημη όσο η φετινή;

Παρέα τους θα είναι ο ΠΑΟ, άλλη μία ισπανική ομάδα, η Γαλατά, που πάντα είναι αξιόμαχη, και η Αρμάνι Μιλάνο. Όλοι οι παραπάνω αντίπαλοι σίγουρα αναγκάζουν τον Ολυμπιακό όχι αναγκαστικά να εκτοξεύσει το μπάτζετ του -δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση- αλλά να ψάξει παίκτες που μπορούν να του προσδώσουν ποιότητα και να τον τοποθετήσουν εντός στόχων στην Ευρωλίγκα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν μπόλικη δουλειά να κάνουν το καλοκαίρι που μας έρχεται και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να αφήσουν τον Θρύλο δίχως ενίσχυση.

Διαβάστε επίσης

Το τάιμινγκ του Ντράζεν

Το τάιμινγκ του Ντράζεν

Ο Πέτροβιτς έφυγε σε μία autobahn του Μονάχου το απόγευμα της 7ης Ιουνίου του 1993 και ήταν άκλειστα 29.